Keystone logo
© Universiti Tun Abdul Razak (UNIRAZAK)
Xiamen University Malaysia

Xiamen University Malaysia

Xiamen University Malaysia

Bevezetés

Xiamen University Malaysia (XMUM) az első tengerentúli campus által létrehozott neves kínai egyetem és az első kínai egyetemi ág campus Malajziában. A Bandar Kota Warisan, Sepang, Selangor közelében található, mindössze 15 perces autóútra Putrajaya közigazgatási központjától vagy 45 km-re délnyugatra Kuala Lumpur városától. 150 hektáros területre épül, amelynek tervezett összterülete 470 000 négyzetméter. Az XMUM olyan globális egyetemre törekszik, amely világszínvonalú, első osztályú oktatást és kutatást nyújt, és magában foglalja a kulturális sokszínűséget. A kínai tanulmányok és a hagyományos kínai orvoslás kivételével az összes többi program oktatási módja angol.

112253_blur-businesswoman-close-up-407237.jpg

Xiamen Egyetem Kína egy pillantásra

Alapítása óta, 1921-ben a Xiamen Egyetem több mint 300 000 egyetemi diplomát és diplomát szerzett. A kínai Tudományos Akadémia (CAS) és a Kínai Műszaki Akadémia (CAE) több mint 60 akadémikusa tanult vagy dolgozott a Xiamen Egyetemen.

terület

A Xiameni Egyetemnek 28 iskolája van, amelyek 76 osztályt és 14 kutatóintézetet tartalmaznak.

fok

Az egyetem 33 doktori fokozatot kínál első osztályú tudományágakban, és 52 mesterfokozatot az első osztályú tudományágakban. 90 alapképzési programot, 279 diplomás programot és 187 Ph.D. programokat.

Xiamen-i Egyetemen 2657 teljes munkaidős oktató és szakmai kutató van, köztük 1875 professzor és egyetemi docens, közülük 22 a CAS és CAE akadémikusai.

Az egyetemnek jelenleg összesen mintegy 40 000 főállású hallgatója van az egyetemen, köztük 19 843 egyetemi hallgató, 16 172 mesterképző és 3,647 doktori hallgató. Több mint 3000 nemzetközi diák van.

2011-től 2015-ig az XMU hallgatói és oktatói több mint 50 kutatási jelentést tettek közzé olyan nemzetközi legfrissebb folyóiratokban, mint a Tudomány, a Természet és a Cell, valamint azok aloldalaikban. 2016-ban a Xiamen Egyetemen 306 és 31 kutatási projektet finanszíroztak a Kínai Nemzeti Természettudományi Alapítvány és a Kínai Nemzeti Társadalomtudományi Alapítvány.

Délkelet-ázsiai tanulmányok, tajvani tanulmányok, felsőoktatási kutatás, gazdasági tanulmányok és számviteli tanulmányok magas rangú programok Kínában.

Global Reach

A Xiameni Egyetem több mint 300 felsőoktatási intézménnyel rendelkezik egyetemi együttműködési kapcsolatokkal itthon és külföldön.

A Xiameni Egyetem a kínai nyelv idegen nyelvként történő tanítását támogatja.

Xiamen Egyetem első osztályú átfogó egyetem lett Kínában. 16 Konfuciusz Intézetet alapított Észak-Amerikában, Európában, Ázsiában és Afrikában.

Tömeg és kapcsolat

A Xiameni Egyetem 1,4 millió négyzetméteres épített területtel rendelkezik, könyvtárai pedig 10,7 millió kötetet foglalnak magukban (beleértve az 5,6 millió darab egyenértékű e-könyvet).

A Xiameni Egyetem most nagy lépéseket tesz annak érdekében, hogy egy magas színvonalú egyetemet építsen be, mind otthon, mind külföldön.

(A fenti adatok 2018 márciusától kezdődnek)

112254_cheerful-colleague-desk-1169953.jpg

Tények a Xiamen University Malaysia

Történelmi viszony

"Az XMU-t a maláj kínai tanár alapította Tan Kah Kee 1921-ben. Most 93 év múlva az XMU a Malajziában létrehozott egyetemet létesített, ahol Tan Kah Kee úr nagy sikert ért el karrierje során. .”

-Zhu Chongshi, XMU elnöke (2003-2017)

A szellem él

Az XMU alapítóját, Tan Kah Kee-t világhírű pedagógusnak tartották, aki mindent megtett az oktatáshoz. Az XMU ünnepélyesen ígéretet tesz, hogy fenntartja Tan Kah Kee úr önzetlen elkötelezettségének szellemét az oktatás nemes okaival szemben az XMUM létrehozásában. Továbbra is nonprofit intézmény marad, nem pedig szenátor lesz hazatérve Kínába. Ehelyett minden felesleges forrást visszavezetünk a XMUM diákjainak kutatásába és ösztöndíjaiba.

Elkötelezettség az oktatási kiválóság iránt

Az XMUM létrehozása új magasságokat állít fel az együttműködés és az oktatás cseréje terén Kína és Malajzia között. Az XMU arra törekszik, hogy a campust Malajzia egyik legjobbjává alakítsa, gazdagítva Malajzia felsőoktatási tájképét, hogy kiváló minőségű tehetségeket nyújtson a nemzetközi versenyképességgel.

Vízió és küldetés

Látomás

Xiamen University Malaysia olyan egyetemre törekszik, amely világszínvonalú, első osztályú oktatást és kutatást, valamint a kulturális sokféleséget magába foglaló egyetemre törekszik.

Küldetés

A fiatal tehetségek méltósággal és bölcsességgel való ápolása, a régió finom polgárává válása, akik hozzájárulnak az emberek jólétéhez és a Malajzia, Kína és Délkelet-Ázsia társadalmi fejlődéséhez.

112255_architecture-buildings-city-92225.jpg

Helyszínek

  • Selangor

    Jalan Sunsuria, Bandar Sunsuria, 43900 Sepang, Selangor Darul Ehsan, Malaysia, 48200, Selangor

    Kérdések