Keystone logo
NHL Stenden University of Applied Sciences

NHL Stenden University of Applied Sciences

NHL Stenden University of Applied Sciences

Bevezetés

A határaink kiterjesztése arról szól, hogy ez az egész, ez az, amit hiszünk. A világ a lábad előtt áll, és bármit is elérhetsz. Folyamatosan kihívást jelentünk diákjaink, munkatársaink és partnereink számára, hogy felfedezzék és fejlesszék tehetségeiket Ez az út vezet innovációhoz a szakmai területen és a közvetlen környezetben való együttműködésben.

NHL Stenden Alkalmazott Tudományegyetem összes tanulmányi programját a Holland-Flamand Akkreditációs Szervezet (NVAO) akkreditálta. Így biztos lehet abban, hogy magas színvonalú oktatást kap, amely megfelel a nemzetközi oktatási normáknak.

Egy multikampus egyetemi hallgatók vagyunk, holland gyökerekkel, de erős nemzetközi érdeklődéssel. Ezért van nemzetközi ágaink campusai Baliban, Katarban, Dél-Afrikában és Thaiföldön a "Grand Tour" részeként. Törekszünk arra, hogy új módszereket találjunk az oktatás, a kutatás és a legújabb fejlemények integrálásához a szakmai világban. Diákjaink, oktatóink és kutatóink kis csoportokban dolgoznak a valós ügyekben. Innovatív ötleteiket a gyakorlatban tesztelik. Tanfolyamaink magukban foglalják trendek és fejlesztések minden iparágban, nemzeti és nemzetközi szinten.

A jövőben vállalkozókra és leleményes szakemberekre van szükség. Szakemberek, akik tudják, hogyan tudják lefordítani tudásukat innovatív megoldásokká. Megvan a látás és bátorság, amire szükségük van ahhoz, hogy saját szakmai területükön túlra nézzenek.

79685_NHLStendenGebouwLeeuwarden-1044-copy.jpg

A # 6 ok

Az élet a határok áttöréséről szól. Nemzetközi alkalmazott tudományi egyetemen minden nap arra szeretnénk ösztönözni Önt, hogy fedezze fel és fejlessze tehetségét. Vezetni egy olyan útra, amely túljut a műveltség határain, segít abban, hogy túllépjen saját szakterületén, és másokkal való együttműködés révén fejlődjön.

Miért NHL Stenden : 6 ok az NHL Stenden

 1. Kiváló minőségű oktatás: olyan végzettség megszerzése, amely valóban működik!
 2. Dinamikus globális hálózat: dinamikus globális hálózatot kínál, amely helyekre visz.
 3. Innovatív oktatási koncepció: megtanítja Önt ötleteket gyakorlati megoldásokká alakítani.
 4. Kiváló karrierlehetőségek: jártasságot nyújt az előrelépéshez.
 5. Nagyszerű diákélet: változatos, nyitott és társaságkedvelő. Tehát te is lehetsz.
 6. Megfizethető oktatás: segít abban, hogy a legtöbbet hozza ki tanulmányaiból.

Oktatási koncepció: Tervezés alapú oktatás

A Design-Based Education (DBE) révén az ötletek gyakorlati megoldásokká válnak. Kis, interdiszciplináris csoportokban a hallgatók a tényleges ügyfelek megbízásain dolgoznak. Ez a legjobb módszer arra, hogy felkészülj a jövőbeni mezőnyedre. Ez a munkamódszer nagy hangsúlyt fektet hallgatóink személyes fejlődésére; felelősek saját tanulási útjukért. Új oktatási koncepciónkat 32 tanfolyamunkon fogjuk használni, 2018 szeptemberétől. Az elkövetkező években a többi tanulmányi programban is megvalósítják.

Miért éppen Holland?

Bizonyos oka van annak, hogy Hollandiában 160 különböző országból 90 000 külföldi hallgató tanul. Az alábbiakban elolvashatja, miért Hollandia ideális hely a nemzetközi karrier megkezdéséhez.

Kiváló oktatás

A felsőoktatás Hollandiában világszerte ismert kiváló minőségéről és nemzetközi tanulmányi környezetéről. A holland oktatási intézmények nemzetközileg jó eredményeket értek el, és például az NHL Stenden Alkalmazott Tudományok Egyetemét nagyra értékelik oktatásának minősége miatt. Harmadik egymást követő évben a holland felsőoktatási útmutató 2021 szerint a holland 3 legjobb nagy egyetem között szerepelünk.

„Szeretem a tanítási alapelvet és azt, hogy ez hogyan hangsúlyozza a személyes kapcsolatot. A hangsúly a hallgatók edzésén és támogatásán van, és mivel a tanárok vigyáznak rám, a tanulásra tudok koncentrálni. " - Kyra Bar az NHL Stenden oktatási koncepciójáról beszél.

Innovatív oktatási rendszer

A holland oktatási rendszer interaktív és a csapatmunkára összpontosít, ami azt jelenti, hogy segít a nemzetközi hallgatóknak találkozni. Tanulmányai során olyan készségeket sajátít el és fejleszt, mint a problémaelemzés és -megoldás, valamint a kreatív gondolkodás. Megtanulják, hogyan kell kialakítani saját véleményüket, fenntartani a nyitott elmét és növelni a nemzetközi orientációt. NHL Stenden oktatási koncepciója az egyik legfontosabb ok, amiért a nemzetközi hallgatók az NHL Stenden választják. Úgy hívják, hogy Design-Based Education, és ez azt jelenti, hogy a hallgatók a való világ feladatain dolgoznak, és ötleteiket gyakorlati megoldásokká alakítják. Tudjon meg többet arról, hogy hallgatóink mit gondolnak oktatási koncepciónkról, és miért itt indokolták az NHL Stenden való tanulást és hogyan működnek itt.

A legjobb nem angol anyanyelvű ismeretek

Hollandiában a kontinentális Európa bármely országában a legnagyobb az angol nyelvű lakosság száma. Valójában a hollandok a legjobbak, akik nem angol anyanyelvűek! A nagyobb városokban a külföldi állampolgárok még munkát is találhatnak anélkül, hogy hollandul tudnának beszélni, különösen, ha a sok nagyobb multinacionális vállalat egyikében tartózkodik. Hazánk Európa legnagyobb szállítója az angol nyelvű tanfolyamoknak. NHL Stenden angol nyelvű alap- és mesterképzéseket kínál.

Nyitott, biztonságos és barátságos

Ha úgy dönt, hogy Hollandiában tanul, akkor a több mint 200 nemzetiségű nemzetközi közösség része lesz. A hollandokat nyitott gondolkodásúnak és közvetlennek tekintik, ami azt jelenti, hogy meglehetősen könnyű találkozni velük és eszmét cserélni. Hollandia a globális béke index szerint az egyik legbiztonságosabb ország a világon, és a világ legboldogabb országainak top 10-be tartozik. Összességében elmondható, hogy Hollandia egyszerűen remek hely a tanulmányai elvégzéséhez.

Megfizethető oktatás

Hollandiában az élet nem drága az angolul beszélő országokkal összehasonlítva. A holland felsőoktatást a kormány támogatja, és ez azt jelenti, hogy a tandíjak viszonylag alacsonyak. Ön jogosult lehet a tandíj fedezésére szolgáló kölcsönre vagy a holland kormány ösztöndíjára is. A megfizethető oktatás valójában az egyik legfontosabb ok, amiért a hallgatók eljönnek az NHL Stenden tanulni. Itt többet megtudhat arról, hogy hallgatóink mit gondolnak a tárgyról.

Kicsi, de élénk ország

Hollandia kicsi, de élénk ország. A tömegközlekedés szinte bárhová elviszi, ahová akar menni, de a kerékpár a legolcsóbb és legegyszerűbb módja a közlekedésnek - különösen, ha egy városban él. Rengeteg tennivaló van Hollandiában, és minden lehetséges a diákok költségvetésén belül. Menjen egynapos kirándulásra Amszterdamba, béreljen hajót a festői Giethoorn csatornavárosban, menjen el az egyik nagy fesztiválra, vagy kerékpározzon és ússzon egyet a Wadden-szigetek egyikén. Hollandia annyi mindent kínál.

Központi elhelyezkedés a térképen

Hollandia sok mindent kínál, de érdemes még jobban kiterjeszteni szárnyait, és hétvégén vagy ünnepek alatt nemzetközi utazásokra indulhat. Csak nézze meg Európa térképét, és láthatja, hogy Hollandia milyen központi helyen található. Ez nagyon megkönnyíti a városnézést olyan országokban, mint Németország, Belgium, Franciaország és az Egyesült Királyság, és csak 45 percet vesz igénybe Amszterdamtól Párizsba, Berlinbe, Brüsszelbe vagy Londonba repülni. Hollandiának remek vonatkapcsolata van gyakorlatilag az összes nagyobb európai városba.

NHL Stenden székhelye Hollandia északi részén található, ugyanolyan közel Németországhoz, mint amszterdami nemzetközi repülőtérhez, így valóban könnyű külföldre menni. Bármilyen csábító is, nagyszerű maradni az egyetem közelében. Lehet, hogy az egyetemi városok viszonylag kicsiek, de rengeteg köze van a remek hallgatói létesítményekhez, a sportklubokhoz, a diákegyesületek által szervezett tevékenységekhez, valamint a tavak, erdők és szigetek felfedezéséhez. Ide kattintva megtudhatja, hogy a hallgatók miért gondolják az 5. ok az okos diákéletet az NHL Stenden Stendenben való tanulás egyik 6. okának.

Tájékozódási év

A holland kormánynak a nemzetközi tehetségek vonzására irányuló kezdeményezésének részeként a holland felsőoktatási intézmények nem EU-s diplomázói a diploma megszerzése után „Orientációs év” engedélyt kérhetnek. Ez az engedély lehetővé teszi a diplomások számára, hogy egy év alatt munkát keressenek vagy saját vállalkozást indíthassanak anélkül, hogy munkavállalási engedélyt kellene kérniük. Sok diplomás még hosszabb ideig ragaszkodik; a legutóbbi kutatásból kiderült, hogy a nemzetközi hallgatók egynegyede érettségi után élete végéig Hollandiában marad (Nuffic, 2016).

Ház

Szállás keresése Hollandiában

Lakóhelyet találni Észak-Hollandiában, ahol az NHL Stenden fiókjai találhatók, viszonylag könnyű.

Miután felvételt nyert és regisztrált egy tanulmányi programra az NHL Stenden , el kell kezdenie szállást keresni. Javasoljuk, hogy korán kezdje el megfelelő szállás keresésével. Így biztosíthatja, hogy a tanulmány ideje alatt megtalálja a megfelelő lakóhelyet.

Szállástípusok

Hollandiában gyakori, hogy a diákok szobát bérelnek egy másik házban vagy egy lakásban más diákokkal. Lehetőség van egy hálószobás vagy stúdió apartman bérlésére is. A hallgatói szállást általában ingatlanközvetítők vagy magánbérlők biztosítják, akik szobáikat különböző platformokon hirdetik.

Bérleti szerződések és költségek

Hollandiában általában arra kérik Önt, hogy legalább 12 hónapos bérleti szerződést kössön, és legalább egy havi bérleti díjat fizessen biztonsági letétként. A legtöbb bérbeadó bútorozatlan szobákat kínál teljes konyhával és fürdőszobával, amelyet megoszt a háziakkal. A StudentStay kivétel; teljesen berendezett szobákat kínálnak. A bérleti díjat általában havonta fizetik.

Általános információ

Rangsorok

Kiváló oktatás

A holland felsőoktatás világszerte ismert magas színvonaláról és nemzetközi tanulmányi környezetéről. A holland oktatási intézmények nemzetközi szinten jó eredményeket értek el, és például az NHL Stenden University of Applied Sciences nagyra becsülik az oktatás minőségét. A Holland Felsőoktatási Útmutató 2021 szerint immár harmadik egymást követő évben kerültünk a 3 legjobb holland alkalmazott tudományegyetem közé.

Tanulói beszámolók

Helyszínek

 • Leeuwarden

  NHL Stenden Leeuwarden Rengerslaan 8, 8917 DD, Leeuwarden

  • Groningen

   NHL Stenden Groningen (Dutch programs) Phebensstraat 1, 9711 BL, Groningen

   • Emmen

    NHL Stenden Emmen Van Schaikweg 94, 7811 KL , Emmen

    • Meppel

     NHL Stenden Meppel (PABO-course, in English) Van der Duyn van Maasdamstraat 1, 7942 AT , Meppel

     • Assen

      NHL Stenden Assen (Dutch programs) Zeemanstraat 1, 9406 BZ , Assen

      Chat with students

      Kérdések