Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
Morgan State University

Morgan State University

Morgan State University

Bevezetés

Üdvözöljük a Morgan State University !

Morgan State University 1867-ben alapított Morgan State University Carnegie besorolású doktori kutatóintézet, amely többnemzetiségű, többnemzetiségű, multinacionális hallgatói testület számára nyújt útmutatást, és több mint 125 akadémiai programot kínál, amelyek végzettsége az érettségitől a doktori fokozatig terjed. A Maryland Preeminent Nyilvános Városkutatási Egyetemeként a Morgan intenzív közösségi szintű tanulmányok és úttörő megoldások révén felel meg a modern városi környezet igényeinek és kihívásainak a kezelésére.

Baltimore északkeleti részén, a Morgan Park és a Wilson Park történelmi szomszédságában, egy bájos lakónegyedben helyezkedik el. A Morgan lenyűgöző, 152 hektáros campusában csúcstechnika található, amely a 21. század innovatív oktatására és tanulására irányul. A campus, amelyet a Nemzeti kincs a Nemzeti Környezetvédelmi Alapítvány által kinevezett, biztonságos és hívogató tanulási környezetet kínál, amelyhez könnyen hozzáférhet a város nyújtotta lehetőségekhez: kultúra, kiállítások, étkezés, vásárlás, tevékenységek, városnézés és foglalkoztatás. A campuson kívüli lehetőségek kiterjednek a közösségi projektekre és a polgári szerepvállalásra is.

A Morgan több mint 50 000 fokos jelöltet végzett a több mint 150 évvel ezelőtti alapítása óta, és szenvedélyesen odaadó alumni testületet hozott létre, akik sikereket értek el az erőfeszítések minden területén, az Egyesült Államokban és azon túl. A nemzet legtökéletesebb történelmileg fekete főiskoláin és egyetemein, valamint a legnagyobb Marylandben, Morgan törekszik annak biztosítására, hogy a felsőoktatás ajtója a lehető legszélesebb legyen a lehető legtöbb ember számára.

Morgan egy pillantással

Morgan State University , koedukációs intézmény, Baltimore lakónegyedében található, Maryland. A campus területe több mint 143 hektár.

Az egyetem a doktori fokozaton keresztül széles körű akadémiai programokat kínál. Morgan a Közép-Keleti Atlétikai Konferencia (MEAC) alapító tagja.

Morgan State University az esélyegyenlőséget biztosító felsőoktatási intézmény. Lásd a megkülönböztetésmentesség politikáját.

A Maryland jogalkotó fellépésével az egyetemet kinevezték Maryland Preeminent Nyilvános Városkutatási Egyetemévé, amelynek feladata a Baltimore Metropolitan Area lakosságának, iskoláinak és szervezeteinek igényeinek kielégítése. Morgan State University Baltimore város északkeleti részén található lakónegyedben. Könnyen megközelíthető a belvárosból, a Baltimore ösvényről és az Interstate 95-ből. Az iskola évente átlagosan 7700 hallgatót vesz fel a érettségi szintű programokba a doktori fokozaton keresztül.

Morganet Lyttleton F. Morgan tiszteletesnek nevezték el, aki 1876-1886-ban a kuratórium elnöke volt. Morganot korábban a Centenáriumi Bibliai Intézetnek nevezték. 1890-ben Morgan Főiskola elnevezéssel kapta.

A Morgan vonzza a hallgatókat minden államból és sok külföldi országból. A Morganba beiratkozott hallgatók körülbelül 35% -a Maryland állam területén kívülről származik. Ez az ország egyik vezető intézménye az afro-amerikai középiskolai végzettekkel érkezett kérelmek számában. A Maryland-n kívüli beiratkozás legnagyobb forrása New York, New Jersey és Pennsylvania.

Az egyetemnek átfogó egyetemi tanterve van, speciálisabb ajánlatokkal a mester- és doktori szinten. A Morgan hagyományosan nagy hangsúlyt fektetett a művészetekre és a tudományokra az egyetemi hallgatók szintjén, valamint a hallgatók továbbképzésre való felkészítésére. Ezen felül különféle programokat kínál szakmai területeken, ideértve a mérnöki, üzleti, tanárképzést, építészetet, vendéglátás-irányítást és a szociális munkát.

Míg a Morgan történelmileg fekete intézmény, minden faji és etnikai háttérrel rendelkező hallgatókat szolgált. Ma a küldetése az, hogy társadalmi-gazdasági és tudományos státusától függően változatos hallgatói testületet beiratkozzon, és teljes tapasztalatot és szolgáltatást nyújtson, amely lehetővé teszi a diákok sikeres kiszolgálását, sokféle cél és igény kielégítésével.

Az egyetem több alapfokozatot ítél oda afro-amerikai hallgatóknak, mint bármelyik Marylandi campus. Számos területen, de különösen a mérnöki és a tudományos területeken, a Morgan az afrikai-amerikaiak által a Maryland-intézményektől kapott diplomák nagy százalékát adja. A Morgan végzettséggel rendelkezők átlag feletti százaléka lép fel végzős és szakiskolába. A történelem során az Egyetem a doktori fokozatot megszerző fekete diplomások száma szerint országos rangsorban volt a legnépszerűbb állami egyetemek között.

fotó jóvoltából a Morgan State University

131231__PAG3681-Pano.jpg

Látás, küldetés és alapvető értékek a Morgan State University

Morgan State University víziója és küldetése, valamint alapvető intézményi értékei összhangban állnak a University Carnegie Alapítvány doktori kutatóegyetemként való besorolásával, és célja, hogy irányítsák a Morgan stratégiai növekedését a következő évtizedben.

Jövőkép nyilatkozat

Morgan State University a premier állami városi kutatási egyetem Maryland-ben, ismert az oktatás, az intenzív kutatás, a hatékony közszolgáltatás és a közösség elkötelezettségének kiválóságáról. A Morgan változatos és versenyképes diplomásokat készít a globális, egymástól függő társadalomban való siker érdekében.

Küldetésnyilatkozat

Morgan State University szellemi és kreatív erőforrásként szolgálja a közösséget, régiót, államot, nemzetet és a világot azáltal, hogy támogatja, felhatalmazza és felkészíti a kiváló minőségű, változatos diplomásokat a világ vezetésére. Az egyetem innovatív, befogadó és megkülönböztető jellegű oktatási tapasztalatokat kínál a lakosság széles keresztmetszete számára az érettségi, a mesterképzés, a doktori és a szakmai végzettség szintjén. Együttműködésen, tudományos kutatáson, kreatív törekvéseken és elkötelezett közszolgálaton keresztül az Egyetem jelentős prioritást ad a társadalmi problémák kezelésére, különös tekintettel a városi közösségekben elterjedt problémákra.

Alapértékei

A következő intézményi alapértékek irányítják a hallgatók tanulásának és sikerének előmozdítását, a karok ösztöndíját és kutatását, valamint a közösség részvételét a Morganon:

  • Kiválóság. Az intézményi hatékonyság és eredményesség biztosítása érdekében a Morganban folyamatosan törekszik az oktatás, a kutatás, az ösztöndíj, a kreatív törekvések, a hallgatói szolgáltatások és az egyetem működésének minden szempontból kitűnő színvonalra.
  • Sértetlenség. A Morgannál az egyetemi közösség minden tagjától tisztességes kommunikáció, etikus magatartás és a szavakkal és tettekkel kapcsolatos elszámoltathatóság várható el.
  • Tisztelet. A Morgan minden személyét tisztelettel és méltósággal kell kezelni, és minden helyzetben méltányosan kell bánni vele.
  • Sokféleség. A Morgan üdvözli és támogatja az emberek és ötletek széles választékát, amelyek nélkülözhetetlenek a globálisan egymástól függő társadalomban a minőségi oktatáshoz. A hallgatók számára ésszerű és megfizethető hozzáférés lesz a kiváló minőségű oktatási programok és szolgáltatások széles skálájához.
  • Innováció. A Morgan ösztönzi és támogatja oktatóit, munkatársait és hallgatóit az ösztöndíjak minden formájában, ideértve az ismeretek felfedezését és alkalmazását az oktatásban és a tanulásban, valamint az innovatív termékek és folyamatok fejlesztésében.
  • Vezetés. A Morgan arra törekszik, hogy szigorú tudományos tanterveket és kihívást jelentő közös tantervi lehetőségeket biztosítson a vezetői tulajdonságok fejlesztésének elősegítésére a hallgatókban, és elősegítse a vezetés fejlesztését a karok, az alkalmazottak és a hallgatók körében.

A Morgan State University rövid története

Az 1867-ben alapított, a Metodista Püspöki Egyház Baltimore Konferenciája által a Centenáriumi Bibliai Intézetként alapított intézmény eredeti feladata fiatal férfiak képzése volt a szolgálatban. Ezt követően kibővítette küldetését, mind a nők, mind a férfiak oktatására. Az iskolát 1890-ben Morgan Főiskola néven nevezték el Lyttleton Morgan tiszteletes tiszteletére, a kuratórium első elnökének, aki földet adományozott a főiskolának. Morgan 1895-ben George F. McMechen-nek adta meg az első érettségi fokozatát. McMechen később Yale-ban jogi diplomát szerzett és végül visszatért Baltimore-be, ahol polgárvezetővé vált és Morgan egyik legerősebb pénzügyi támogatója lett.

1915-ben a későn lévő Andrew Carnegie 50 000 dollár feltételes támogatást adott az iskolának a központi akadémiai épületért. A támogatás feltételei között szerepel egy új telephely megvásárlása a Főiskola számára, az összes fennálló kötelezettség teljesítése és az ő nevében egy épület építése. A Kollégium teljesítette a feltételeket, és 1917-ben költözött a jelenlegi telephelyére, északkeleti Baltimore-be. Carnegie Hall, a legrégebbi eredeti épület a jelenlegi MSU egyetemen, két évvel később épült fel.

A Morgan 1939-ig magánintézmény maradt. Ebben az évben Maryland állam megvásárolta az iskolát egy állami tanulmány nyomán, amely megállapította, hogy Marylandnek több lehetőséget kell biztosítania fekete polgárainak.

A Morgan nyilvános egyetemi kezdetektől kezdve nyitva állt minden faj számára. Mire nyilvános campus lett, a Kollégium viszonylag átfogó intézménnyé vált. Az 1960-as évek közepéig, amikor az állam tanári kollégiumai megkezdték a szabad művészeti kampusokba való áttérést, a Morgan és a Maryland University University College Park volt az egyetlen két állami campus az államban, átfogó küldetésekkel.

Ahogy a Maryland tanári kollégiumai elkezdték kibővíteni céljaikat, Morganot és más hasonló intézményeket egy állami főiskolai rendszerbe helyezték, amelyet a Kuratórium irányított. 1975-ben azonban az állami jogalkotó Morganet egyetemen jelölte ki, felhatalmazta a doktori fokozat felkínálására, és előírta, hogy ismét saját irányító testülettel kell rendelkeznie. 1988-ban a Maryland átszervezte felsőoktatási struktúráját és megerősítette koordinációs testületét, a Felsőoktatási Bizottságot. Az állami főiskolai rendszerben lévő egyetemek a Marylandi Egyetemi Rendszer részévé váltak. A Morgan és a Marylandi Szent Mária Kollégium volt az egyetlen állami érettségi oktató intézmény, amely felhatalmazást kapott arra, hogy saját irányító testülettel rendelkezzen. A jogszabályok megerősítették Morgan hatalmát is a fejlett programok nyújtásában, és a campusot Maryland Public Urban University-nek nevezték el.

Látogató Morgan

Az egyetemnek mind a külvárosi élet, mind a városi központ közelsége előnyei vannak. Két lejtőn épült campus stratégiai helyen fekszik a festői szépségű északkeleti részén, Baltimore-ban, egy 657 000 lakosú városban, és gyorsan növekvő lakóközösségek veszik körül. A város központja könnyen megközelíthető az egyetemi campusból.

Információ a Baltimore-ról

A Morgan campus az északkeleti részén található Baltimore-ban könnyű hozzáférést biztosít a város minden jó dolgához: világszínvonalú múzeumok, a Baltimore Symphony, nagy jazz klubok, etnikai fesztiválok, mesés éttermek, nagy bajnokság sportjai, bevásárlás és városnézés a Belső Kikötőben. Nagyszerű lehetőségeket is kínál gyakorlatokra, közösségi projektekre és más, a campuson kívüli tapasztalatokra a városban, amelyben a Chase Econometrics az Amerika tíz legjobb jövőbeli munkaerőpiacának egyikét képviseli.

Hol szállhatnék meg

A Morgan külvárosi stílusú tágas, tágas, 140 hektáros campus egy kellemes lakónegyedben helyezkedik el, Baltimore város északkeleti részén fekvő dombok között. A campus a belső kikötő területén lévő szállodákból körülbelül tizenöt perc alatt elérhető. A campus tíz perc alatt elérhető a Towson környéken, és 10–15 perc alatt elérhető észak-Baltimore megyében.

Helyszínek

  • Baltimore

    East Cold Spring Lane,1700, 21251, Baltimore

Kérdések