Keystone logo
Riga Technical University

Riga Technical University

Riga Technical University

Bevezetés

Riga Technical University : az elismert lett lett vezető a felsőoktatás globális határterületén.

Az 1862-ben alapított RTU a balti államok legrégebbi műszaki egyeteme, és négy karra bővült 61 angol nyelvű tanulmányi programmal, amelyek világszínvonalú oktatást kínálnak számos nagy igényű karrier területen, beleértve a számítástechnikát, a gépészetet, az elektronikát és anyagtudomány. A 14 000 fős beiratkozással, köztük több mint 5 000 nemzetközi hallgatóval, akik több mint 101 különböző országot képviselnek, az RTU rendkívül sokszínű közösséget kínál a hallgatóknak, oktatóknak és személyzetnek.

221066_Kipsala_panorama1.JPG

Az RTU előnye

 • Tanuljon az RTU világszínvonalú oktatóival , és vegye igénybe az emberek, az információ és a technológia találkozási pontjában tevékenykedÅ‘, elkötelezett kutatói mentorokat.
 • Gazdag tanulási tapasztalatok, amelyek széleskörű műszaki oktatást és mély szakterületi ismereteket biztosítanak.
 • Virágzó egyetemi közösség, amely dinamikus egyetemi kultúra köré épül.
 • Az átalakuló tanulási környezetet a társadalmi elkötelezettség és a világ megváltoztatásának vágya mozgatja.
 • BÅ‘vítse globális hálózatát Rigában, amely egy csúcstechnológiás melegágya a kisváros történelmi varázsával.
 • Gyorsítsa fel a személyes fejlÅ‘dést egy olyan egyetemen, amely értékeli az eredetiséget, a találékonyságot, az Å‘szinteséget és a bátorságot.

221063_51996006872_11cf3d4aa8_o1.jpg

Az RTU emberei több mint 160 éve feszegették a tudás határait és mertek álmodni.

Öregdiákjaink között szerepelnek Nobel-díjasok, olimpikonok, államfők, a tudományos fejlődés vezetői, vállalkozók és irányadó kutatók.

Az RTU hallgatói ötletesek és innovatívak, és utat mutatnak egy jobb jövő felé.

Készen állnak arra, amire holnap szüksége van.

Te?

Belépők

1. lépés – Online jelentkezés

Az online jelentkezési lapot Riga Technical University kell benyújtani. Az online jelentkezés kitöltéséhez fiókot kell létrehoznia, amelyet több munkamenetben is megtehet.

Ezenkívül be kell nyújtania:

 • Motivációs levél – kiemeli, miért szeretne részt venni a választott programon, és elmagyarázza jövőbeli tanulmányi és karriercéljait;
 • Önéletrajz – adott esetben részletezi az Ön iskolai végzettségét és szakmai tapasztalatát.

Miután kitöltötte személyes adatait és hozzáadta a motivációs nyilatkozatot, kérjük, nyújtsa be az alábbi dokumentumokat:

 • Útlevél-azonosító oldalak másolatai;
 • Korábbi oktatási okmányának másolatai vagy a legfrissebb átiratok, ha még nem állnak rendelkezésre végleges pontszámok (a jelentkezés kitöltéséhez szükségesek a hivatalos záróbizonyítványok és azok átiratai). Az oktatási dokumentumokhoz csatolni kell az összes bizonyítvány és átirat angol fordítását, valamint a dokumentum hitelességének jóváhagyását;
 • Angol nyelvű bizonyítvány vagy egyéb elfogadható információ igazolása a Riga Technical University nyelvi követelményeinek megfelelően.

Kérjük, vegye figyelembe: A pályázóknak el kell érniük a maximális lehetséges eredmények legalább 60%-át, hogy jogosultak legyenek az RTU tanulmányaira.

PS Mielőtt megnyomná az utolsó KÜLDÉS gombot, kérjük, még egyszer ellenőrizze a jelentkezés és a mellékletek pontosságát. Az összes szükséges információ megadása és a jogosultsági feltételek teljesítése után Feltételes Elfogadó levelet állítunk ki.

2. lépés – Pályázati díj

A további vizsga folytatásához diákonként 150 eurós jelentkezési díjat kell fizetni (nem visszatérítendő).

A jelentkezés benyújtását követően a pályázó számlát kap a nemzetközi pénzátutaláshoz szükséges banki adatokkal. A jelentkezéseket csak a jelentkezési díj beérkezése után dolgozzuk fel.

A gördülékenyebb lebonyolítás érdekében javasoljuk a jelentkezőknek, hogy a jelentkezési díj befizetéséről szóló bizonylatot töltsék fel az online jelentkezési rendszerbe.

Figyelem: A jelölt felel a nemzetközi átutalások minden banki jutalékának megtérítéséért.

Ösztöndíjak és finanszírozás

A lett kormány és a partnerországok listája között megkötött kétoldalú együttműködési megállapodásokkal összhangban Lettország külföldi hallgatóknak, kutatóknak és oktatóknak kínál ösztöndíjat a lett felsőoktatási intézményekben folyó tanulmányokhoz, kutatáshoz és nyári iskolákban való részvételhez. a 2024/2025-ös tanévre.

A lett állami ösztöndíjra olyan országok állampolgárai pályázhatnak, amelyek vagy megállapodást kötöttek Lettországgal, vagy saját ösztöndíjat ajánlanak fel lett állampolgároknak. Kérjük, ellenőrizze a jogosult jelentkezők listáját, hogy megtudja, megfelel-e: lett állami ösztöndíjak | Valsts izglītības attīstības aģentūra (viaa.gov.lv)

Az alapképzési és első szintű szakmai felsőoktatási tanulmányokra olyan hallgatók jelentkezhetnek ösztöndíjra, akik a jelentkezés időpontjában (február, március) sikeresen befejeztek legalább egy tanévet (akár saját felsőoktatási intézményükben, akár Lettországban). 2024).

A lett állami ösztöndíjról itt tudhat meg többet: Tanulmányok | Valsts izglītības attīstības aģentūra (viaa.gov.lv) .

Felhívjuk figyelmét, hogy ösztöndíjkérelmét nem veszik figyelembe, ha jelentkezését az egyetem elfogadó levele nélkül nyújtja be.

Rangsorok

A QS World University Rankings: Europe 2024 első kiadása szerint Riga Technical University Európa egyik legjobb egyeteme lett.

A QS Quacquarelli Symonds globális felsőoktatási elemző közzétette első európai szintű rangsorát, az európai egyetemek egyetlen jelentős regionális rangsorát. Az eredmények szerint az RTU a 262. helyet foglalja el Európában, és az első a hét lett lett egyetem között – ezzel az RTU Európa legjobb 300 egyeteme közé tartozik.

Riga Technical University nem ismeretlen a nemzetközi egyetemi rangsorban.

 • Riga Technical University a 751-760. helyezést érte el a QS World University Rankings 2024-es kiadásában – és összesen hét kategóriában kapott „5 QS csillagot”: Összességében, Oktatásban, Foglalkoztathatóságban, Nemzetköziesítésben, Létesítményekben, Innovációban és Inkluzívságban. A listán szereplő három lett egyetem közül az RTU volt a legmagasabb, és több éve Lettország vezető egyeteme a QS World University Rankings rangsorban.
 • Az RTU-t nemcsak Lettországban, hanem a balti államokban is a legjobbnak ismerték el a nemzetközi QS World University Rankings: Fenntarthatóság: 2023-ban. Az RTU a világ összesítésében a 451.-500. helyet szerezte meg, és a legjobb eredményt érte el a egyetem környezetre gyakorolt hatását, a 421. helyen áll ezen a helyen. A QS World University Rankings: Sustainability 2023 az első ilyen rangsor, amelyet annak felmérésére fejlesztettek ki, hogy az egyetemek hogyan járnak el a globális problémák – környezetvédelmi, társadalmi és irányítási problémák – megoldásában.
 • Az RTU javította pozícióját a „QS World University Rankings by Subject 2023” rangos nemzetközi rangsorban. A QS World University Rankings tantárgyak szerint évente összeállításra kerül, hogy segítse a leendő hallgatókat az adott tantárgy vezető egyetemeinek azonosításában. Az RTU a 301-350. helyen áll a világ legjobb egyetemei között az energia és az elektronika területén. Az RTU mérnöki és technológiai területen is a 401-450. helyre került – az egyetlen lett egyetem ezen a helyen.
 • Az RTU a világ 247. legjobb egyeteme lett a 2023-as Times Higher Education (THE) World University Rankings ranglistán. A rangsorolási rendszer 13 gondosan kalibrált teljesítménymutatóból áll, amelyek négy területen mérik az intézmény teljesítményét: oktatás, kutatás, tudásátadás és nemzetközi kitekintés. A 2023-as World University Rankings 104 ország és régió 1799 egyetemét osztályozta, így ez a kiadás az eddigi legnagyobb és legváltozatosabb egyetemi rangsor. Az RTU már évek óta a világ 300 legjobb egyeteme közé tartozik.

Helyszínek

 • Riga

  Ķīpsalas iela,6a, 1048, Riga

Kérdések