Keystone logo
Universitatea De Vest Din Timisoara

Universitatea De Vest Din Timisoara

Universitatea De Vest Din Timisoara

Bevezetés

A Timişoara ( UVT ) Universitatea de Vest din Temesvár ( UVT ) / Nyugati Egyetem Nyugat-Egyetem ( UVT ) a Nyugat-Románia legfontosabb felsőoktatási intézménye és kutatóközpontja. Közössége mintegy 16 000 hallgatóból és több mint 700 oktatóból áll. Ez egy átfogó egyetem, amely 11 karral rendelkezik a megfelelő szervezeti egységekkel, valamint egy Tanári Tanszéken.

Az UVT keretében működő karok nemzeti szinten akkreditált tanulmányi programokat kínálnak Bachelor, Master és Doctoral szinten a következő témákban: Művészet és Design; Kémia, biológia, földrajz; Közgazdaságtudományi és üzleti adminisztráció; Törvény; Levelek, történelem és teológia; Matematika és számítástechnika; Zene és színház; Testnevelés és sport; Fizika; Politikatudományok, Filozófiai és Kommunikációs Tudományok; Szociológia és pszichológia.

A Temesvári Nyugati Egyetem lehetőséget kínál a hallgatóknak arra, hogy az elméleti és gyakorlati ismereteket ötvözzék multidiszciplináris környezetben, felkészítve őket a globalizált munkaerőpiacra való belépésre. Mivel a hallgatói kör több mint 5% -a nemzetközi, az egyetem intenzíven részt vesz a nemzetköziesedési folyamatokban, karjaink több mint 20 idegen nyelvű (angol, német vagy francia) tanulmányi programot kínálnak alap-, mester- és doktori szinten.

Az egyetem erőteljes hangsúlyt fektet az akadémiai minőségre, amelyet az UVT az Európai Egyetemek Szövetsége (EUA) és az Egyetemek Nemzetközi Szövetsége (IAU), valamint számos más nemzetközi szervezet és szövetség (Agence Universitaire de la Francophonie, Az Európai Szövetség a Nemzetközi Oktatásért, az Erasmus Koordinátorok Európai Szövetsége stb.). Ezenkívül évente a Timişoara Nyugati Egyetem több mint 100 kutatási projektet hajt végre, amelyek közül több mint 30% -uk erıs nemzetközi dimenzióval rendelkezik. A WUT több mint 380 kétoldalú megállapodást támogat a felsőoktatás és a kutatás multidiszciplináris és interdiszciplináris megközelítésének előmozdításáért, a nemzetközi nemzetközivé válás felé. A WUT több mint 380 kétoldalú megállapodást támogat az Erasmus programban folytatott csereprogramok és több mint 180 egyéb kétoldalú megállapodás a világ felsőoktatási intézményeivel. A Temesvári Nyugati Egyetemnek évente több mint 300 külföldi hallgatója (tanulmánya és elhelyezése), valamint több mint 200 bejövő mobilitási hallgatója van az Erasmus mobilitási projektek keretében. Emellett mintegy 600 nemzetközi hallgató folytat egy teljes diplomát a WUT-n, évente. A következő tanévben a nemzetközi hallgatók számának 15% -os növekedése mellett az egyetem elkötelezett amellett, hogy támogassa a hallgatók személyes és szakmai fejlődését egy egyre inkább nemzetközileg elfogadott akadémiai világban. A tantervek nemzetközivé tételére összpontosítva a timisoarai nyugati egyetem egyre inkább a diplomások felvételének lehetőségeire koncentrál a globalizált munkaerőpiacon.

A Timişoara Nyugati Egyetem végül egy nagyon multikulturális és dinamikus város része, amely számos lehetőséget kínál a tanuláshoz, még az akadémiai életen túl is. Timişoara nemcsak egy kozmopolita város, amely nagyban kapcsolódik Európa többi részéhez, hanem a világ legmagasabb internetsebességű városa és a jövő Európa Kulturális Fővárosa 2021-ben is. A tanulás tehát sokféleképpen hasznosíthatja a hallgatókat. Továbbá az egyetem rendelkezik egy modern és teljesen felszerelt könyvtárral, valamint különböző nyelvi és kulturális központokkal (kínai, portugál, francia, német, osztrák, olasz, spanyol, szerb, stb.). Végül, de nem utolsósorban a diákkampusz a város szívében helyezkedik el, és önmagában is vonzereje, számos szabadidős és életteli lehetőséggel.

Statisztika

Az egyetemnek az egyre inkább nemzetközivé és globalizálódó akadémiai világban a minőségre helyezett hangsúlyt a világranglistán elfoglalt helye ismeri el (például a Times Higher Education Emerging Economies University Rankings Top 201-250 2018-ban, a QS World University Rankings Top 701+ 2015-ben- 2016, QS Rankings tantárgyak szerint: 150-200 a Modern nyelvek 2017-ben vagy Sanghaji rangsor tantárgyak szerint a 301-400 között 2018-ban a fizika területén).

  Campus jellemzői

   Helyszínek

   • Timișoara

    Blvd. V. Parvan 4, 300223, Timișoara

   Kérdések