Keystone logo
University of the West

University of the West

University of the West

Bevezetés

Quetzaltenango egyetemének létrehozása, amelynek célja a hallgatók szabadságon alapuló filozófiával való oktatása volt, amelynek célja egy szabad, békés, magas tanulmányi szintű társadalom felépítése, és amely hajlandó lenne a hallgatóit felkészítő karrier felajánlására is. diákok, hogy szembenézzenek a jövő kihívásaival, 1994-ben alapították El Alto városában a Francisco Marroquín Egyetem bővítését.

A University of the West a Francisco Marroquín Egyetem meghosszabbításának doktrinális irányultságának folytatása lenne, amikor kivonult Quetzaltenango-ból. Quetzaltecan üzletemberek és szakemberek csoportja alapította, akik megalakították a kuratóriumot és megindították az engedélyezéséhez szükséges eljárásokat.

Néhányan az UFM volt hallgatói és professzorai, valamint a Felső Tanács tagjai voltak, amelyek szerint az egyetemet gazdasági függetlenséggel irányították és igazgatták. Megkezdődik a földvásárlás az Universidad de Occidente központi központjának létrehozására, ezzel párhuzamosan pedig az a munka és koordináció, amely két bővítés megnyitását vonja maga után Guatemala városában, valamint Escuintla, Suchitepéquez, Retalhuleu, Huehuetenango és San megyékben. San Marcos Pedro osztálya. 2010-ben Quetzaltenango városában kezdte meg működését, amikor a Felsőoktatási Tanács engedélyezte működését, és 2010. március 3-án közzétették a Hivatalos Közlönyben.

Az egyetem küldetése a Szabadságfilozófia oktatása és terjesztése, személyes felelősséggel az emberi élet minden területén, hogy hozzájáruljon az emberiség anyagi és szellemi fejlődéséhez.

Helyszínek

  • Quetzaltenango

    Avenida Las Americas,9-84, , Quetzaltenango

    Kérdések