Keystone logo
Kodolanyi Janos University (KJU)

Kodolanyi Janos University (KJU)

Kodolanyi Janos University (KJU)

Bevezetés

Kodolanyi Janos University (KJU) egy államilag akkreditált nonprofit egyetem, amely a turizmus és vendéglátás, az üzleti menedzsment, a tömegtájékoztatás és a kommunikáció, a társadalomtudományok, a történelem, a kultúra és a nyelvtudomány területén kínál tudományos programokat. Az akadémiai programok mellett a KJU a középiskola utáni, LLP tanfolyamok széles skáláját kínálja oktatóknak és gyakornoknak, valamint nemzetközi szemesztereket, nyári tanfolyamokat, tanulmányutakat és gyakornoki programokat.

Magyarországon a KJU úttörő szerepet játszott az e-alapú képzés fejlesztésében minden szinten, megfelelve az uniós szabványoknak, amelyeket speciális alkalmazott kutatások támogatnak. Minden program a képzett oktatók és professzionális oktatók, valamint az iparág és a nemzetközi partnerek vendégoktatói szakmai tudását hasznosítja.

Küldetésünk, hogy hozzájáruljunk az európai versenyképes felsőoktatási rendszer és a magyar felsőoktatás nemzetközi integrációjának megerősítésére irányuló erőfeszítésekhez. A nonprofit felsőoktatási intézmények vezetőjeként a KJU célja, hogy kiválósági központ legyen az oktatásban, az innovációban és a kutatásban.

Miért KJU?

A kiválasztott diploma megszerzésének okai a KJU -n

A KJU egyedülálló lehetőségeket kínál a hallgatók vállalkozói tevékenységeihez, hogy önálló karriert kezdjenek.

 1. Élvezze a diploma kiválóságát: Fejlesztheti szakmai készségeit a 21. századi üzleti szolgáltatásokhoz.
 2. Támogatás megszerzése a nemzetközi mobilitáshoz: Választhat, hogy egy félévre egy másik európai országban tanul vagy gyakorlatot végez
 3. Együttműködés szakemberekkel: Segítségünkkel fejlesztheti szakmai hálózatát
 4. Tanfolyam, tanulás és munka: A magyar vállalatokkal együttműködve kínálunk Önnek munkatapasztalatot, beleértve a részmunkaidős állásokat

A KJU Model az első osztályú ajánlat

Erősen nemzetközivé válik

 • mert megfelel az ENSZ Compact GLRI 50+20 Global Responsible Leadership modelljének, amelyet az EFMD WBSCSB európai és amerikai akkreditációs ügynökségei ajánlottak.

Nagyon professzionális

 • mert ötvözi a legújabb üzleti adminisztrációs és menedzsment tudásbázist a szolgáltatástudományi megközelítéssel.

Nagy hangsúlyt fektet a minőségre

 • mert megfelel az európai ENQA, az ASIANAPQN és az amerikai CHEA akkreditációs normáknak, számos rangos nemzeti és nemzetközi minőségi díjat nyert.

Statisztika

 • Diáklétszám: 3000 fő
 • Világszerte működő partnerek száma: 170
 • Adott végzettségi bizonyítványok száma: 33000
 • Foglalkoztatási arány a diploma megszerzését követő 6 hónapon belül: 90%

  Belépők

  A pre-bachelor vagy pre-master (PREP) félévből és a választott alapképzésből vagy mesterképzésből álló komplex képzésre minden olyan nemzetközi jelentkezőt felvesznek, aki megfelel a KJU szabályzatában meghatározott felvételi kritériumoknak. Azok a hallgatók, akik sikeresen teljesítik a PREP szemesztert, automatikusan helyet szereznek a választott alap- vagy mesterképzésben a KJU-n, azzal a feltétellel, hogy a PREP félév végére elérik a megfelelő minősítést. Az akadémiai kreditek (ECTS) elismerésre kerülnek és átkerülnek a választott alap- vagy mesterképzésbe, ami azt jelenti, hogy a választott képzés egy akadémiai szemeszterére már felhalmozhatja a kötelező 30 ECTS felét.

  Felvételi kritériumok

  Bachelor tanulmányok:

  • olyan végzett középfokú végzettség, amely feljogosítja a jelentkezőket hazájában alapképzési tanulmányok folytatására (érettségi)
  • Jó angol nyelvtudás (minimum IELTS 5.0 vagy azzal egyenértékű)

  Mester tanulmányok:

  • 6 vagy több féléves alapképzési tanulmányok (Bachelor Honors fokozat)*
  • Jó angol nyelvtudás (minimum IELTS 5.5 vagy azzal egyenértékű)

  Turizmusmenedzsment MSc és Vállalkozásfejlesztés MSc esetében csak azonos képzési területen szerzett alapképzést fogadnak el (pl. turizmus, vendéglátás, közgazdaságtan, kereskedelem, pénzügyek stb.)

  Vízumkövetelmények

  A schengeni vívmányok értelmében vízumkötelezettség alá eső országból érkező kérelmezőknek tanulmányi célú tartózkodási engedélyt és tartózkodási engedély vízumot (D-vízum) kell kérniük.

  A tartózkodási engedélyes vízummal (D-vízummal) csak egyszer léphet be Magyarországra, és ezzel az okmánnyal csak 30 napig tartózkodhat Magyarországon.

  Tartózkodási engedély iránti kérelem az Ön országában

  A tartózkodási engedélykérelem-csomagot az Ön vagy a legközelebbi országban működő magyar konzulátuson kell benyújtania. A konzulátushoz fordulva további információkat kérhet, vagy az Ön országában működő képviselőnk eligazítja.

  A tartózkodási engedély vízumcsomagjának a következő dokumentumokat kell tartalmaznia:

  • A kitöltött és aláírt tartózkodási engedély iránti kérelem nyomtatvány;
  • a vízumdíj megfizetése;
  • Érvényes útlevél (amelynek érvényességének legalább 3 hónappal meg kell haladnia a kért vízum érvényességét);
  • 1 útlevél méretű színes fénykép (6 hónapnál nem régebbi);
  • az iskolalátogatást igazoló dokumentumok (a KJU által kiállított elfogadó levél);
  • A szállást igazoló dokumentumok (a KJU által kiállított szállásigazolás);
  • Magyarországi létfenntartást igazoló okiratok (közjegyző által hitelesített bankszámlakivonat; és/vagy a szülők magyarországi tartózkodásának támogatásáról szóló nyilatkozata. Szponzorációs banki kölcsönt nem fogadunk el!);
  • Egészségbiztosítás vagy azzal egyenértékű pénzügyi eszközök;

  Ösztöndíjak és finanszírozás

  Minden, a KJU-ba beiratkozott, aktív státusszal rendelkező hallgató jogosult az Erasmus+ Mobilitási Ösztöndíjra külföldi tanulmányok és/vagy szakmai gyakorlat céljából.

  További részletek:

  Erasmus+ iroda:
  1139 Budapest, Frangepán u. 50-56
  Szoba: 007

  Erasmus+ koordinátorok:
  Bajusz Annamária (tanulmányi mobilitás)
  Szakony Sára (mobilitás szakmai gyakorlathoz)

  Tanulói beszámolók

  Helyszínek

  • Budapest

   1139 Budapest, Frangepán utca 50-56, , Budapest

   • Székesfehérvár

    8000 Székesfehérvár, Fürdő utca 1, , Székesfehérvár

    Kérdések