Keystone logo
Umm Al-Qura University

Umm Al-Qura University

Umm Al-Qura University

Bevezetés

A Szaúd-arábiai Királyság az iszlám világ országaiban élen jár vallási státusza, valamint történelmi és civilizációs jelentősége miatt. Ide tartozik a Qiblah (Ka`bah), amellyel a muszlimok napi imáik során szembesülnek. Sőt, emberek milliói fordulnak Makkahhoz, akik Hajj és Umrah előadását kívánják elvégezni.

A közelmúltban a királyság példaképpé vált az iszlám országokban, mivel felhasználja a modern civilizáció legújabb fejleményeit, miközben megőrzi eredetiségét és sajátosságait. Ez kiegészül a megkülönböztetett belső és külső politikákkal, amelyek az iszlám saríán alapulnak.

Jelenleg a királyság bölcs politikájának köszönhetően nagy státuszt nyert, ami arra képesít, hogy befolyásos szerepet töltsön be a nemzetközi politika és gazdaság területén. Ezenkívül a királyság által 30 évvel ezelőtt elfogadott ötéves fejlesztési tervek fellendüléshez vezettek, és olyan módon felgyorsították a növekedési ütemet, amely a legtöbb országban ritkán fordul elő. A kiegyensúlyozott politika szerint a királyság megközelítést alkalmazott az építkezés és a fejlesztés terén, létesítmények és létfontosságú épületek létrehozásával, valamint a polgárok és az új generációk felkészítésével és minősítésével.

Helyszínek

  • Mecca

    طريق الأمير سلطان بن عبد العزيز, , Mecca

    Kérdések