Keystone logo
© The University of Milan La Statale
University of Milan

University of Milan

University of Milan

Bevezetés

A Milánói Egyetem, más néven "La Statale", egy százéves, több campuson működő, multidiszciplináris állami egyetem Milánó szívében, az innováció, a kultúra és a design olasz fővárosában. A La Statale, amely Európa egyik leggazdagabb és legfejlettebb régiójának, Lombardia régiójának legnagyobb egyeteme, az oktatás és a tudományos kutatás magas színvonalának köszönhetően mind nemzeti, mind nemzetközi szinten igen jó helyezést ért el. A La Statale 8 karával és 2 iskolájával (Bölcsészettudományi Kar, Testnevelési és Sporttudományi Iskola, Gyógyszerészet, Orvostudomány, Állatorvoslás, Jog, Politikai, Gazdasági és Társadalomtudományok, Agrár- és Élelmiszertudományok, Természettudomány és Technológia, Nyelvi Közvetítés és Interkulturális Kommunikáció Iskola) 157 alap- és mesterképzést, 36 doktori programot, 65 posztgraduális iskolát, valamint számos szakmai mesterképzést, nyári és téli iskolát kínál.

Ha csatlakozol hozzánk, egy igazi nemzetközi, kihívásokkal teli, élvonalbeli tudományos környezetet tapasztalhatsz meg! A La Statale valójában az egyetlen olasz tagja a LERU-nak, egy olyan tekintélyes hálózatnak, amely 25 kutatásintenzív európai egyetemet tömörít, kizárólag meghívásra. Büszke tagja a 4EU+ szövetségnek is, amelynek célja egy integrált európai egyetemi rendszer kialakítása. A közeljövőben tudományos karaink a MIND (Milano Innovation District) campusba költöznek, egy ambiciózus projektbe, amelynek célja, hogy a világ minden tájáról érkező diákoknak a legfejlettebb, legvonzóbb és legfunkcionálisabb infrastruktúrát, létesítményeket és laboratóriumokat kínálja, szoros kapcsolatban a The Human Technopole laboratóriumokkal.

Egy modern városi campusban fogsz tanulni egy erősen innovációvezérelt ökoszisztémában. Egyetemünkön szívesen látjuk a nemzetközi hallgatókat. Több mint 40 angol nyelven oktatott programot kínálunk minden szinten (Bachelor, Master és PhD), több mint 20 kettős diplomát adó programot, ingyenes olasz nyelvi és kulturális kurzusokat, dedikált pénzügyi támogatást és rögzített kedvező tandíjakat. Csatlakozzon hozzánk, és legyen részese izgalmas jövőnknek!

Várjuk Önöket Milánóban.

Szervezet

Az akadémiai irányításban részt vevő személyek, testületek és tervezési dokumentumok: a rektortól az igazgatótanácsig. A vezetőségi és igazgatási irodák, könyvtárak, tanszékek, karok és iskolák, kulturális központok és intézmények, valamint az egyetemi gazdaságok.

 • Irányítás és stratégia
 • Irodák és létesítmények

Minőségbiztosítás

A folyamatok, az emberek és az eszközök biztosítják a minőséget az oktatás, a kutatás és a harmadik küldetés, a képzési események naptára terén.

Kutatás

A Milánói Egyetem vezető olasz egyetem a kutatási infrastruktúrába és a humán tőkébe történő beruházások terén: ez a két alapvető elem a tudás összetett kihívásainak kezeléséhez egy gyorsan változó társadalmi és ipari környezetben.

A tudás fejlődésével és fejlődésével foglalkozó közintézményként az egyetem mindig is elkötelezett volt a polgárok életminőségét befolyásoló kutatási projektek iránt. A kutatás a Milánói Egyetemen többnyire a tanszékeken és a számos szakosodott struktúrában folyik, ami kedvez a helyi, nemzeti és nemzetközi együttműködési hálózatok létrehozásának és növekedésének.

A tudományos tevékenység az egész tudományos közösséget bevonja a professzoroktól, kutatóktól, doktoranduszoktól, ösztöndíjasoktól és ösztöndíjasoktól kezdve az egyetemistákig az új ötletek ideális keresésébe.

Harmadik küldetés

Két fő funkciója - a tudományos kutatás és az oktatás - mellett az egyetem harmadik missziós tevékenységeket is folytat, amelyek célja a kultúra, valamint a tudás és a kutatási eredmények tudományos közösségen kívüli terjesztése, hozzájárulva ezzel a társadalmi és kulturális növekedéshez.

Az egyetem a gazdasági és kulturális motorja kíván lenni a helyi terület számára, elősegítve a fejlődést és az innovációt, és előmozdítva a párbeszédet és kölcsönhatást a polgárokkal, a gazdasági rendszerrel, valamint a köz- és magánintézményekkel.

A "tudásalapú társadalomban" kihasználjuk multidiszciplináris képességeinket, hogy szinergiákat hozzunk létre és elősegítsük az együttműködést és a cseréket mind belső, mind külső szinten.

Campus jellemzői

Libraries

Az Egyetemi Könyvtári Szolgálat (Servizio bibliotecario d'Ateneo, SBA) 17 könyvtárból áll, amelyek mindegyike a University of Milan oktatási és kutatási területeire szakosodott. Hozzáférést biztosítanak 1 800 000 nyomtatott könyvhöz és több mint 28 000 folyóirathoz. Ezenkívül a Digitális Könyvtár 700 000 e-könyvhöz, 140 000 folyóirathoz és körülbelül 270 adatbázishoz biztosít hozzáférést.

A felhasználók hozzáférhetnek ehhez a gazdag könyv- és dokumentumgyűjteményhez a Minerva egyetemi katalóguson keresztül, amely lehetővé teszi az összes gyűjtemény lekérdezését és az elektronikus források elérését.
A Minerva személyes területén keresztül az olvasók kölcsönkérést küldhetnek, lefoglalhatják a jelenleg kölcsönzött könyveket, illetve kérhetik a megújítást.

A Könyvtári Szolgáltatás gazdag dokumentumfilmekhez is hozzáférést biztosít A tudományos élet, a kultúra és a kiadói világ személyiségeit és intézményeit tartalmazó archívumok, valamint az Egyetem történeti archívuma.

Az egyetemi könyvtárak amellett, hogy felszerelt helyiségeket biztosítanak, ahol a felhasználók tanulhatnak, folyóiratokat találhatnak, könyveket kölcsönözhetnek vizsgáikra és kutatásaikra, az Egyetemi Könyvtárak segítséget és bibliográfiai információs szolgáltatásokat is kínálnak. A könyvtárosok segíthetnek megtalálni, amit keresel: a „Kérdezzen könyvtárost” online szolgáltatáson keresztül otthonról is felveheti velük a kapcsolatot.

A könyvtárak képzéseket is szerveznek a webes keresésről, valamint a digitális könyvtárban található online katalógusok, adatbázisok, e-könyvek és folyóiratok használatáról.

  Belépők

  Helyszínek

  • Milan

   Via Festa del Perdono, 7, 20122, Milan

  • Milan

   Milan, Olaszország

  Kérdések