Keystone logo
© BIMM University
University of York

University of York

University of York

Bevezetés

Az egyetemről

A kiválóság, az egyenlőség és a mindenki számára biztosított lehetőségek elvén alapul, a University of York 1963-ban nyitott meg, mindössze 230 hallgatóval. Azóta a világ vezető egyetemeivé válunk, és tudományos hatalomként elismertetjük magát, ahol a kiválóságra való egyértelmű összpontosítás biztosította a nemzeti és nemzetközi elismerést a már működő intézmények mellett.

Tudományos kiválóság

Az elit Russell egyetemi csoport tagjaként dinamikus, kutatás-intenzív egyetem vagyunk, amely elkötelezett az életmentő felfedezések és az új technológiák fejlesztése iránt a legsürgetőbb globális kihívások kezelése érdekében.

Jelenleg több mint 30 tudományos osztály és kutatóközpont működik, és a hallgatói létszám 18 000-re nőtt.

Az egyetemi stratégia

2014-ben, az alkalmazottakkal és a hallgatókkal konzultálva, Koen Lamberts alelnök úr irányította egy új egyetemi stratégia kidolgozását. Ez a stratégia irányítja és tájékoztatja tevékenységünket 2020-ig.

Fő célkitűzések

  1. Világvezetővé válni a kutatásban
  2. Kiemelkedő oktatás és tanulás nyújtása
  3. Minden hallgatónk számára kiemelkedő és értékes tapasztalatok nyújtása

Támogató célok

  1. Ahhoz, hogy elég nagy legyen, hogy kiváló, rugalmas és pénzügyi szempontból fenntartható legyen
  2. A leghatékonyabb és leghatékonyabb módon kell megszervezni
  3. Hatékony együttműködés más szervezetekkel és érdekelt felekkel

Díjak és eredmények

A University of York egyike az Egyesült Királyság felsőoktatásának sikertörténeteinek. 1963-as alapításunk óta megindítottuk az állandóan magas rangot az Egyesült Királyságban, és egyike vagyunk annak a hat háború utáni egyetemnek, amely a világ 100 legjobb szereplőjévé vált.

A campus és a város

York belvárosától sétatávolságra található biztonságos és vonzó Heslington campusunk kilenc főiskolánk és a legtöbb részlegünk otthona. Számos osztályunk van a város központjában, a történelmi Királyi Kúria mellett.

Az utóbbi években az 500 millió font értékű campus-bővítésünk során hét új épület nyílt meg, ezzel növelve a hallgatói létszámot és további világszínvonalú létesítményeket biztosítva a 21. század számára. A fenntarthatóság kulcsszerepet játszik ebben az ambiciózus fejlesztésben.

Hogyan működik az egyetem?

Az egyetem működésének ismertetésekor fontos megérteni, hogy van különbség az irányítás és az irányítás módja között.

Kormányzás

Minden egyetemnek van egy irányító testülete, amely felel a tevékenységeik felügyeletéért, jövőbeli irányuk meghatározásáért és az előrehaladás nyomon követéséért a stratégiai ambíciókkal szemben. Az egyetem irányító testülete a Tanács.

A Tanács felelõs annak biztosításáért is, hogy pénzügyileg fenntarthatóak maradjunk, és hogy teljesítsük jogi kötelezettségeinket. A végleges döntést azokra a kérdésekre hozza, amelyek jelentős hatással vannak az egyetemre

vezetés

Miközben a Tanács felügyeleti és felügyeleti szerepet vállal mint irányító szerv, az Egyetem operatív vezetését az ügyvezető alelnök és az elnök delegálja.

Az eljáró helyettes kancellár és elnök vállalja feladatait olyan magas rangú kollégáinak támogatásával, akik havonta kétszer ülnek össze az Egyetemi Végrehajtó Testületként.

Helyszínek

  • York

    University of York York YO10 5DD, , York

Kérdések