Keystone logo
Shenzhen University

Shenzhen University

Shenzhen University

Bevezetés

深圳大学 - SAR Egyetem, Window Egyetem, Kísérleti Egyetem

Shenzhen Egyetem 1983-ban jött létre az Oktatási Minisztérium jóváhagyásával. A központi kormányzat, az Oktatási Minisztérium és az önkormányzat nagy jelentőséget tulajdonít a SAR Egyetem építésének. Pekingi Egyetem segített a kínai és idegen nyelvű tudományok építésében, és Tsinghua segített az elektronikus és építészeti szakterületek építésében, a Nemzeti Népi Kongresszus segített a gazdasági és jogi tudományágak építésében, számos jól ismert tudós gyűlt össze a 深圳大学 . Az iskola elején az iskola elhatározta, hogy reformja az egyetemi menedzsment rendszert, és aktívan megvizsgálta az ösztöndíjakat, a kreditrendszereket, a munka-tanulmányi programokat, stb., És vezető szerepet vállalt a nem disztribúciós és a kétirányú kiválasztás rendszerének megvalósításában az országban, valamint végrehajtotta a karok és a személyzet felvételi és bérbeadási rendszerét. Az osztály szociális menedzsmentjének reformja az ország egész területén erőteljes hatást váltott ki.

A létrehozása óta eltelt 36 évben a 深圳大学 követte a SAR-t, és elkötelezett a reformok és a gyors fejlődés iránt. Az iskola betartja az „önellátás, önfegyelem és önfejlesztés” mottóját, és megalkotta az „Egyetemi Egyetem, Ablak Egyetem és Kísérleti Egyetem” sajátosságait, amely egy teljes tehetségképzési rendszert alkot a főiskolai, mester és doktori és többszintű tudományos kutatás és szociális szolgáltatások között. A rendszer átfogó egyetemévé vált, teljes tudományággal, teljes felszereltséggel, kiváló tanárokkal és szabványosított vezetéssel. 深圳大学 egy nemzeti egyetemi hallgatói kulturális minőségi oktatási bázis és egy nemzeti civilizált campus. A felsőoktatás konnotatív fejlődésének megvalósítása érdekében az iskola megfogalmazta a " 深圳大学 Kulturális Innovációs Fejlesztési Vázlatát", megalapította a Rao Zongyi Kulturális Kutatóintézetet és a Liu Yuyi Művészeti Intézetet, és egy első osztályú szocialista speciális zónát épített ki, amely kínai jellegzetességekkel rendelkezik, magas szintű kulturális tudattal és kulturális önbizalommal. Egyetemi kultúra.

深圳大学 két egyetemen, Houhai-ban és Xili-ben van, és összesen 2,72 négyzetkilométeres campus területet foglal el. Az iskola gazdag tananyagokkal és teljes tudományos kutatási lehetőségekkel rendelkezik. Az egyetem teljes építési területe 1,543 millió négyzetméter, a műszerek és berendezések összértéke 2,7 milliárd jüan. A könyvtárépület 51,202 m2 (beleértve a Xili Campus Könyvtár első fázisát is), az iskolában több mint 4,12 millió papírforrás található, 377 féle adatbázis, köztük 2,58 millió teljes szövegű e-könyv és 119 000 teljes szövegű elektronikus folyóirat. Egy nemzeti átfogó egyetemi átfogó reformpilóta, egy nemzeti szintű tehetségképzési modell innovációs kísérleti terület és egy nemzeti szintű gyakorlati oktatási alap van. Jelenleg 2 nemzeti kísérleti oktatási demonstrációs központ, 1 nemzeti virtuális szimulációs kísérleti oktatási központ, 16 tartományi kísérleti tanítási demonstrációs központ és 3 tartományi virtuális szimulációs kísérleti oktatási központ található. 3 országos mérnöki laboratórium, 1 nemzeti mérnöki technológiai kutatóközpont, az Oktatási Minisztérium 2 kulcsfontosságú laboratóriuma, 1 Tudományos és Technológiai Minisztérium nemzetközi együttműködési bázisa és 10 tartományi kulcsfontosságú laboratórium.

116634_116613_QQthG20190614090244.jpg

深圳大学 34156 főállású hallgatóval rendelkezik, köztük 27 454 főállású egyetemi hallgató, 6 388 posztgraduális, 314 doktori hallgató, 1 707 részmunkaidős posztgraduális, 21021 felnőttképzési diák és 862 nemzetközi diák. Az iskola szakterületei teljesek és átfogóak, 11 tudományágat, köztük filozófia, irodalom, közgazdaságtan, jog, oktatás, tudomány, mérnöki, menedzsment, orvostudomány, történelem és művészet. Az iskolában 25 oktatási főiskola, két kapcsolt kórház és 97 főiskolai főiskola működik. 5 állami szintű program, 14 tartományi szintű speciális program és 15 tartományi kulcsfontosságú szakterület található. A doktori fokozat alatt 10 elsőfokú tudományág van, 3 posztdoktori kutatóállomás és 1 posztdoktori munkaállomás. 38 mesterképzési program engedélyezett mesterképzéssel, 22 szakmai mesterképzési program van. A mérnöki tudomány, a klinikai orvoslás, az anyagtudomány, a biológia és a biokémia, a számítástechnika és a kémia a világon az ESI-tudományok első 1% -át jelentette, és a 84. helyen állt a kínai egyetemek által kiadott ESI Highly Cited Papers kiadásai között. Az iskola kezdeményezte a „NOOC Alliance of Local Universities and Colleges” létrehozását, 130 főiskolával és egyetemmel, 359 online tanfolyammal, 119 kiválasztott iskolával, 61 akkreditált iskolával és több mint 600 000 kurzussal. 2018-ban a hallgatók 614 különböző díjat nyertek különböző szinteken, köztük 131 nemzetközi, 269 nemzeti és 205 tartományi és miniszteri.

Az iskola karának szerkezete folyamatosan optimalizálódik, a magas szintű tehetségek bevezetése és termesztése gyümölcsöző. 3 616 kar tag (a középiskolák kivételével), köztük 2274 teljes munkaidős tanár (517 professzor, 643 docens), 560 technikus és 782 vezető. Iskolánkban 1068 doktori ösztöndíjas van, 440 teljes munkaidős kutató és 164 látogatói tanár. A Kínai Tudományos Akadémia és a Kínai Műszaki Akadémia 15 akadémikusa (köztük 4 rövid távú pályázó), az Amerikai Orvostudományi és Biológiai Mérnöki Akadémia, az Amerikai Tudományos Akadémia, a Mérnöki Akadémia és az Orvostudományi Akadémia (rövid távú), 1 akadémikus a Királyi Mérnöki Akadémia és a Kanadai Mérnöki Akadémia tagja. 2 fő, 1 akadémikus az Európai Tudományos Akadémia (rövid távú), 1 akadémikus a Szingapúri Tudományos Akadémiáról (rövid távú), 3 akadémikus az Eurázsiai Tudományos Akadémia, 1 Nobel-díj (fizikai és orvosi), rövid távú. A Nemzeti 973 Programban 5 fő tudós, 27 Changjiang-tudós (köztük 21 rövid távú pályázó), 32 Országos Tudományos Alap a Megismert Fiatal Tudósok számára (beleértve 14 rövid távú alkalmazottat) és 14 Nemzeti Kiváló Fiatal Tudósok Alapja ( Beleértve egy rövid távú bérleti, az Oktatási Minisztérium "új évszázad kiváló tehetségek" 7 fő.

Az iskola folyamatosan mélyítette a tudományos kutatási rendszer reformját, és a kutatási projektek és a finanszírozás jelentősen nőtt. 2018-ban a teljes kutatási finanszírozás meghaladta az 1,1 milliárd jüan értéket, 302 új természettudományi alap projektet adtak hozzá, amelyek az országban 23. helyen, a Guangdongi egyetemek második helyen álltak, 33 új társadalomtudományi alap projekt került hozzáadásra, ami az országban 36. helyen állt. A negyedik hely a Guangdongi egyetemeken. Az SCI 3293 papírt tartalmazott, és az SSCI 238 papírt tartalmazott. 2,846 tudományos kutatási díjat kapott. 425 szabadalmat adtak ki, köztük 229 találmány szabadalmat. A Journal of Science and Technology-t elnyerte a „Kínai Egyetem 100 legjobb tudományos és technológiai periódusa 2018-ban” címmel, a humán- és társadalomtudományok folyóirataiban a nemzeti egyetemi folyóiratok közül 13. lett.

Az iskola aktívan támogatja a „nemzetközi tehetséggondozást, a nemzetközi tudományos kutatási együttműködést, a nemzetközi tanárépítést és a nemzetközi kulturális cseréket”. Most már 256 külföldi egyetemmel létesített kapcsolatot, és a nemzetközi együttműködés különböző formáit, például diákcserét, tanárképzést és együttműködési oktatást végez. A nemzetközi kommunikáció minőségének és szintjének javítása minden körben.

深圳大学 továbbra is székhelye Shenzhen, támaszkodva a gazdasági és társadalmi fejlődését Guangdong, Hong Kong és Makaó Dawan kerületben, szemben a nemzetközi, a szellemében a reform és az innováció, hogy ápolják a kiváló minőségű innovatív és vállalkozói tehetségek, tartsák be a kulturális vezetés, erősíti az innovációs meghajtó, elérése konnotáció fejlesztése, és építsenek új Törekedjen a magas szintű SAR-egyetemekre, hogy az idők népei elégedettek legyenek.

(Az ezen az oldalon szereplő adatok 2019 áprilisában frissültek)

116633_116612_QQthG20190614090430.jpg

Helyszínek

  • Shenzhen

    Shenzhen University, 3688 Nanhai Boulevard, 518060, Shenzhen

    Programok

    Kérdések