Keystone logo
University of the South Pacific USP

University of the South Pacific USP

University of the South Pacific USP

Bevezetés

A Dél -Csendes -óceáni Egyetem (USP) a csendes -óceáni térség elsődleges felsőfokú oktatási szolgáltatója, és nemzetközi kiválósági központ az oktatáshoz, kutatási tanácsadáshoz és képzéshez a csendes -óceáni kultúra, a környezet és az emberi erőforrás fejlesztési igények vonatkozásában.

Az egyetemről

USP - Bevezetés

A Csendes -óceán déli részének egyeteme a Csendes -óceáni térség elsőrangú felsőoktatási intézménye, amely egyedülállóan a rendkívüli fizikai, társadalmi és gazdasági sokszínűségű régióban helyezkedik el.

Az 1968 -ban alapított USP egyike a két ilyen típusú egyetemnek a világon. 12 tagállam közös kormánya: Cook -szigetek, Fidzsi -szigetek, Kiribati, Marshall -szigetek, Nauru, Niue, Salamon -szigetek, Tokelau, Tonga, Tuvalu, Vanuatu és Szamoa. Az egyetemnek campusai vannak minden tagállamban. A fő egyetem, Laucala, Fidzsi -szigeteken található. A szamoai Alafua Campus a Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Iskola, a Vanuatu -i Emalus Campus pedig a Jogi Iskola helyszíne.

A Dél -csendes -óceáni Egyetem tudományos iskolái, intézetei és központjai három karra szerveződnek, és dékánok vezetik őket.

Ezek a Bölcsészettudományi, Jogi és Pedagógiai Kar; az Üzleti és Gazdaságtudományi Kar; valamint a Természettudományi, Technológiai és Környezetvédelmi Karon. Minden kar számos iskolát tartalmaz, amelyek egyetemi és posztgraduális szinten széles körű tudományos programokat és tanfolyamokat kínálnak.

Az egyetem távoktatási és rugalmas tanulási programokat is kínál különféle módokban és technológiákban az USP 14 egyetemen.

A USPNeten keresztül fejlett kommunikációs technológiákat használnak a távoli és rugalmas tanulási hallgatók elérésére a Csendes -óceán hatalmas tájain.

A személyzet és a diákság multikulturális jellege kivételes jelleget kölcsönöz az USP-nek. Ez egy minőségi intézmény, amely az Ausztráliában, Új -Zélandon és az Egyesült Királyságban egyetemek által odaítélt diplomákhoz hasonló diplomákat állít elő. Az USP -n végzett diplomások fontos vezetői pozíciókban találhatók a köz- és a magánszektorban minden tagállamban és a világ számos országában.

Az egyetem magas színvonalat állított fel a kutatás minőségében. A fő kutatási kötelezettségek közé tartozik az üzleti menedzsment, a tanárképzés, a csendes -óceáni tanulmányok, a tengeri tanulmányok, a mezőgazdaság, a tudomány és a technológia.

Az egyetemi régió

A Csendes -óceán déli részén található Egyetem 33 millió négyzetkilométernyi óceánon terül el, ami több mint háromszorosa Európa méretének. Ezzel szemben a teljes földtömeg nagyjából megegyezik Dánia területével. A populációk mérete változó: az 1600 fős Tokelau és a több mint 800 000 fidzsi. A teljes népesség körülbelül 1,3 millió.

Ausztrália, Japán, Korea, Új -Zéland és az Egyesült Államok között közlekedő nemzetközi légitársaságok számos szigetországot összekötnek. Vannak légitársaságok is, amelyek kiszolgálják a régiót. Az országokon belül a szigetek közötti hajózással kisebb szigeteket érnek el légi szolgáltatások nélkül.

Stratégiai helyzete és adottságai miatt az USP kiváló tudósokat és munkatársakat vonz a világ minden tájáról.

Egyetemi adminisztráció

Az USP -t saját Tanácsa irányítja, amely magában foglalja a tagországok kormányainak képviselőit, akadémiai személyzetét, diákjait, közösségét és üzleti vezetőit, a Csendes -óceáni -szigetek fórumának titkárságát, a csendes -óceáni közösség titkárságát, az Amerikai Oktatási Tanácsot, a Titkos Tanácsot, Ausztráliát és Új -Zéland.

A Szenátus az Egyetem tudományos hatósága, felelős olyan kérdésekért, mint az oktatás és a kutatás.

A Tanácsot és a Szenátust olyan bizottságok szolgálják, amelyek olyan területeken dolgoznak, mint a pénzügy, az emberi erőforrás menedzsment és az akadémiai tervezés. Más bizottságok speciális projektekkel és az Egyetem napi munkájával foglalkoznak.

Az egyetem ünnepélyes vezetője a kancellár. Az USP kancellárjait az egyetem tagállami kormányainak vezetőiből választották, köztük miniszterelnökök, elnökök és államfők. A pro-kancellár a Tanács elnöke, az egyetem ügyvezető igazgatója pedig az alkancellár. Az alkancellárt két alkancellár-helyettes és két pro-alkancellár segíti.

A felső vezetés felelős az egyetemi közösség jólétéért. A pénzügyi ügyvezető igazgató az egyetemi pénzügyek ellenőrzésével foglalkozik. Az emberi erőforrások ügyvezető igazgatója kezeli az Egyetem humán erőforrásait. Összesen az USP több mint 1500 alkalmazottat foglalkoztat.

Az USP jövőképe, küldetése és értékei

A látomásunk

Kiválóság és innováció elérése a csendes -óceáni szigetországok fenntartható fejlődése érdekében

Küldetésünk

 • A Csendes -óceáni térségben élők számára kiváló és releváns felsőfokú képesítések átfogó skálájának biztosítása;
 • A fejlett kutatás és alkalmazásai előnyeinek kihasználása; </li>
 • Biztosítani a csendes-óceáni térség közösségeinek és országainak releváns, költséghatékony és fenntartható megoldásokat, beleértve a vállalkozói szellemet is, fő kihívásaikra; és
 • A Csendes -óceáni -szigetek felsőfokú oktatásának mintaképe lenni minőségben, irányításban, technológia alkalmazásban és a nemzeti felsőoktatási intézményekkel való együttműködésben.

Az értékeink

 • A személyzet és a hallgatók elkötelezettsége és lojalitása az intézmény és a régió iránt;
 • A kormányzás, a vezetés, a tudományos szabadság, az integritás és az átláthatóság legmagasabb színvonala;
 • A legmagasabb szintű kreativitás, innováció, csapatmunka és rugalmasság a kiválóság elérésében;
 • Befektetés a személyzetbe, a személyzet kiválóságának jutalmazása és az összes USP -csapat felhatalmazása;
 • Tiszteletben tartjuk csendes -óceáni örökségünk megkülönböztető képességét és sokszínűségét, valamint annak fejlődését, megőrzését és terjesztését;
 • Elkötelezettség a regionális együttműködés és integráció mellett;
 • Pozitív és befogadó tanulási és lakókörnyezet a diákok kiválósága érdekében;
 • Rugalmas tanulók támogatása minden helyszínen a munka, az élet és az állampolgárság érdekében;
 • A környezet védelme és ápolása;
 • Erős kapcsolatok a nemzeti kormányokkal, csendes -óceáni közösségekkel és fejlesztési partnerekkel való együttműködés irányításához;
 • Alázat a teljesítményben, tanuljon másoktól, értékelje a bizalmat, és tisztelje a csendes -óceáni ismereteket, összefüggéseket és törekvéseket.

Végső soron e stratégiai terv víziója és küldetése is megvalósul az USP diplomások és személyzet hozzájárulása és tulajdonságai révén. Ezek a stratégiai terv legfontosabb mozgatórugói.

Helyszínek

 • Suva

  The University of the South Pacific , , Suva

Kérdések