Keystone logo
University of Shanghai for Science and Technology

University of Shanghai for Science and Technology

University of Shanghai for Science and Technology

Bevezetés

A University of Shanghai for Science and Technology (USST) egy önkormányzati multidiszciplináris kulcs, amelyet kutatóorientált egyetemekre alkalmaznak, és amelynek magja a mérnöki tudomány, ahol a mérnöki tudomány, a tudomány, a közgazdaságtan, a menedzsment, az irodalom, a jog, a művészet és más tudományterületek jól együttműködnek. . 2018-ban az USST kísérleti egység lett Sanghajban egy „magas szintű helyi felsőoktatási intézmény” építéséhez. A közel 700 000 négyzetméter alapterületű USST-nek két campusa van, a Yangpu Campus és a Fuxing Campus. 17 iskola, főiskola és tanszék működik, több mint 25 700 nappali tagozatos hallgatóval (kb. 16 700 hallgató és 9000 végzős hallgató). 2390 oktatója és munkatársa közül 11 akadémikus akad a Kínai Tudományos Akadémián és a Kínai Mérnöki Akadémián (beleértve az akadémikusokat is), 78 nemzeti szintű tehetség, 155 tartományi vagy minisztériumi tehetség, 826 vezető beosztású tanár és 256 PhD témavezető.

Az ipar fejlesztésére támaszkodva, támogatva és irányítva az USST vezető egyetem lett a berendezésgyártás, az orvosi berendezések és a nyomdaipar tudományos területein. Az olyan tudományterületek, mint az energetika, a mérnöki termofizika, az optikai technika, a menedzsment tudomány és a mérnöki tudomány, már régóta az ország legjobbjai közé tartoznak, és az egyetemnek az orvosi műszerek, a kiadói és a nyomdaipar területén is mély iparága van. A közelmúltban az USST további erőfeszítéseket tett fegyelmi elrendezésének prioritása alá helyezése érdekében. 60 alapképzési, 8 első osztályú doktori, 6 posztdoktori, 27 első osztályú mesterképzés és 18 szakmai mesterképzés létezik. Az USST-nek 19 nemzeti oktatási platformja, 51 tartományi vagy miniszteri szintű platformja, 7 nemzeti tudományos kutatási platformja és 34 tartományi vagy miniszteri szintű platformja van. Mérnöki, anyagtudományi és kémiai szakterületei régóta rangsorolják az alapvető tudományos mutatók (ESI) 1% -át a világon.

Az SBC-t 2006-ban hozták létre innovatív együttműködésként University of Shanghai for Science and Technology (USST) és kilenc vezető brit egyetem között. Az SBC ötvözi a kínai és a brit oktatás legjobbjait a világ egyik vezető városában, így valóban nemzetközi egyetemi főiskola. Az SBC jövőképe a kiválóság és az innováció nemzetközi kapujaként ismert, és céljaink a felelős vezetés és a kulturális empátia szellemiségének elősegítése a hallgatóinkon belül. A világ minden tájáról vonzzuk a hallgatókat és az akadémikusokat annak biztosítására, hogy hallgatóink testülete és oktatói karunk különböző kultúrákban és gyakorlatokban működjön. Ez igazán egyedivé teszi az SBC által kínált élményt.

Az SBC kampusza az USST Fuxing Road campusán található, amely Sanghaj központjában található. A campus nemcsak évszázados múltra tekint vissza, hanem nemzetközi hangulatú is. A képzési programokat teljes egészében angolul oktatják a School of Business and Management teljes spektrumában,

Az SBC diplomások elismerten nagy sikereket értek el mind a kiemelkedő tanulmányi teljesítmény, mind a társadalmi felelősségvállalás szempontjából.

Nemzetközi Kulturális Park

A Sanghaji Nemzetközi Kulturális Park a Sanghaji Tudományos és Technológiai Egyetem (USST) északi campusán, a Jun Gong úton található. Az USST jól ismert Sanghajban. Száz éves története az 1906-ban alapított Sanghaji Egyetemre és az 1907-ben alapított Deutsche Eedizinschule-ra vezethető vissza. Az egyetemen számos eredeti épületet megőriztek és megtartottak, és a város legjobban megőrzött történelmi épületei közé sorolják. A Jun Gong út 1907 és 1936 között épült fő campusának hat különálló villája egykori kari rezidencia. Jelenleg ők alkotják a Sanghaji Nemzetközi Kulturális Parkot. Jelenleg vannak kijelölt központjai Németországnak, Amerikának, Nagy-Britanniának, Japánnak, a skandináv-balti stb .nak.

Jelentőség

A Nemzetközi Kulturális Park integrálja az egyetemi erőforrásokat, és kiépíti a kulturális tanulási tapasztalatok nemzetközi platformját. A Park az USST oktatóinak, hallgatóinak és öregdiákjainak információs elszámolóházat biztosít a multikulturális cserék és tanulások számára, valamint támogatást és ösztönzést kínál a nemzetközi oktatási célokkal rendelkező tudósok számára.

A Park kibővíti a jelenlegi nemzetközi erőforrásokat, és támogatást nyújt a nemzetközi kulturális csereprogramok növekedéséhez. A multikulturális tanulás és csereprogram révén a Park több elsőrendű nemzetközi forrást vonz, elősegíti a nemzetközi kulturális cserét, kiszélesíti a hallgatók nemzetközi látókörét és elősegíti a kulturális különbségek iránti érzékenységüket.

A Park elősegíti az egyetem nemzetközi fejlődését és növeli nemzetközi hírnevét. A kibővített nemzetközi lehetőségek és a multikulturális csereprogramok fokozzák az USST társadalmi hatásait, és növelik az egyetem láthatóságát a nemzetközi tudományos közösségben.

Funkciók

A Nemzetközi Kulturális Park közvetlenül hozzájárul az USST jelenlegi céljához, a „Kiváló mérnöki oktatás” biztosításához kulturális falujának öt fő funkcióján keresztül:

Nemzetközi kulturális tanulás: A központok az egész tanév során tudományos előadásokat támogatnak az egyetemi tanterv részét képező tudományos területek széles skáláján. Az USST közösségnek gyakran lesz alkalma megismerkedni a sokféle nemzetközi hanggal, számos tudományos területen.

Nemzetközi kulturális tapasztalat: A reprezentatív programok a kulturális és művészeti tapasztalatok széles skáláját fogják tartalmazni.

Nemzetközi speciális programok: A technikától és az innovációtól kezdve a nyelvig, a hagyományos kultúrákig és az életmódig terjedő tematikus programokat időről időre ütemezik, lehetőséget biztosítva a különös érdeklődésre számot tartó témák mélyreható feltárására.

Csere és együttműködés az egyetemek, a Nemzetközi Oktatási és Kutatóintézetek között: A Park különféle elemei egyedülálló lehetőséget kínálnak a nemzetközi kutatási és oktatási kooperatív programok kiépítésére. A Park a jelenlegi nemzetközi partnerségekre épít a kibővített kommunikáció és a programtervezés révén.

Interakció és együttműködés az egyetemek és a nemzetközi vállalkozások között: A park lehetőséget teremt a különböző kulturális háttérrel rendelkező, különféle vállalkozásokkal való együttműködésre, „nulla távolságra”, és elősegíti az iskolák és vállalkozások nemzetközivé vált együttműködését.

Látogatók

A látogatók, akiket a központ tevékenységei szolgálnak, a következők:

 • USST egyetemi és posztgraduális hallgatók;
 • USST oktatók és adminisztratív személyzet;
 • Látogató tudósok, művészek, tudósok és kutatók;
 • Sanghajba látogatók, akik szakmai érdeklődéssel rendelkeznek a Center programozása és kiállításai iránt.

Statisztika

2018-ban az USST kísérleti egységgé vált egy „magas szintű helyi felsőoktatási intézmény” felépítésében Sanghajban. A közel 700 000 négyzetméter összterületű USST-nek két kampusza van, a Yangpu Campus és a Fuxing Campus. 17 iskola, főiskola és tanszék több mint 25 700 nappali tagozatos hallgatót foglalkoztat (körülbelül 16 700 egyetemista és 9 000 végzős hallgató). 2390 oktatója és munkatársa közül 11 a Kínai Tudományos Akadémia és a Kínai Mérnöki Akadémia akadémikusa (beleértve a segédakadémikusokat is), 78 nemzeti szintű tehetség, 155 tartományi vagy miniszteri szintű tehetség, 826 vezető beosztású tanár, és 256 PhD témavezető.

Mérnöki és Számítástechnikai Iskola, Nyelvek, Oktatási és Kultúrák Iskolája egy magasan képzett akadémiai csapattal, amely több mint 110, nemzetközi oktatói háttérrel rendelkező munkatársból áll, akiknek több mint 80%-a doktorált 20 különböző országból és régióból. Jelenleg körülbelül 1400 nappali tagozatos egyetemi hallgató és több mint 70 nemzetközi hallgató van körülbelül 27 országból és régióból.

  Helyszínek

  Helyszínek
  • Shanghai

   No. 1195 Middle Fuxing Road, 200031, Shanghai

   Kérdések