Keystone logo
© ©Syiah Kuala University
Universitas Syiah Kuala

Universitas Syiah Kuala

Universitas Syiah Kuala

Bevezetés

Universitas Syiah Kuala vagy röviden USK egy állami egyetem, amely Banda Acehben, Aceh tartomány fővárosában található. A tartomány Bumi Syariat Islam néven ismert, és a Sumatera-sziget legnyugatibb pontján található, gazdag természeti forrásokkal, hagyományokkal, kultúrákkal és nyelvekkel. Az egyetemet az acehsiek szíveként vagy jantong Hatee Rakyat Acehként is ismerik, és Aceh legrégebbi egyeteme, amelyet hivatalosan 1961. szeptember 2-án alapítottak. Az Universitas Syiah Universitas Syiah Kuala név egy acehi iszlám tudós, Abdurrauf nevéből származik. bin Ali Aljawi Assingkili, aki jól ismert Tengku Syiah Kuala néven. A folyó torkolatánál Iszlám Iskolát alapított és hagyatékában hagyta, majd hivatalos felsőoktatási intézménnyé vált. Ez idő alatt nagy mértékben hozzájárult az oktatáshoz és az iszlám értékekhez Acehben.

Az Universitas Syiah Kuala fő campusa mellett, amely Darussalamban, Banda Aceh városában található, az egyetem kifejlesztett egy második campust is, amely a Gayo Lues kerületben található Fő Campuson (PSDKU) kívüli tanulmányi program. Hivatalosan 2014. szeptember 2-án hozták létre.

Universitas Syiah Kuala 12 karral és egy posztgraduális iskolával rendelkezik. A karok a Gazdasági és Üzleti Kar, Állatorvostudományi Kar, Állatorvostudományi Kar, Állam- és Jogtudományi Kar, Mérnöki Kar, Mezőgazdasági Kar, Pedagógusképző és Pedagógus Kar, Orvostudományi Kar, Matematikai és Természettudományi Kar, Társadalom és Politika Kar. Tudomány, Halászati és Tengertudományi Kar, Ápolási Kar és Fogorvosi Kar.

Jelenleg az Universitas Syiah Kuala 135 tanulmányi programot kínál, amelyek lefedik a diplomaprogramot, az alapképzési programot, a szakmaprogramot, a speciális programot, a mesterképzést és a doktori programot.

Különféle lehetőségekkel és programokkal az Universitas Syiah Kuala több mint 32 000 hallgatóval rendelkezik Indonézia és más országok különböző régióiból.

Universitas Syiah Kuala sikeresen ért el nemzeti és nemzetközi szintű eredményeket, ezek egyike a Malem Diwa Electric Car, amely a Shell Eco-Marathon Asia versenyen indult, és sikeresen lett a második leggyorsabb csapat, amely teljesítette a műszaki ellenőrzést az elektromos osztályban.

A kutatási területen az egyetem nemzeti és nemzetközi szinten is jó hírnévnek örvend kiváló kutatásai és eredményei révén, mint például a szökőár katasztrófavédelmi kutatóközpont és az Atsiri kutatóközpont.

Universitas Syiah Kuala tudományos folyóiratokat vezetett. Néhányukat az Indonéz Citation Index (SINTA) kvartilis 1. és 2. folyóiratként elismerte és akkreditálta. Ezenkívül az egyetem egyik folyóiratát, a Studies in English Language and Education (SiELE) folyóiratot a Scopus indexelte.

Universitas Syiah Kuala aktívan részt vesz számos ázsiai és európai országgal együttműködő programban, beleértve az Erasmus mobilitási és kapacitásépítési programot, az IMT-GT (Indonézia-Malajzia-Thailand növekedési háromszög) egyetemi hálózati programot és az Erasmus+ programot.

Universitas Syiah Kuala számos nemzeti és nemzetközi együttműködést folytat néhány egyetemmel és vállalattal szerte a világon. Ennek az együttműködésnek köszönhetően az egyetem sikeresen szervezett különböző tudományos és nem akadémiai rendezvényeket, amelyek növelik az egyetem presztízsét és kiépítik potenciálját Indonéziában és külföldön. Csak néhány ismert program a Közös Kutatási és Publikációs Program, Csereprogram, Gyakornoki Program, Katasztrófavédelmi és Kulturális Nyári Tábor, Humanitárius Program, valamint sok más.

Universitas Syiah Kuala nem csak az oktatási kínálat minőségének javítására összpontosít, hanem büszke arra, hogy hozzáférést biztosít a felsőoktatáshoz a közösség számára. Ezeket az ügyeket a három Unsyiah munkaegység támogatja, amelyek a Nemzetközi Ügyek Hivatala, a Karrierfejlesztési Központ és a Vállalkozási Központ révén összekötik a hallgatókat vagy az öregdiákokat az egyetemmel. Ezek az egységek segítik a hallgatókat, az alkalmazottakat és az öregdiákokat, hogy bővítsék tapasztalataikat az akadémikusok, az üzleti élet és azon kívül.

Ezért az Universitas Syiah Kuala üdvözli mindazokat, akik együtt dolgoznak azon, hogy az egyetem olyan legyen, amilyen ma, Acehnese szíve. Az egyetem folyamatosan törekszik akadémiai tevékenységének, kutatásfejlesztési, humanitárius projektjei, valamint tudományos publikációi minőségének és mennyiségének fejlesztésére, hogy megvalósítsa küldetését, hogy Ázsia és Európa vezető egyetemévé váljon, elérve a World Class University szintjét.

A Syiah Kuala Egyetem küldetései

  1. A helyi, országos és nemzetközi fejlesztéseket támogató felsőoktatási intézmények „Tri Dharma - három jelölése” megvalósítása a rendelkezésre álló helyi, nemzeti és nemzetközi források felhasználásával.
  2. Az akadémiai minőség javítása a magas versenyképességű diplomások megszerzése érdekében.
  3. Integrált minőségirányítás alkalmazása az oktatás területén átlátható, részvételen alapuló, hatékony és produktív elvek alkalmazásával.
  4. Az intézményi együttműködés hálózatának folyamatos megerősítése és bővítése a tudományok, a technológia, a bölcsészet, a sport és a művészetek eredményeinek fejlesztése és megőrzése érdekében.

Helyszínek

  • Banda Aceh

    Banda Aceh, Indonézia

Kérdések