Keystone logo
© UW
University of Warsaw - Faculty of Political Science and International Studies

University of Warsaw - Faculty of Political Science and International Studies

University of Warsaw - Faculty of Political Science and International Studies

Bevezetés

Üdvözöljük a Varsói Egyetemen (UW), Lengyelország legnagyobb egyetemén, amely több mint 200 éve a tudományos kiválóság szimbóluma. Az UW egy olyan hely, ahol a hagyomány találkozik a modernitással, és ahol a tudomány kéz a kézben jár az innovációval. A Varsói Egyetem több mint 100 tanulmányi területet kínál, amelyek a bölcsészettudományoktól a természettudományokig a legkülönfélébb tudományágakat fedik le. Az UW emellett 44 angol nyelvű oktatási programot kínál, így ideális hely a világ minden tájáról érkező diákok számára.

Az UW nemzetközi szinten is elismert, a rangos rangsorokban előkelő helyezéseket foglal el. Az UW-n tanulni nemcsak a tudás megszerzéséről szól, hanem a szenvedélyek kibontakoztatásáról és új lehetőségek felfedezéséről is. Az egyetem számos kezdeményezést működtet a diákok számára, például segélyvonalat a hallgatók, doktoranduszok és az UW munkatársai számára.

A Varsói Egyetem nem csak a tanulás helyszíne, hanem egy olyan hely is, ahol gazdag kulturális és társadalmi életet élhet meg. Az UW egy olyan hely, ahol inspiráló emberekkel találkozhatsz, értékes kapcsolatokat köthetsz, és egy életre szóló emlékeket szerezhetsz.

Meghívjuk Önt, hogy csatlakozzon az UW közösségéhez, és éljen át egy felejthetetlen tudományos kalandot Lengyelország szívében. Az UW több mint egy egyetem, ez a te jövőd. Kezdd el az utadat még ma!

A WNPiSM története

A varsói politikatudományi oktatás hagyományai sokkal hosszabbak, mint a Varsói Egyetem Politikatudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karának (korábban a Varsói Egyetem Újságíró és Politikatudományi Karának) története. Az első politikatudományi iskolát 1917-ben alapították.

1967-ben a Varsói Egyetem akkori filozófiai karán belül létrehozták a Politikatudományi Intézetet, egy korábban létező, nem kari egység, a Varsói Egyetem Politikatudományi Főiskolájának munkatársaira alapozva. 1968-ban, az egyetem szervezeti változásainak részeként a politikatudományok a filozófiával, a szociológiával és a közgazdaságtannal együtt a Varsói Egyetem Társadalomtudományi Karához kerültek.

A Varsói Egyetem Politikatudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kara a Varsói Egyetem Újságíró és Politikatudományi Karának folytatása (2016. szeptember 1. óta), amely 1975-ben kezdte meg működését. Ez az egység újságírást és politikatudományt oktatott. Az 1970-es évek a Kar dinamikus fejlődésének és belső struktúrájának bővülésének időszaka volt, 1976-ban a Nemzetközi Kapcsolatok Intézetével, 1977-ben pedig a Szociálpolitikai Intézettel. 2012-ben megalakult az Európai Tanulmányok Intézete.

A Varsói Egyetem Politikatudományi és Nemzetközi Tanulmányok Karának új neve az Újságíró Intézet struktúrájából való kilépés következménye.

A Kari Tanács döntése értelmében 2019. július 1-jével megszűnnek a Kar egyes intézetei, azaz: a Politikai Tudományok Intézete (1967 óta létezik), a Nemzetközi Kapcsolatok Intézete (1976), a Szociálpolitikai Intézet (1977) és az Európai Tanulmányok Intézete ( 2012). Helyettük 15 tudományos és kutatási tanszéket hoztak létre.

Campus jellemzői

A város szívében található Varsói Egyetem történelmi területe gyönyörű építészetével vonz. Az épületek szobrászati ​​díszítése, a lenyűgöző belső terek és az épületeket körülvevő zöld növényzet - a Krakowskie Przedmieście-i campust Varsó egyik fő turisztikai látványosságává teszik. A sassal ékesített kapu az egyetem jelképévé vált, valamint a Királyi út látogatóinak kötelező megállója.

A nagy gonddal restaurált műemlék épületek nem az egyetem egyetlen arca. A fő campus közelében található Egyetemi Könyvtár 1999-ben nyílt meg, és új fejezetet nyitott az egyetem építészetének történetében. Az épület megváltoztatta Powiśle karakterét, és a varsóiak egyik kedvenc helyévé vált. A következő években megnyíló egyetemi beruházások a BUW-hoz hasonlóan nemcsak funkcionálisak, hanem építészetileg is érdekesek. Gazdagítják Varsó táját, kényelmes munkahelyet és érdekesen elrendezett közös tereket biztosítanak a felhasználóknak, ahol pihenhetnek.

  Öregdiák statisztika

  Helyszínek

  • Śródmieście

   Auditorium Building (Collegium Politicum) Krakowskie Przedmieście 26/28, 00-927 Warsaw, Poland, 00-927, Śródmieście

  Kérdések