Keystone logo
Technical University From Loja

Technical University From Loja

Technical University From Loja

Bevezetés

A Loja Magán Műszaki Egyetemet az Ecuadori Marista Szövetség (AME) alapította 1971. május 3-án, és az Ecuadori Állam elismerte a 646. végrehajtási rendelet alapján, amelyet az 1971. május 5-i 217. számú hivatalos nyilvántartásban tettek közzé. mint a Szentszék és Ecuador között ünnepelt "Modus Vivendi" oltalma alatt álló önálló jogi személy, figyelembe véve az egyház szervezeti és kormányzati normáit.

Az egyetem mentora és első kancellárja a marista testvér, Santiago Fernández García, az UTPL első rektora pedig Alejo Valdivieso mérnök volt, akit 1971. október 3-án neveztek ki az egyetem fő hatóságának.

Az UTPL társadalmi és közcélú autonóm intézmény, amely tudományos-közigazgatási szabadsággal ruházza fel, fejleszti a kutatásokat, és részt vesz az ország fejlesztési terveiben. Úttörő szerepet játszik a távoktatás módozataiban 1976 óta, megnyitva a lehetőséget a minőségi felsőoktatásba való bejutáshoz.

1997-ben a lojai egyházmegye átadta a Megváltó Krisztus Intézetnek, a Misszionáriusoknak és az Ideológiai Misszionáriusoknak az Egyetem vezetését, hogy teljes autonómiával és az idente karizmával összhangban vezessék azt.

Helyszínek

  • Loja

    Calle París, , Loja

    Kérdések