Keystone logo
© UNISG
University of Gastronomic Science of Pollenzo

University of Gastronomic Science of Pollenzo

University of Gastronomic Science of Pollenzo

Bevezetés

A University Of Gastronomic Sciences , amelyet 2004-ben a Slow Food nemzetközi nonprofit szövetség alapított, Piemont és Emilia-Romagna olasz régióival együttműködve, egy minisztérium által elismert, nonprofit magánintézmény.

Célja egy nemzetközi kutatási és oktatási központ létrehozása azok számára, akik a gazdálkodási módszerek megújításán, a biodiverzitás védelmén, valamint a gasztronómia és az agrártudomány közötti szerves kapcsolat kiépítésén dolgoznak.

Az egyetem gasztronómokat alkot, új szakmai személyiségeket, több tudományággal és tudással a tudomány, a kultúra, a politika, a közgazdaságtan és az élelmiszer-ökológia területén, azon munkálkodva, hogy alkalmazzák őket a termelésre, a forgalmazásra és a fenntartható fogyasztásra.

Az UNISG hallgatói, akik a világ minden tájáról érkeznek, dinamikus tapasztalatokat szereznek a kézműves és az ipari élelmiszer-előállítás területén, köszönhetően mind a természettudományi, mind a bölcsészettudományi oktatásnak, az érzékszervi képzésnek és a gyakorlati tanulásnak öt kontinensen tett tanulmányutak során.

Campus jellemzői

Az UNISG a Pollenzo Ügynökség nevű komplexumban található, amelyet Carlo Alberto Savoyai király rendelt el 1832-ben. Tizennégy parasztház épült, az Ügynökség épülete, a templomtérre néző torony, végül San Vittore neogótikus plébánia.

A Pollentina birtok gazdasági és pénzügyi központja az Ügynökség volt, amely Carlo Alberto király szándékai szerint mintagazdasággá válna, ahol kísérleteket végezhetnek a mezőgazdasági tevékenységek jövedelmezőségének javítására. A Carloalbertine lenyomata a mai napig fennmaradt, megkülönböztetve építészetét, színeit és városszerkezetét.

A Pollenzo Ügynökség komplexuma ma az UNESCO Világörökség része – „Savoy Residences”.

Érzékszervi analízis labor

Az Érzékszervi Elemzési és Fogyasztói Tudományos Laboratórium képzési, kutatási és harmadik küldetési tevékenységekkel foglalkozik.

A struktúra ad otthont az Érzékszervi elemzés és Fogyasztótudományi kurzusok gyakorlati gyakorlatainak, amelyek az egyetem hároméves, mester- és mesterképzésére beiratkozott hallgatók számára készültek. A gyakorlati foglalkozások során a hallgatók elsajátítják az élelmiszerek és italok főbb érzékszervi elemzési technikáit, összehasonlítják és értékelik az élelmiszerek minőségét és azok tárolás során bekövetkezett változásait. Továbbá a Laboratóriumot gyakran használják a hallgatók olyan szakdolgozatokhoz, amelyek az érzékszervi észlelés tanulmányozásával kapcsolatos részt terveznek. Ezenkívül a hallgatók gyakran önkéntesen vesznek részt a különböző kutatási projektekben, amelyekben a laboratórium munkatársai vesznek részt.

Pollenzo Food Lab

A Gasztronómiai Tudományok Egyetem Pollenzo Food Lab laboratóriuma a gasztronómiai átalakulások tanulmányozásával és alkalmazott kutatásával foglalkozik. Képzésekkel foglalkozik – például megtervezi és lebonyolítja a Master of Applied Gastronomy: Culinary Arts – tudományos kutatást, tanácsadást cégeknek és egy harmadik küldetést.

A Borbank

A Borbank (Banca del Vino) régóta együttműködik a Gasztronómiai Tudományok Egyetemével. A Borbank workshopokat, borkóstolókat szervez és ad otthont a hallgatóknak, csapatépítő gyakorlatokat és egyéb, a bor világához kapcsolódó rendezvényeket kínál.

Könyvtár és dolgozószoba

A pollenzói UNISG könyvtár 2004-ben nyílt meg, hogy támogassa az egyetem hallgatóit, és kiterjedt könyv- és folyóiratgyűjteményén keresztül a folyamatos gasztronómiai kutatások forrásaként szolgáljon.

  Ösztöndíjak és finanszírozás

  Italian Students

  Díjmentességek száma A díjmentesség összege euróban Jövedelem (ISEE) és ingatlan (ISPE) az ösztöndíjpályázat benyújtásához euróban
  ISEE (jövedelem) ISPE (tulajdon)
  1 15 500 €
  (teljes díjmentesség)
  plusz diáklakás
  és ebéd a
  Akadémiai táblázatok
  ≤ 26,306 ≤ 57,188
  3 10.000 ≤ 36.600 ≤ 76.200
  5 5.000 ≤ 42.800 ≤ 78.000

  Nem olasz diákok

  Ki pályázhat az ösztöndíjra Díjmentességek száma A díjmentesség összege euróban Jövedelem (ISEE) és ingatlan (ISPE) az ösztöndíjpályázat benyújtásához euróban
  ISEE (jövedelem) ISPE (tulajdon)
  Nem olasz
  polgárok alacsonyról
  jövedelmező országok
  vagy alsó középső
  jövedelem vagy felső
  közepes bevétel
  országok szerint
  a Világbanknak
  5 15 500 €
  (teljes díjmentesség)
  plusz diáklakás
  és ebéd a
  Akadémiai táblázatok
  ≤ 26,306 ≤ 57,188
  Mind nem olasz
  állampolgárok
  5 10.000 ≤ 36.600 ≤ 76.200
  Mind nem olasz
  állampolgárok
  2 5.000 ≤ 42.800 ≤ 78.000

  A hallgatók jelentkezhetnek, ha:

  • az első vagy a második felvételi ülésen (2024. március vagy május) jelentkeztek
  • felvették a 2024/2025-ös szak első évfolyamára, minimum 70/100 felvételi pontszámmal
  • ISEE (bevétel)/ISPE (ingatlan) összege nem haladja meg a táblázatban feltüntetett határokat

  Az ösztöndíj jelentkezési határideje: 2024. május 21

  2004 óta 40 országból több mint 260 diák részesült a Gasztronómiai Tudományok Egyeteme által kínált ösztöndíjakból.

  Over the years UNISG has invested over 9.5 million euros in scholarships, an effort that underlines the university’s commitment to placing the values of Merit and the Right to Education before geographical origin, social extraction, and economic possibilities of the students.

  Businesses, organizations, and foundations have contributed over €3 million to the fund, investing in the education of a new generation of Gastronomes who can play an active, leading role in the local development of their home countries and bring about cultural and political change through food.

  Campus élet és felszereltség

  UNISG tanulmányutak

  UNISG -nél végzett tanulmányutak olyan tanulási eszközök, amelyek egyedülálló hozzáférést biztosítanak a diákoknak a világ gasztronómiai kultúráiról szóló ismeretekhöz .

  Az utazások során a fókuszpontok az ellentétek összehasonlítása körül forognak: a méretarány és a földrajz (kis méretek kontra ipari, vidéki kontra városi) és a termelés (új trendek és tömegtermelési módszerek kontra kézműves hagyományok).

  Diákszövetségek

  Az ASSGAssociazione Studenti di Scienze Gastronomiche (Gasztronómiai Tudományok Diákszövetsége) dióhéjban célja, hogy javítsa az életminőséget az egyetemen (azaz a Pollenzo és a Bra) UNISG összes diákja számára. Jelenleg ezt rendezvények, tevékenységek szervezésével, egyedi szolgáltatások nyújtásával, például lakhatás biztosításával, valamint speciális diákkedvezmények igénylésével érik el.

  Helyi – Élelmiszerboltunk

  Carlo Petrini azon vágyától ihletett, hogy élelmiszerboltokat visszahozzanak a történelmi városközpontokba, a Local ötlete az UNISG hallgatóival együttműködésben formálódott a Systemic Food Design kurzuson: egy projekt a kiskereskedelmi forgalom ösztönzésére és a mindennapi vásárlás helyére. átgondolt választékot kínál a helyi termékekből, és elismeri a kézműves termelők értékét.

  A pult mögött két egykori diák, gasztronómus várja a vásárlókat, akik tanácsokkal és kóstolókkal várják az előadásokon tanultakat és a világ körüli tanulmányutak során tanultakat.

  Élet melltartóban

  A Gasztronómiai Tudományok Egyeteme Pollenzóban, Bra város kisvárosában található, körülbelül 6 km-re a városközponttól, és buszjárattal közlekedik. Diákjaink Bra-ban való jelenléte nemzetközi hangulatot teremtett a városban, és Bra és Pollenzo között igen mozgalmas lehet a diákélet a diákközösség által szervezett különféle tevékenységeknek köszönhetően.

  Helyszínek

  • Pollentia

   Piazza Vittorio Emanuele II, 9, 12042, Pollentia

  Kérdések