
BSc in
BS az Élelmiszertudományban
The University of Tennessee Knoxville

Kulcs információ
Campus helye
Knoxville, Amerikai Egyesült Államok
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
8 félévben
Pace
Teljes idő
Tandíjak
USD 15 832 / per semester *
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
08 Jun 2023
* állambeli hallgatók számára / 1137 dollár kreditenként államon kívüli hallgatók számára
Bevezetés
1972 óta az Élelmiszertudományi Tanszék vezető szerepet tölt be az élelmiszerek minőségének, biztonságának, piacképességének és elérhetőségének javításában az oktatás, a kutatás és a kiterjesztés kiválósága révén. Országosan elismert egyetemi és posztgraduális programjaink izgalmas és kielégítő karrierre készítik fel a hallgatókat az iparban, a kormányzatban és a tudományos életben. Meghívjuk Önt, hogy fedezze fel webhelyünket, és ismerkedjen meg a Tennessee Egyetem élelmiszer -tudományi programjával.
Az élelmiszertudomány izgalmas multidiszciplináris terület, amelynek célja a világ élelmiszer -ellátásának minőségének, biztonságának és táplálkozásának javítása. Többek vagyunk, mint az étel; tanulmányozzuk az egész folyamatot, a tervezéstől az emésztésig és minden között. Itt, az UT -n megtudhatja, hogyan érkeznek az ételek a helyi élelmiszerboltba. Programunk több, mint előadáson keresztül tanulni. Órákat tölt majd a laboratóriumokban, hogy megtanulja az ételek tulajdonságait és összetételét. Ha érdekelnek a kémiai reakciók, megérti, hogyan lehet megakadályozni az élelmiszer -visszahívást, vagy egészségügyi ellátást nyújt a betegnek, akkor készen áll az UT -ra, hogy karrierjét a következő szintre emelje.
Fokozati lehetőségek
Az élelmiszertudományi szakos hallgatók az első két évet a felső tagozatos kurzusokhoz szükséges tudományos és általános háttérismeretek fejlesztésével töltik. A kötelező természettudományi kurzusok közé tartozik a biológia, a kémia, a matematika, a mikrobiológia, a táplálkozás és a fizika. Az általános hátteret a VolCore -hoz szükséges tanfolyamok és egy bevezető élettudományi tanfolyam biztosítja. A felső tagozat szintjén a hallgatók biokémiai, élelmiszer-elemzési, élelmiszer-kémiai, élelmiszer-mérnöki és élelmiszer-mikrobiológiai tanfolyamokat folytatnak.
Rugalmas tantervünk lehetővé teszi, hogy tudományos tanulmányait a négy cél egyikére összpontosítsa, amelyek támogatják szakmai céljait.
Élelmiszertudományi koncentrációk
Tudományos koncentráció
Ez a koncentráció helyi, regionális, nemzeti vagy globális szinten felkészít az élelmiszeriparra. A tanfolyam további lehetőségei közé tartozik az élelmiszer -csomagolás, a gyártási műveletek, az élelmiszer -kémia, az élelmiszer -mikrobiológia, a szabályozás és az érzékszervi tudomány. Az Élelmiszeripari Technológusok Intézete (IFT) jóváhagyja ezt a koncentrációt és annak tanfolyamait.
Előzetes szakmai koncentráció
Azoknak a hallgatóknak, akik érdeklődnek az egészségügyi területen, például a fogászat, az orvostudomány, a gyógyszerészet vagy az állatorvosi ellátás iránt, nyilatkozniuk kell erről a koncentrációról. A szakmai iskolába való felvételhez szükséges tanfolyamokat fogja elvégezni az élelmiszertudományi Bachelor diploma alapvető kurzuskövetelményei mellett.
Előzetes szakmai koncentráció 3 + 1
A Pre-Professional koncentrációhoz hasonlóan a Pre-Professional 3+1 azokat a hallgatókat is megcélozza, akiket a Tennessee-i Egyetem Egészségtudományi Központjába (UTHSC) Memphisbe vagy a Tennessee-i Egyetem Állatorvosi Orvostudományi Főiskolájára (UTCVM) vettek fel. főiskolai végzettségű. Az egyetemi kurzus utolsó 30 órájában kap jóváírást, ha sikeresen befejezte az első évet az UTHSC -n vagy az UTCVM -en.
Ötéves BS/MS
A Tennessee gyorsított ötéves kombinált alapképzési/mesterképzési programot kínál, amely lehetővé teszi, hogy 9 órányi diplomát számítson be az élelmiszer-tudomány alap- és mesterképzésébe.
Képtár
Belépők
Ösztöndíjak és finanszírozás
Szeretnénk, ha a legjobb és legokosabb tanulók csatlakoznának Önkéntes családunkhoz, és készek vagyunk befektetni az Ön jövőjébe. A Tennessee Egyetem kizárólag nemzetközi hallgatók számára kínál ösztöndíjakat, beleértve:
- Nemzetközi önkéntes ösztöndíj (10 000–18 000 USD)
- Nemzetközi Tennessee Explore ösztöndíj (4000–7500 USD)
- Nemzetközi Beacon-ösztöndíj (4000–18 000 USD)
- Globális nagyköveti ösztöndíj (10 000–15 000 USD)
Ezenkívül vannak versenyképes ösztöndíjak, tanszéki ösztöndíjak, kitüntetési ösztöndíjak és így tovább! Jelentkezzen mielőbb, hogy figyelembe vegyék az ösztöndíjakat.
A pályázati ösztöndíjak figyelembevételének határideje november 1. Az összes többi ösztöndíj esetében a határidő május 1.
Tanterv
- FDSC 100 – Élelmiszertudomány
- FDSC 150 – Az élelmiszerek története és kultúrája
- FDSC 201 – Szakmai fejlődés
- FDSC 241 – Élelmiszerek tartósítása és csomagolása
- FDSC 341 – Élelmiszermérnökség
- FDSC 390 – Élelmiszertörvények és -szabályozások
- FDSC 410 – Élelmiszerkémia
- FDSC 415 – Élelmiszerelemzés
- FDSC 418 – Kitüntetések: Élelmiszerkémia
- FDSC 419 – Élelmiszerkémiai labor
- FDSC 421 – Élelmiszer-mikrobiológia
- FDSC 428 – Kitüntetések: Élelmiszer-mikrobiológia
- FDSC 429 – Élelmiszer-mikrobiológiai labor
- FDSC 430 – Élelmiszer érzékszervi értékelése
- FDSC 442 – Speciális témák az élelmiszertudományban
- FDSC 445 – Alkalmazott Élelmiszertudomány
- FDSC 490 – Élelmiszer-termékfejlesztés
- FDSC 493 – Élelmiszertudományi gyakorlati tapasztalat
- FDSC 495 – Minőségbiztosítási és higiéniai gyakorlatok
- FDSC 499 – Élelmiszertudományi Egyetemi Kutatás
Program tandíj
Karrierlehetőségek
- Érzékszervi tudós
- Minőségbiztosítási technikus
- Termékfejlesztő tudós
- Élelmiszer-előállítási vezető
- Minőségellenőrző tudós
- Élelmiszer tudós