Keystone logo
© Domus Academy
University of Milan - Department of Social and Political Sciences

University of Milan - Department of Social and Political Sciences

University of Milan - Department of Social and Political Sciences

Bevezetés

A Milánói Egyetem egy közoktatási és kutatóegyetem, amely - 8 kar és 2 iskola, valamint több mint 2000 professzor tanári állománya - a fegyelmező területek széles skálájával rendelkezik.

Olaszországban és Európában vezető tudományos intézet a tudományos termelékenységért, a milánói egyetem a régió legnagyobb egyeteme, kb. 64 000 diák; ez is fontos forrása annak a társadalmi-gazdasági kontextusnak, amelynek része.

Milánó valójában Lombardia fővárosa, az Európai Unió egyik legdinamikusabb és legdinamikusabb területe, a nemzetgazdaság vezetője, amely az olaszországi kutatási és fejlesztési beruházások és a technológiai innováció iránt elkötelezett.

A Milánói Egyetem is figyelemre méltó művészeti és kulturális örökséggel rendelkezik, amely fontos történelmi épületeket, örökölt és megszerzett gyűjteményeket, archívumokat, botanikus kerteket és a régi Brera Obszervatóriumot, melyet Ausztria Maria Teresa megbízott.

Az egyetem tanszékeit Milánó központjában, valamint a Città Studi (a Városok Tanácsa) néven ismert modern épületekben helyezik el.

Az egyetem létesítményeihez tartozó palacsoportok közül a régi Ca 'Granda - a 15. századi műemlék jellegű komplexum a történelmi városközpont szívében - Giuseppe Piermarini által tervezett, XVIII. Századi Palazzo Greppi - aki a milánói Scala Színházat építette - és a XVII. Századi Sant'Alessandro Főiskola az Arcimboldi család megbízásából.

A régióban a leggazdagabb könyvgyűjtemény 47 könyvtárban marad meg, míg az APICE Központ ritka és értékes könyvtárakat és archívumokat gyűjt.

Az Egyetemben van egy Kórus és egy saját zenekara is, amely aktívan hozzájárul a város kulturális életéhez, és egyre gyakrabban kap nemzetközi elismerést.

Fontos tények az egyetemről és a Kar SPES-ről

A Milánói Egyetem az egyetlen olasz egyetem az LERU 21 tagjának (Európai Kutatási Egyetemek) között.

Rendszeresen a legmagasabb pozíciók közé tartozik az olasz egyetemek között a nemzetközi rangsorban

Több mint 130 főiskolai és mesterképzési programot kínál 33 doktori programnak és számos szakmailag orientált kurzusnak, összesen több mint 60.000 diáknak.

Az IPLE Bachelor programját a Politikai, Gazdasági és Társadalomtudományi Kar három tanszéke közösen végzi: DILHPS (Nemzetközi, Jogi, Történelmi és Politikai Tanszék), SPS (Társadalmi és Politikai Tudományok Tanszék) és DEMM (Tanszék). Közgazdaságtan, menedzsment és mennyiségi módszerek).

A Kar kényelmesen elhelyezkedik egy történelmi épületben, Milánó központjában, közel a Dómhoz (Milánói székesegyház), a „Conservatorio” zenei főiskolához és a milánói divat negyedhez.

A milánói tanulmányi előnyök

Tanulj az egyik legrangosabb és dinamikusabb olasz egyetemen.

Tanulj angolul egy élénk kozmopolita környezetben, egy olyan városban, ahol nyolc egyetem van.

Éljen egy modern és élénk városban, a divatvárosban és a fiatalok kedvenc utazási célpontjában, egy kulturális öröksége, történelmi látnivalói és életminősége híres országában.

Válasszon az első BA diákok közül, akik hidakat hoznak létre a kultúrák, országok és oktatási rendszerek között

Helyszínek

  • Milan

    Via Festa del Perdono, 7, 20122, Milan

Kérdések