Keystone logo
McMaster University Faculty of Humanities

McMaster University Faculty of Humanities

McMaster University Faculty of Humanities

Bevezetés

A humán tudományokról

Kik vagyunk mi? A Bölcsészettudományi Kar több mint 125 teljes és részmunkaidős oktatót foglal magában kilenc tanszéken. Több mint 3000 hallgató, mester és Ph.D. Kanadából és a világ minden tájáról hallgatókat vesznek fel programunkba. Csatlakoznak ahhoz a sok ezerhez, akik az 1887-es alapítása óta végezték a McMaster humanitárius képzését.

Az intézmény bejelentett elképzelése jó mutatója annak legmélyebb értékeire és legerősebb törekvéseire. Karunk jövőképe a kutatás, az innováció és az oktatás területén rejlik. A látomások természetesen semmit nem érnek el eredmény nélkül. A McMaster Humanities eredményei mindenütt jelen vannak: a kutatómunkáktól és az oktatók innovatív oktatásától kezdve a tanulók szellemi és társadalmi elkötelezettségéig a McMasterben és a tágabb világban.

A mi történelmünk

A Bölcsészettudományi Kar először az 1976. évi McMasteri Egyetemi Törvény eredményeként jött létre. A törvény hivatalosan elindította a modern korot, létrehozva az üzleti, a mérnöki, az egészségtudományi, a humán, a tudományos és a társadalomtudományi karokat. Az 1976 előtti humán tudományokra vonatkozó összes hivatkozás a Művészetek kontextusába került, 1968-tól 1976-ig, és a Művészeti és Tudományos Kar 1930-tól (amikor az egyetem kinyitotta kapuit Hamiltonban, Ontario) 1968-ig.

Humanitárius látás

vezetői összefoglaló

A szabad művészet minden nagy egyetem középpontjában áll. A McMasteri Egyetemen hiszünk egy liberális művészeti küldetésben, amely különféle tudományágaink erősségeire épül.

Karunk elkötelezett:

 • Kiválóság keresése a kutatásban, az oktatás innovációjában és a kreativitás terén az előadóművészetben.
 • A kritikus gondolkodás és a logikus gondolkodás ösztönzése írásbeli és szóbeli kifejezéssel.
 • Elismerve egyetemi, nemzetünk és világunk kulturális sokszínűségét.
 • A hallgatóknak felhívjuk a felelősségteljes és érzékeny globális állampolgárság fontosságát a kulturális önreflexió, az etikai érvelés és a történelmi megértés révén.
 • Ismerve a nyelvek és az új média értékét, mint eszközt, amely megnyitja a fejünket az új kommunikációs és megértési módoknak.
 • Belépés a kutatás új területeire, ideértve a zene, a nyelv és a kommunikáció kognitív dimenzióit.
 • A liberális művészeti oktatás meghatározása a 21. században, amely felkészíti hallgatóinkat a következő generáció legnagyobb kihívásaira.
126286_test-image.jpg

Látomás

A Bölcsészettudományi Kar elkötelezett a tudományágaink legmagasabb színvonalát tükröző oktatási és kutatási környezet kialakításában, valamint az interdiszciplináris kutatás és a pedagógia új területein való vállalkozáson. A Művészetek területén továbbra is törekszünk az egyensúly megteremtésére a humanitárius oktatás legjobb hagyományai és a tudomány új formái között, amelyek a tudományágak területén és azok kereszteződésén jelentkeznek. A mai globális világ előtt álló, múltbeli és sürgető kérdésekből tanulva elősegítjük a tudás olyan fejlődését, amely innovatív, pozitív különbségeket eredményez a hallgatók sokszínű életében.

Küldetés

Az Akadémiai Tanácsadó Iroda feladata, hogy segítse a Bölcsészettudományi Kar hallgatóit teljes potenciáljuk kiaknázásában. Az akadémiai tanácsadói személyzet különféle körülmények között működik együtt a hallgatókkal, felmérve igényeiket és megtanítva nekik, hogyan kell navigálni a felsőoktatási rendszerben. A hallgatókkal dolgozunk az egyéni tervek kidolgozásában és végrehajtásában, mind az akadémiai, mind a személyes célok elérése érdekében.

A karba való belépéskor a hallgatók egy olyan tanácsadóval párosulnak, aki az első évtől a végzettségig támogatja őket minden akadémiai igényük kielégítésével.

Az akadémiai tanácsadók támogatást nyújtanak a következő területeken:

 • Az egyéni oktatási célok meghatározása.
 • Program és kurzus regisztráció.
 • A tudományos előírások értelmezése.
 • Tudományos munkavégzés.
 • További erőforrások feltárása az egyetemen, ha szükséges.

Főbb új kezdeményezések és átjárók

A kar öt új kezdeményezést javasolt a szabad művészet területén ezen izgalmas menetrend előmozdítására. Az erősségeinkre építve a kezdeményezések jelentős új kapukat jelentenek a tanuláshoz és a felfedezéshez. Ezeknek a kezdeményezéseknek egy része otthont fog találni az új Liberális Művészetek épületében: mások máshol találkoznak. Mindegyik keresztezi és támogatja egymást, mindegyik összhangban van a kampánydokumentumokban felvázolt irányokkal és a saját látásgyakorlatunkkal.

 • Globális Állampolgársági és Kulturális Központ.
 • Nyelvtanulás.
 • Wilson kanadai történelem intézet.
 • Előadóművészeti Központ
 • Humán és Társadalomtudományi Kutatóintézet.

English Language Requirements

Tanúsítsd angol nyelvtudásodat a Duolingo angol teszttel! A DET egy kényelmes, gyors és megfizethető online angol teszt, amelyet több mint 4000 egyetem (például ez is) fogad el világszerte.

Helyszínek

 • Hamilton

  1280 Main Street West Hamilton, , Hamilton

Kérdések