Keystone logo
Xi'an International University

Xi'an International University

Xi'an International University

Bevezetés

Rólunk

Xi'an International University (XAIU) egy magán felsőoktatási intézmény, amely Kína Oktatási Minisztériuma akkreditációval rendelkezik négyéves érettségi programokra. Az 1992-ben alapított és Kína legrégibb történelmi városában, Xi'an szívében található egyetem 1,26 millió négyzetméter földterületen fekszik, korszerű osztálytermi épületekkel, tágas kollégiumokkal, jól felszerelt könyvtárakkal rendelkezik, szabványosított sportpályák, és körülbelül 22 000 hallgatóval és 2000 oktatóval és személyzettel rendelkezik.

Az egyetemi akadémikusok hét főiskola tagjai 67 fő fő szakterületet kínálnak, amelyek a menedzsment, a közgazdaságtan, a humán tudományok, az orvostudomány, a mérnöki munka, a mezőgazdaság és a művészetek területére terjednek ki. A viszonylag fiatal intézmény, valamint a kínai marketing és eredményes reform eredményeként az XAIU az évek során multidiszciplináris átfogó egyetemgé nőtte ki magát, és nagymértékben stabilizálódott. Az egyetem ma elsősorban a minőségjavításra és a sikeres átalakításra helyezi a hangsúlyt.

Az információs technológia korszakában az XAIU jelentős beruházásokat végez a campus fejlett információs technológiai rendszer infrastruktúrájának felszerelésében, és a közelmúltban, mint az egyetlen kínai északnyugati felsőoktatási intézményt, besorolták a „100 iskola nagy adatprojekte” listájára való felvételt. az ipar-oktatás integrációs és innovációs kezdeményezésének része, amelyet a kínai oktatási minisztérium iskolai tervezési és fejlesztési központja és a Dawning Information Industry Co., Ltd. közösen indított.

Létesítmények, kar és akadémiai fejlesztés

Az egyetem nagyra becsüli az erős etika, a professzionalizmus, az elismerés, az odaadás, az önfejlesztés és az egész életen át tartó tanulás értékeit. Arra törekszik, hogy egyenlő hozzáférést biztosítson a felsőoktatáshoz, különösen a hátrányos helyzetűek számára, és elősegítse a sokféleség és a kreativitás campus-kultúráját. Az egyetem modern felszereltséggel és gyönyörű egyetemen van, és ami még ennél is fontosabb, jelentős erőfeszítéseket tesz a tudományos színvonal javítása és a magas szintű professzionális képesség fejlesztése érdekében. CHEN Aimin professzor, Ph.D. a Pennsylvaniai Állami Egyetemen közgazdaságtanban, az Indianai Állami Egyetemen Művészeti és Tudományos Főiskola megbízott és kiváló professzora, valamint a Szecsuán Egyetem volt alelnöke, 2015 óta az egyetem számára előretekintő vezetői pozíciót töltött be.

GAO Fu professzor, a Kínai Tudományos Akadémia akadémikusa, az Alkalmazott élettudományi Intézet tiszteletbeli dékánja; KANG Le professzor, a Kínai Tudományos Akadémia akadémikusa, az XAIU Akadémiai Bizottság tiszteletbeli igazgatója; WU Tianyi professzort, a Kínai Mérnöki Akadémia akadémikusát meghívják az Alkalmazott Élettudományi Kutatóintézet tanácsadójaként; SHI Yong professzor, az Állami Tanács tanácsadója és a Kínai Tudományos Akadémia Virtuális Gazdaság és Adatok Kutatóközpontjának igazgatója az Alkalmazott Big Data Kutatási Intézet tiszteletbeli dékánja; PAN Maoyuan professzor, a Xiamen Egyetem volt alelnöke és SHI Qiuheng professzor, a Xiamen Egyetem Oktatási Intézetének igazgatója, a Qifang Oktatási Kutatási Intézet tiszteletbeli dékánjaként szolgál; Dr. LU Ding, a közgazdaságtan professzora és a Kínai Közgazdász Társaság volt elnöke, a Shaanxi Szabadkereskedelmi Övezet Kutatási Intézetének társult igazgatója; ZHANG Xiaofeng professzor, Ph.D. A Kínai Tudományos Akadémia Chengdu Biológiai Intézetének felügyelete és a tibeti Egészségügyi Iroda korábbi helyettes igazgatója az Orvostudományi Főiskola dékánja.

Az akadémiai főiskolák saját hangsúlyt és megkülönböztetést alakítottak ki az akadémiai területeken. A College of Business számos üzleti vállalkozást kínál, miközben nagy hangsúlyt fektet a Shaanxi szabadkereskedelmi övezet fejlesztésének logisztikai és kutatási területeire. Az Orvostudományi Főiskola jelentős ápolási tevékenységet folytat, és az országos szinten fejlett kutatási területét építi az alkalmazott élettudományok területén. A Bölcsészettudományi Főiskola viszonylag erős a médiatechnika területén, miközben az egyetemet olyan jó művészeti programokkal látja el, mint például az írás, a művészi tervezés és a nyelvtanulás. A Műszaki Főiskola új mérnöki funkciókkal rendelkező nagyvállalkozókat épít a tárgyak internete, elektronika és informatika területén. Az Előadóművészeti Főiskola innovatív programokat folytat, amelyek integrálják a valós színpadi előadásokat és az osztálytermi tanítást.

Az egyetem online tanulási platformokat és a legjobb MOOC-kat is kínál a világ minden tájáról. A minőségi kutatás előmozdítása érdekében az egyetem olyan kutatóintézeteket hozott létre, mint például a Qi Fang Oktatási Kutatóintézet, a Shaanxi Szabadkereskedelmi Zóna Kutatóintézete, az Innováció és a Vállalkozói Intézet, az Alkalmazott élettudományi Intézet és az Alkalmazott Big Data Research Institute. Projektjeink és díjaink évről évre tovább növekednek. 2016-ban az egyetem a tartományi, miniszteri és nemzeti szintű kormányhivatalok számos projektje alapján első helyen áll a magán egyetemek között.

Számos akadémiai konferencia és fórum között az Egyetem az egyetemek és főiskolák globális fejlődésének nemzetközi kongresszusát is indította, és kétszer tartotta az egyetemi konferencián éves konferenciáját. 2017 novemberében tartotta az Ázsiai és Csendes-óceáni Egyetemek Szövetségének (AUAP) 32. éves konferenciáját is.Xtra, Inc. / Unsplash

We hired an amateur model for a photo shoot in our office. She did a great job and we were very happy with her photos.

Kínálat-oldalú oktatási reform és megkülönböztető programok

Mivel az első magán Egyetem engedélyezte nemzetközi oktatási programok végrehajtását Shaanxi tartományban, a XAIU széles platformot épít fel, hangsúlyozva az „határok nélküli oktatást”. A folyamat során az XAIU együttműködési programokat hozott létre a tehetségek globális elképzeléssel történő ápolására és a helyi társadalmi és gazdasági fejlődéshez való hozzájárulás érdekében, valamint az országban folyamatban lévő „Öv és út” kezdeményezésre.

Nemzetközi hallgatói és oktatói csereprogramjain keresztül az XAIU számos egyetemen együttműködik a tudományos kutatásban és a kölcsönös hitelképesség megfogalmazásában. Több ezer hallgató ment külföldre tanulni, és az XAIU számos nemzetközi hallgatót fogadott Kínába.

Az XAIU büszke arra is, hogy az elsők között hozott létre vállalkozási kollégiumot a kínai egyetemek körében, és a Főiskola vállalkozó szellemet és képességeket, valamint kreatív és innovatív gondolkodást tanult fel a hallgatók számára.

Ennek eredményeként a XAIU diplomások nagyobb eséllyel válnak vállalkozóvá. Például az LU Xin megnyerte a nemzeti bajnokságot a Nevetés Kiállításon; SUN Guoxiu megnyerte az "Édes burgonya herceg" címet, és álmát édesburgonya pörkölésével valósította meg; vállalkozói csillag, a CHEN Rugang a disztribúciós ágazat vezetőjévé vált; A DIAO Long elnyerte a „Donkey King” címet.

Az XAIU lett a Kína Oktatási Minisztériuma által odaítélt kreativitás és vállalkozói ismeretek oktatásának kiemelkedő tapasztalatainak 50 legfontosabb nemzeti egyeteme és főiskolája között.

A harmadik megkülönböztető tulajdonság az XAIU Főiskolai Akadémia rendszerében és az egész személyek oktatásában rejlik, amelyben az Akadémiát létrehozzák és egy kijelölt hallgatói kollégiumi komplexumban helyezik el, és amely a hallgatók utáni oktatási tevékenységek központjaként szolgál, konferenciatermekkel, pszichológiai lehetőségekkel megkönnyítve. tanácsadás és csoportos projektek. Ez a hallgatói ügyek kezelésének egyedülálló modellje, amely magában foglalja az osztályban és az oktatáson kívüli tevékenységeket.

A Qi Fang Akadémián a hallgatók élvezhetik a kínai dalokat, a klasszikus hangszereket, a hagyományos festményeket és a kalligráfiát, a kecses táncokat és a betekintést nyújtó előadásokat.

Kitüntetések és felelősségvállalások

Az elmúlt 25 évben a XAIU több mint 190 000 hallgatót végzett, és közülük sokan magas szintű foglalkoztatási, vállalkozói és felsőfokú tanulmányaikat értek el belföldön és külföldön. Figyelemre méltó eredményei között a Kínai Öregdiák Hálózata sokszor az egyetemet a kínai magán egyetemek és főiskolák első számú rangsorába helyezte.

Az egyetem emellett William Kirby professzor, a Harvard Egyetem John King Fairbank Központjának igazgatója által a Kínában működő magán egyetemek növekedésével foglalkozó tanulmányának a példájává vált. HUANG Teng elnököt számos alkalommal meghívták az előadással kapcsolatos előadásokra a Harvard Business Schoolban, és a CCTV bejelentette a hírt.

CHEN Baosheng, a kínai oktatási miniszter az egyetemi látogatása után a következő három pontot foglalta össze: 1) az XAIU magas célokkal rendelkezik; 2) Az XAIU a kínai magániskolák és egyetemek csúcsán helyezkedik el; 3) Az XAIU szépen ötvözi a Shaanxi tartomány szárazföldi történelmi és modern, valamint keleti és óceáni jellegzetességeit.

HUANG Teng, a kuratórium elnöke: „A nehézségek ellenére fenntartjuk azt az elvet, hogy a közönség érdekeit legjobban szolgáljuk. Folytatni fogjuk magunk javítását az egyetemi irányítás, a karok fejlesztése és az akadémiai minőség területén. Igyekszünk világszínvonalú magán egyetemet építeni. ”

A Xi'anban, a Shaanxi tartományban, az ősi Selyemút eredetén található XAIU elkötelezi magát amellett, hogy hozzájárul a One Belt One Road kezdeményezéshez, valamint a helyi gazdaság gazdasági és társadalmi fejlődéséhez.

Igazgatási szempontból az Egyetemi Igazgatótanács, Dr. HUANG Teng, az XAIU alapító tulajdonosa vezetésével, döntéseket hoz és az egyetem stratégiai fejlesztésével kapcsolatos politikákat hoz, az elnök pedig az Igazgatóság politikájának végrehajtásáért és a rutin működéséért felel. A kar tagjai a megosztott irányításban vesznek részt különféle egyetemi, főiskolai és tanszéki bizottságokban való szolgálatban.

Helyszínek

  • Xi'an

    18 Yudou Lu, Yanta District, Xi'an International University, , Xi'an

    Kérdések