Keystone logo
Yerevan State University

Yerevan State University

Yerevan State University

Bevezetés

125745_3UmBdBrdZyhdb3on7yDVYHNudc.jpg

Az YSU-ról

Yerevan State University magas színvonalú oktatást nyújt diplomások versenyképességének biztosítása érdekében a helyi és a globális munkaerőpiacon.

A kortárs kihívások kezelése és oktatási küldetésének hatékony teljesítése érdekében az YSU folyamatosan frissíti oktatási programjainak profilját és tartalmát, modern tanítási és tanulási módszereket alkalmaz, és hatékony támogatási szolgáltatásokat nyújt a hallgatók számára.

Az YSU tudományos tevékenységének jelentős strukturális változásai az 1990-es évek közepén kezdődtek. 1995-ben az YSU megváltoztatta tudományos képesítéseinek szerkezetét egy két szintű képesítési rendszer létrehozásával, amely alapképzési és mesterfokozattal rendelkezik. 2007-ben az ECTS kreditrendszert bevezették az összes mesterképzésben, majd egy évvel később a Bachelor programokban.

Jelenleg az YSU 60 főiskolai, 130 mester és 70 doktori programot működtet, amelyekben közel 18000 hallgató vesz részt (2013. január 1-jei adatok szerint 13500 BA hallgató, 4000 MA hallgató és 400 posztgraduális hallgató van), ebből 5000 idő hallgatók.

Ijevan városában az egyetemen 19 kar található, több mint 100 általános és szakos tanszékkel, valamint egy regionális karral (egyetemen), 4 karral. Az YSU körülbelül 3000 alkalmazottat foglalkoztat, ebből 1300 állandó akadémiai alkalmazottat foglalkoztat (166 professzor, 461 docens, 639 asszisztens és oktató).

125746_10wzVcjPIgOMc0bMApwthenYQH.jpg

A Nemzeti Tudományos Akadémia 23 akadémikus és 26 levelező tag vesz részt az egyetem oktatási és kutatási tevékenységeiben. A hallgatók / tanárok aránya 12,5. Az egyetemnek kiadója és könyvtára van.

Az YSU több tényezővel rendelkező hallgatói értékelési rendszert használ, amely lehetővé teszi a hallgatók tudásának szintjének folyamatos értékelését az egész félév során. A formáló értékelés elemeivel rendelkezik, és elősegíti a hallgatók egyéni munkáját és az osztály részvételét.

Jelenleg az YSU az európai szabványok és iránymutatások követelményeivel összhangban hozza létre belső minőségbiztosítási rendszerét az oktatási szolgáltatások minőségének javítása érdekében. A hallgatók és a diplomások hatékony visszajelzését vezették be annak érdekében, hogy a tanulmányi programokat összhangba hozzák a munkaerőpiac és a társadalom szükségleteivel és követelményeivel.

A tanári személyzet folyamatos fejlesztése a YSU prioritásainak közé tartozik, amely döntő tényező a magas színvonalú oktatás biztosításában. A közelmúltban az YSU bevezette egy új, hitel-alapú programot az oktatók fejlesztésére. Külön tanfolyamokat biztosít a tanárok képességeinek fejlesztésére az új tanítási, tanulási és értékelési módszerek alkalmazásában.

Az YSU szakmai továbbképzést, folyamatos továbbképzési tanfolyamokat és élethosszig tartó tanulási lehetőségeket kínál a társadalom különböző csoportjai számára kibővítő programjain és tanfolyamán keresztül.

125747_hBBTYN3JkJ4rqmxmkRpAlama06.jpg

Nemzetközi együttműködés

A Yerevan State University nemzetközi együttműködése az YSU alapításának első éve óta létezik.

Most az egyetem megállapodásokat kötött 37 ország 120 egyetemével és tudományos központjával. Különösen aktív az együttműködés az EBESZ-szel, a „Synopsis Armenia” -al, az USA Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségével, az „NFSAT”, „CRDF”, „TEMPUS” programok keretein belül. Az együttműködés példája az YSU szoros tudományos-oktatási kapcsolata. , az elmúlt években alakult az Egyesült Nukleáris Kutatóintézettel (Orosz Föderáció, Dubna), az Arizonai Állami Egyetemen (USA), a Rostocki Egyetemen (Németország), a Trieri Egyetemen (Németország), a Firenze Egyetemen (Olaszország), Varsóban Egyetem (Lengyelország), Moszkvai Állami Egyetem М.В. Lomonosov után.

Manapság az YSU széles körben részt vesz különféle nemzetközi programokban: Az YSU a Nemzetközi Egyetemek Szövetségének, az Európai Egyetemek Szövetségének, az Eurázsiai Egyetemek Szövetségének, az Orosz Eurósági Egyetemek Szövetségének, a Fekete-tengeri Régió Országai Egyetemeinek Szövetségének és a Az egyetemek elnökeinek nemzetközi szövetsége.

Helyszínek

  • Yerevan

    Republic of Armenia, Yerevan, 0025, 1 Alex Manoogian, , Yerevan

Kérdések