Élelmiszerminőség és innovációk alapképzése
Latvia University of Life Sciences and Technologies
Kulcs információ
Campus helye
Jelgava, Lettország
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
4 évek
Pace
Teljes idő
Tandíjak
EUR 3 500 / per year
Jelentkezési határidő
15 Jul 2024
Legkorábbi kezdési dátum
Sep 2024
Bevezetés
Az akadémiai Bachelor képzés célja olyan versenyképes és hozzáértő élelmiszer-előállítási, minőségügyi és innovációs szakember felkészítése, aki képes megszervezni az élelmiszeripari vállalatok minőségirányítását és innovációk fejlesztését, kreatív kutatásokat végezni és megalapozni. felsőoktatási továbbtanuláshoz.
Az interdiszciplináris tanulmányi program során a hallgatók élelmiszertechnológiai, minőségi és új termékfejlesztési ismereteket szereznek az ötlettől a piacig. A program élelmiszertechnológiai komponensének fő hangsúlya a tudományon – kémia, fizika, matematika, élelmiszertermék- és folyamattechnológia, minőség és innováció – áll. A program üzleti komponense az innovációra, a vállalkozói szellemre és a marketingmenedzsmentre összpontosít.
Minden tanévben A hallgatók a tanulmányok során megszerzett tudást erősítik és gyakorlati készségeket szereznek 4,5 ECTS képzési kurzusokon az élelmiszergyártó vállalatnál.
Erasmus+ ösztöndíjprogramokkal nyújtunk támogatást ezen a területen hallgatói mobilitási tevékenységek számára.
A tanulmányi program az alapdolgozat kidolgozásával és megvédésével zárul.
Miért a Latvia University of Life Sciences and Technologies ?
Minőségbiztosítás – A QS EECA rangsor szerint a(z) LLU Európa és Közép-Ázsia egyik legjobb egyeteme, valamint a balti államok legjobb Élettudományi Egyeteme. Emellett a(z) LLU rendelkezik a „Befektetés a kiválóságba” szabványával!
Világszerte elismert diplomák – az Európai Bizottság által elismert oklevélmelléklet. A végzettek a világ minden táján folytathatják tanulmányaikat vagy dolgozhatnak.
Fejlett létesítmények – modern laboratóriumi berendezések, kényelmes kollégiumok, tanulmányok egy kiemelkedő építészeti műemlékben – a Jelgava Palotában.
Kedvező földrajzi elhelyezkedés – Európa nagyvárosai kényelmesen megközelíthetők busszal, repülővel vagy komppal.
Ésszerű költségek – legyen okos, és költsön kevesebbet, ha a(z) LLU -nál tanul!
Biztonságos és zöld környezet – nagyszerű lehetőség a lett kultúra megtapasztalására. A sokféle nemzeti és nemzetközi esemény ellenére Jelgava mindenki számára biztonságos város.
Hozzáadott értékkel rendelkező tanulmányok – Gyakorlaton és kutatáson alapuló oktatás, szorosan kötődik a munkaerőpiachoz és az üzleti élethez. A hallgatók különböző mobilitási programok segítségével multidiszciplináris ismereteket sajátítanak el, és nemzetközi ismertségre tesznek szert.
Diákélet – kiegyensúlyozott tanulmányi és kulturális élet, sokféle sporttevékenység ingyenes. Szerezzen nemzetközi tapasztalatot a nemzetközi cserelehetőségek felhasználásával!
Belépők
Tanterv
A tanulmányi program három fő fókuszt tartalmaz:
- Élelmiszer - Klasszikus és modern Élelmiszertechnológia és Feldolgozás ismeretei és Korszerű csomagolások felhasználása az élelmiszergyártásban
- Minőség - minőségi rendszerek az élelmiszerláncban, Minőségirányítás az élelmiszeriparban, Minőségellenőrzés az élelmiszerszektorban és Élelmiszerbiztonság.
- Innovációk – Future Food, Új termékfejlesztés és innovációk átadása a tudományból az iparba
Vizsgálatok eljárása
A tudás értékelése tesztekből, önálló munkákból és a tantárgyi vizsga részeként kapott érdemjegyekkel történik. Az integrált ismeretek, készségek és kompetenciák értékelését az így elkészült Bachelor dolgozattal teszteljük.
A program eredménye
Ismeretek: A természettudományi alap- és speciális kurzusokból származó elméleti és gyakorlati ismeretek alkalmazása az élelmiszertermelés, minőségirányítás és innováció területén. Képes elmagyarázni az élelmiszertudomány legfontosabb fogalmait, törvényszerűségeit. Képes bemutatni speciális ismereteket és kritikus megértést a kutatás fontosságáról az új termékek fejlesztésében.
Készségek: Képes az ismereteket élelmiszer-előállítási folyamatokban felhasználni az élelmiszer-előállítás, a minőségirányítás és az innovációfejlesztés tervezésére, modellezésére és a legmegfelelőbb megoldás kiválasztására. Képes önállóan megfogalmazni, tervezni, strukturálni, elemezni, vitatkozni és bemutatni az új termékek fejlesztésének tudományos megközelítését az iparági szakemberekkel együttműködve.
Kompetenciák: A megszerzett ismereteket, készségeket élelmiszer-előállításban, minőségirányításban és új termékek fejlesztésében komplex módon alkalmazni. Tervezze meg, szervezze és valósítsa meg a minőségirányítást és az új termékek fejlesztését az élelmiszergyártó vállalatnál, kritikus gondolkodást és csapatmunkát alkalmazva. A tudományos kutatásnak képesnek kell lennie a tudományos információk és módszerek önálló kiválasztására, elemzésére, a megszerzett információk analitikus leírására, az élelmiszer-termelés, a minőségirányítás és az innováció területén a döntéshozatalban és problémamegoldásban történő felhasználására.
Program tandíj
Képtár
Karrierlehetőségek
A program megvalósításának minden feltétele megvan egy versenyképes és hozzáértő élelmiszer-minőségi és innovációs szakember felkészítéséhez, aki képes megszervezni az élelmiszer-előállító vállalatok minőségirányítási és innovációs fejlesztését, kreatív kutatásokat végezni és megalapozni a felsőoktatási szakon végzett továbbképzéseket. szintű tanulmányok.