Természettudományi alapképzés kémiából és technológiából (Élelmiszer- és Biokémiai Technológiai Kar)
University of Chemistry and Technology, Prague
Kulcs információ
Campus helye
Prague, Csehország
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
3 évek
Pace
Teljes idő
Tandíjak
CZK 77 500 / per year
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Sep 2024
Bevezetés
Az Élelmiszer- és Biokémiai Technológiai Karon a hallgatók vagy a biokémia, mikrobiológia és biotechnológia, illetve a másik oldalon az élelmiszerkémia, élelmiszerelemzés, táplálkozás és élelmiszertechnológia irányába irányítják tanulmányaikat a fakultatív szakok megfelelő megválasztásával.
A kar által kínált két szak közül választhat.
Szakterület - Biokémia és biotechnológia
A Biokémia és Biotechnológia szakot választva a hallgatóknak lehetőségük van a biokémiára és a különböző típusú biotechnológiákra összpontosítani.
A specializáció tehát általános biokémiai ismereteket, valamint különféle biotechnológiai területeken, például tiszta vegyszerek, biológiailag aktív molekulák és bioüzemanyagok előállítása terén szerzett készségeket egyaránt biztosít. Ez a specializáció a környezeti problémákat megoldó technológiákhoz is készségeket ad.
Szakterület - Élelmiszerkémia és -technológia
Az élelmiszer-kémia és -technológia specializációjával a hallgatók az élelmiszer-kémiára és a különféle élelmiszer-technológiákra összpontosítanak. Ez a specializáció a kémiai, analitikai és technológiai szempontok egyedülálló kombinációját nyújtja, lehetővé téve a hallgatók számára, hogy áttekintést kapjanak a modern és hagyományos élelmiszertermelés területéről, valamint képesek legyenek felmérni a felhasznált feldolgozási folyamatok hatását az élelmiszerek táplálkozási tulajdonságaira. .
Tanterv
Szakterület: biokémia és biotechnológia
1 tanulmányi év
Téli félév
Közös témák
Kötelező tantárgyak
- AB101001 Általános és szervetlen kémia I
- AB101003 Kémiai és mérlegszámítások
- AB240001 Toxikológia és ökotoxikológia I
- AB320003 Biológia I
- AB413001 Matematika A
- AB445001 Számítógépes gyakorlat
Választható tárgyak B
A tantárgyak minimális száma: 1
- AV827001 Testnevelés
- AV827002 Sportpálya
Nyári félév
Közös témák
Kötelező tantárgyak
- AB101004 Szervetlen kémia: I. laboratórium
- AB110003 Szerves kémia I
- AB319001 Biológia II
- AB320004 Biológia: Laboratórium
- AB413002 Matematika B
- AB444003 Fizika I
Választható tárgyak A
A tantárgyak minimális száma: 1
- AB101002 Általános és szervetlen kémia II
- AB240002 Toxikológia és ökotoxikológia II
Választható tárgyak B
A tantárgyak minimális száma: 1
- AV827001 Testnevelés
- AV827002 Sportpálya
2 tanulmányi év
Téli félév
Kötelező tantárgyak
- AB110004 Szerves kémia II
- AB444004 Fizika II
Közös témák
Kötelező tantárgyak
- AB110005 Szerves Kémiai Laboratórium I
- AB320001 Biokémia I
- AB403003 Fizikai kémia I
- AB444005 Fizika: Laboratórium
Választható tárgyak B
A tantárgyak minimális száma: 1
- AV827001 Testnevelés
- AV827002 Sportpálya
Nyári félév
Kötelező tantárgyak
- AB320002 Biokémia II
Közös témák
Kötelező tantárgyak
- AB320007 Mikrobiológia
- AB402001 Analitikai kémia I
- AB403004 Fizikai kémia II
- AB403005 Fizikai kémia: I. laboratórium
- AB409001 Vegyészmérnöki egység műveletei I
Választható tárgyak B
A tantárgyak minimális száma: 1
- AV827001 Testnevelés
- AV827002 Sportpálya
3 tanulmányi év
Téli félév
Kötelező tantárgyak
- AB320015 Molekuláris genetika és DNS-analízis
Választható tárgyak A
A tantárgyak minimális száma: 3
- AB319002 A biomérnökség alapjai
- AB320006 Bioanalitikai módszerek
- AB342001 Természetes vegyületek bioorganikus kémiája
- AB402002 Analitikai kémia II
- AB409002 Vegyészmérnöki egységműveletek II
Közös témák
Kötelező tantárgyak
- AB143001 Vegyi informatika
- AB320005 Biokémiai laboratórium
- AB402005 Analitikai kémia: I. laboratórium
- AB409018 Vegyészmérnöki Laboratórium
- AB409019 vegyészmérnöki projekt
Nyári félév
Kötelező tantárgyak
- AB320009 Mikrobiológia: Laboratórium
- AB321002 Élelmiszertechnológia és biotechnológia
- AB323010 Élelmiszerek és természetes termékek elemzése
Közös témák
Kötelező tantárgyak
- AB413003 Alkalmazott statisztika
- AB963001 Szakdolgozat
Szakterület: Élelmiszerkémia és -technológia
1 tanulmányi év
Téli félév
Közös témák
Kötelező tantárgyak
- AB101001 Általános és szervetlen kémia I
- AB101003 Kémiai és mérlegszámítások
- AB240001 Toxikológia és ökotoxikológia I
- AB320003 Biológia I
- AB413001 Matematika A
- AB445001 Számítógépes gyakorlat
Választható tárgyak B
A tantárgyak minimális száma: 1
- AV827001 Testnevelés
- AV827002 Sportpálya
Nyári félév
Közös témák
Kötelező tantárgyak
- AB101004 Szervetlen kémia: I. laboratórium
- AB110003 Szerves kémia I
- AB319001 Biológia II
- AB320004 Biológia: Laboratórium
- AB413002 Matematika B
- AB444003 Fizika I
Választható tárgyak A
A tantárgyak minimális száma: 1
- AB101002 Általános és szervetlen kémia II
- AB240002 Toxikológia és ökotoxikológia II
Választható tárgyak B
A tantárgyak minimális száma: 1
- AV827001 Testnevelés
- AV827002 Sportpálya
2 tanulmányi év
Téli félév
Kötelező tantárgyak
- AB323001 Élelmiszerkémia
Választható tárgyak A
- AB110004 Szerves kémia II
- AB444004 Fizika II
Közös témák
Kötelező tantárgyak
- AB110005 Szerves Kémiai Laboratórium I
- AB320001 Biokémia I
- AB403003 Fizikai kémia I
- AB444005 Fizika: Laboratórium
Választható tárgyak B
A tantárgyak minimális száma: 1
- AV827001 Testnevelés
- AV827002 Sportpálya
Nyári félév
Választható tárgyak A
- AB320009 Mikrobiológia: Laboratórium
- AB323003 Érzékszervi elemzés
Közös témák
Kötelező tantárgyak
- AB320007 Mikrobiológia
- AB402001 Analitikai kémia I
- AB403004 Fizikai kémia II
- AB403005 Fizikai kémia: I. laboratórium
- AB409001 Vegyészmérnöki egység műveletei I
Választható tárgyak B
A tantárgyak minimális száma: 1
- AV827001 Testnevelés
- AV827002 Sportpálya
3 tanulmányi év
Téli félév
Kötelező tantárgyak
- AB323002 Élelmiszerek és természetes termékek elemzése: Laboratórium
- AB323011 Emberi táplálkozás és táplálkozási politika
- AB402002 Analitikai kémia II
- AB409002 Vegyészmérnöki egységműveletek II
Közös témák
Kötelező tantárgyak
- AB143001 Vegyi informatika
- AB320005 Biokémiai laboratórium
- AB402005 Analitikai kémia: I. laboratórium
- AB409018 Vegyészmérnöki Laboratórium
- AB409019 vegyészmérnöki projekt
Nyári félév
Kötelező tantárgyak
- AB321001 Élelmiszertechnológia
- AB323010 Élelmiszerek és természetes termékek elemzése
Közös témák
Kötelező tantárgyak
- AB413003 Alkalmazott statisztika
- AB963001 Szakdolgozat
Karrierlehetőségek
Ennek a tanulmányi programnak a fő célja, hogy felkészítse a végzetteket további mesterképzésre a kapcsolódó ágakon a(z) UCT Prague címen, vagy szakképzett munkahelyekre. A végzett hallgatók kiváló elméleti tudással, gyakorlati készségekkel és alapvető természettudományi tudományterületeken szerzett tapasztalattal rendelkeznek. A végzettek biotechnológiai és élelmiszeripari cégeknél, táplálkozás-orientált szakterületeken, környezetvédelmi intézményekben, valamint egészségügyi és gyógyszeripari vállalkozásokban végzett munkakörök betöltésére alkalmasak. Elhelyezkedhetnek vállalati laboratóriumokban, felügyeleti és felügyeleti ügynökségekben, valamint a kereskedelemben és adminisztrációban is.
Szakterület - Biokémia és biotechnológia
Biokémia és biotechnológia szakos végzettséggel rendelkezők a biotechnológiai, gyógyszergyártó üzemekben technológiai folyamatirányító és laboratóriumi ellenőrzési munkakör betöltéséhez, egészségügyi intézményi műszaki és laboratóriumi munkához, ellenőrző tevékenységhez, valamint egészségügyet biztosító államigazgatási tevékenységhez szükséges ismereteket. biztonság, biotechnológiai termékek létrehozása és környezetvédelmi ellenőrzés.
Szakterület - Élelmiszerkémia és -technológia
Élelmiszerkémiai és -technológiai specializációval rendelkező diplomások rendelkeznek azzal a tudással és készségekkel, hogy elhelyezkedhessenek az üzemi és vezérlőlaboratóriumokban, az élelmiszer-technológiai menedzsmentben, az élelmiszer-üzleti menedzsmentben, az üzleti szervezetekben, valamint az új termékekre és folyamatokra összpontosító kutató-fejlesztő intézményekben. az élelmiszeripar.