Keystone logo
Mariano Gálvez University of Guatemala

Mariano Gálvez University of Guatemala

Mariano Gálvez University of Guatemala

Bevezetés

A Mariano Gálvez Egyetem egy magán, független, nonprofit felsőoktatási intézmény, amely intézményi törvényeinek megfelelően működik, amelyet 1966. január 29-én hagyott jóvá a San Carlos de Guatemalai Egyetem Legfelsőbb Egyetemi Tanácsa . Neve kitünteti a jeles államférfi, hős és jeles jogtanácsos orvost, José Mariano Gálvez orvost (Guatemala államfője 1831-1838), a Tanulmányi Akadémia alapítóját és a guatemalai oktatás megreformálóját, aki az élet minden rendjében fontos újításokat támogatott az állam. A közoktatás javítását neki tulajdonítják. Harcolt azért, hogy a tanítás világi legyen, ő volt a Nemzeti Könyvtár és Múzeum alapítója, tiszteletben tartotta az egyes törvényeket és garanciákat, a sajtószabadságot és a gondolatkibocsátást.

Intézményi elveivel összhangban a Mariano Gálvez Egyetem lényegében a hallgatók etikai, tudományos, szakmai és technikai képzését szolgálja az oktatás, a kutatás és a közösség szolgálatának integrált gyakorlása, valamint a normatív, az akadémiai függetlenség, az adminisztratív, a fegyelmi és a gazdasági; a tudomány és a kultúra, mint egyetemes örökség megőrzése és fejlesztése; a kutatás előmozdításának, mint ismeretek és haladás forrásának, valamint a nemzeti problémák tanulmányozásának a megoldásukhoz való hozzájárulás érdekében.

Azok az eszmék, amelyek alapítóit ihlették, továbbra is érvényesek, mivel ez az egyetem gondja tanításában, hallgatóinak átfogó képzésében a szabadság, a kölcsönös tisztelet és az együttélés szellemében.

Helyszínek

  • Guatemala City

    3a. Avenida 9-00 zona 2, 01002, Guatemala City

    Kérdések