Keystone logo
Université Catholique de Bukavu

Université Catholique de Bukavu

Université Catholique de Bukavu

Bevezetés

ACatholic University of Bukavu (UCB) Egyesület, az egyik vezető egyetem teszik ki a Kongói Demokratikus Köztársaság. Található a fővárosban a tartomány Dél-KivuKeleti országrész Patrice Lumumba Emery, az intézmény egyetemi képzés magánjogi jött létre november 21, 1989 által rendeletben Őexcellenciája Monseigneur Aloys MULINDWA Mutabesha érsek Bukavu.

Az Egyházi Törvénykönyv, saját kanonokok 807-814 és apostoli konstitúció Ex Corde Ecclesiae augusztus 15. 1990. katolikus egyetemek és főiskolák, aUCB ragyog képzés túlnyomó szociális célkitűzések megvalósítását Kivu régióban, A hálózat középiskolák, hogy a legjobb tanítványai. Jogilag ez alapján működik a megrendelési szám ESURS / CABMIN / 1231-1291 a felsőoktatási miniszter, egyetemi és tudományos kutató; Rendelési szám ESURS / CABMIN / A5 / 175/95 jóváhagyott és elismert diplomák általa kibocsátott; A végleges megállapodás számú rendelet 06/106 írta alá a köztársasági elnök 2006. június 12. A Catholic University of Bukavu jelenleg egyike azon kevés az országban engedélyezett a képzésre posztgraduális követően a rendelet a felsőoktatási minisztérium, egyetemi és tudományos kutató No. 020 02 és 2008.

Törvényben, aCatholic University of Bukavu a célja az alábbi fő célkitűzések:

  • Szervezze egyetemi oktatás a tudomány minden formáját, hogy támogassák a kongói szellemi kereteket, és hozzájárul a társadalmi-gazdasági fejlődés, az ország és különösen a tartomány Dél-Kivu;
  • A tudományos kutatások és közzététele tudományos vizsgálatok bármilyen anyagból;
  • Hozzanak létre nemzeti és nemzetközi tudományos együttműködés biztosítása érdekében a tudományos fejlődés igényeire szabott és a kultúra a kongói emberek számára;
  • Hozd fiatal diákok megértsék a társadalmi problémák, hogy aktívan hozzájáruljon megoldására és hogy a támogatást a zökkenőmentes integrációját a kongói kultúra a világ a civilizáció;
  • Szervezze felsőoktatás tudományos és technológiai és a tudományos kutatások és közzététele tudományos vizsgálatok együttműködve más oktatási intézmények és kutatóintézetek itthon és külföldön egyaránt;
  • Hozzájárulnak a tartomány és az ország által nyújtott szakértelem.
ETK

ACatholic University of Bukavu szervezi a minőségi oktatás révén Közgazdasági és Menedzsment (Financial Management, a vidéki gazdaság, a kis- és középvállalkozások) jobb (Állami, magán és igazságügyi, gazdasági) orvostudomány (Általános, műtét és a szülés, szakorvosi, Pediatrics, Sebészet és Nőgyógyászati) Agrártudományi (Termés és Soil Sciences) tudomány (Computer Science) Társadalomtudományok. egy Kar Építészeti és Urbanisztikai működjön a tanév 2017-2018.

Háromezer negyvenhat (3046) diák iratkozott minden ciklusban a tanév 2016-2017 mely ezer 8-127 (1827) férfi és 1219 (1219) a nők. Egy oktató, egyre több tudományos évek során biztosítja a teljes idejű képzésben. Egy adminisztratív, műszaki és szakmunkás hozzájárul az alapvető célkitűzéseivelegyetemi. Jelenleg már lehetőség, amely folyamatosan fejlődik a keresést egy tartós minőség szolgáltatásait. Az órák zajlanak a campus Bugabohogy Kalambohogy Karhale és a falakon belül Bukavui Hivatkozás a tartományi General Hospital helyét az amfiteátrum Általános Orvostudományi Kar. A gördülőállomány igazítani a közlekedési alkalmazottak és diákok, az általános számítógépes saját rendszere, a nyitó képzés, mint bármely nemzeti megkülönböztetés nélkül a külföldiek és az eredmények kezelésére, hogy azok az intézmények hivatkozás a tartomány és az ország.

A képzési keret reagál az egyetem működési feltételek lehetővé teszi a tanulók jobban fejleszteni mind az elméleti oktatás és gyakorlati. A számítógépes központjában egy ingyenes szolgáltatás a hallgatók és oktatók, a könyvtár több mint 38295 kötetek, a Tartományi General Hospital bukavui Referencia által kezeltCatholic University of BukavuA Kiválósági Központ a köztisztviselők képzésére közösen finanszírozzák a Világbank és a kongói kormány gazdaságok 100 hektár Kavumu és 60 ha-Mulume Munene, területe 80 hektár, amely fokozatosan épült campus Kalambo minősül referencia UBC.

A CEGEC (Tanulmányi és Oktatási Központ a vezetés és Konfliktusmegelőzési az afrikai Nagy-tavak térségében - és Jogtudományi Kar), a CEGEMI (Center for Research és irányítási szakértelem a bányászati ​​szektorban), a CERDHO (jogi kutatási központ az ember és a nemzetközi humanitárius jog), a CEFOSAR (Center tanulmányok és reproduktív egészség képzés), a CREBAC (Bioetikai Központ), CAPPA (Support Center előmozdítása a mezőgazdasági termelés), ólom (Laboratórium közgazdaságtan alkalmazott fejlesztés), a KKV-Start Unit (Management Unit a kis- és közepes vállalkozások), a ITADES (Institute for Treatment és a statisztikai adatok elemzése ) ... a kutatóközpontok a regionális és nemzetközi dimenzió és egy kutatási és tanulási tagja Nemzetközi Szövetsége Katolikus Egyetemek (IFCU)TheAgence Universitaire Frankofónia (AUF)TheSzövetség az afrikai egyetemek (AAU), AEgyetemi Szövetség és Intézetek katolikus elöljárók Afrika és Madagaszkár (ACUHIAM)TheCatholic University of Bukavu több partnere van a helyi, regionális és nemzetközi, mint IITA és CIALCA RUFORUM. Super Lacus Ac Montes splendens, aCatholic University of Bukavu süt Huszonhét év alatt a fenséges Kivu-tó és a hegyek felett. Büszke gyümölcs, amely most szükség minden területen itthon és külföldön, tovább kutat a minőségi egyetemi oktatás tartani az első sorokban.

A törekvés a kiválóság, a legjobb még csak most jön!

a campus

A Catholic University of Bukavu szervezett tanításait négy egyetemen beleértve a Bugabo hogy a Karhale a Kalambo és hogy a tartományi General Hospital Bukavu referencia.

Campus Bugabo

A hegyen a Bugabo, egy csodálatos történelmi épület, amely jelenleg otthont ad a központi felügyeleti hivatalok beleértve rektor, rektor-, a főigazgató és a Központi Könyvtár. Az újonnan felújított melléklet részét működteti a Kiválósági Központ a köztisztviselők képzésére, valamint az oktatási végzős Jog és Gazdaságtudományi. Ő volt a régi időkben egy kápolna - Szent Teréz -, majd később a székhelye a koordinációs támogatott iskolák katolikus érsekség úgy döntött, hogy áthelyezik létrehozása 1989-ben a University szervez ott tanításait.

ETK

Campus Karhale

Egy kicsit feljebb van a Karhale campus dombon az azonos nevet. Korábbi orvosi laboratóriumi tartomány, az épület két emeleten és a földszinten a Mezőgazdaságtudományi Kar és a hazai diákok számára. Mondta újra Laboratoire Dr. André Lurhuma Zirhimw'abago, emlékére a bátor orvos és kutató szakosodott műtét és a szülés meghalt 1995. június ez az épület magában tantermek, kutató laboratóriumok agronómiára és csatolt amfiteátrum barátságos gólya a biológia és az orvostudomány.

1

Az amfiteátrum Stanislas Haumont

Elfoglalt a jogot, hogy a tartományi General Hospital Bukavu utalás más oktatási helyszínen. Az Általános Orvostudományi Kar dolgozik, és használja a HGPRB által működtetett Katolikus Egyetem Bukavu mint alkalmazó órákat kórházba. Professzorok nyújtó tanfolyamok Karán is részt vesznek az adminisztráció az ellátás a kórházban tartományi érdeklődés.

2.

Campus Kalambo

3

Kalambo A helyén áll, 80 hektár, és a jövőt képviseli Katolikus Egyetem Bukavu hívják, hogy maradéktalanul rendezik az elkövetkező napokban. Található, mintegy húsz kilométerre a város bukavui dombon Kivu-tó, egy hatalmas projekt van folyamatban. Ami az egyetemi komplex építendő már elkészült két fő épület minden házba a karok az közgazdaságtan, jog és Tudományos létre ott, mivel a tanév 2013-2014; lakások a diákok és agronómiai laboratóriumi együttműködve IITA.

Helyszínek

  • Bukavu

    Bugabo 02, Av. de la Mission, Commune de Kadutu Bukavu RD Congo , , Bukavu

Kérdések