Keystone logo
Kühne Logistics University

Kühne Logistics University

Kühne Logistics University

Bevezetés

Kühne Logistics University – Wissenschaftliche Hochschule für Logistik und Unternehmensführung ( KLU ) – egy magánegyetem a hamburgi HafenCityben. A KLU azon kevés magánegyetemek egyike Németországban, amelyek jogosultak saját PhD-ok adományozására.

A független, államilag minősített egyetem fő kutatási területei a Fenntarthatóság, a Digitális Transzformáció és az Értékteremtés a közlekedés, a globális logisztika és az ellátási lánc menedzsment területein. A 2020-as KLU „10 éves díjnyertes oktatás és kutatás” mottója alatt ünnepli fennállásának 10. évfordulóját.

A Wirtschaftswoche 2019-es rangsora a KLU -t az egyik legerősebb kutatóegyetemként azonosítja az üzleti adminisztráció területén Németországban, Ausztriában és Svájcban. A 200 versengő egyetem közül a KLU az összesített rangsorban a legjobb 20 közé jut, és a 2. helyet szerezte meg az összes magánegyetem között. Az egy professzorra jutó kutatási teljesítmény tekintetében a KLU oktatói a 7. helyen állnak az összesített rangsorban, és az 1. helyen állnak az összes magánegyetem között. A CHE Egyetem legfrissebb rangsorában a KLU kapta a legmagasabb pontszámot az összes fontosabb kritérium tekintetében. Rangsoraink eredményeiről itt olvashat bővebben.

Egy BSc és három MSc képzéssel, egy strukturált doktori programmal és egy részmunkaidős MBA-val a KLU 400 nappali tagozatos hallgatójának magas szintű specializációt és kiváló tanulási feltételeket kínál. A KLU 24 professzorból álló nemzetközi csapattal rendelkezik, akik angolul tanítanak. A nyílt, személyre szabott menedzsment szemináriumsorozatokon az ipari szakemberek és a menedzserek egyaránt profitálnak a tudományos eredmények gyakorlati kérdésekben való alkalmazásából.

Belépők

Az alábbiakban megtalálja azt a 6 lépést, amely elvezeti Önt a KLU tanulójává.

 1. Jelentkezz online.
 2. Megkapod a belépőcsomagodat.
 3. Visszaküldi az aláírt tanulmányi szerződését.
 4. A Student Services üdvözlő e-mailt kap, amely tartalmazza a hallgatói intranet linkjét.
 5. Kövesse a hallgatói intraneten található beiratkozási útmutatót, és elküldi a szükséges dokumentumokat a Hallgatói Szolgáltatásoknak.
 6. Kezdés: KLU . Az egyetemen megkapja diákigazolványát és beiratkozási igazolásait.

Üdvözöljük a fedélzeten! Nagyon várjuk, hogy megismerhessünk.

Vízumkövetelmények

Nemzetközi hallgatóként vízumot és tartózkodási engedélyt kell szereznie a németországi tanulmányai idejére. Minden új hamburgi lakosnak a beköltözést követő egy héten belül regisztrálnia kell – nem számít, hogy külföldi vagy német diák.

A tartózkodási engedély igénylése meglehetősen sok időt és felkészülést igényel. A tervezés megkönnyítése és némi tájékozódás érdekében kérjük, olvassa el az alábbi áttekintésünket arról, hogy mit kell tennie, ha tanulmányi céllal érkezik az országba. Nem minden lépés vonatkozik mindenkire, de többek között az Ön nemzetiségétől is függ.

Az alábbi részletes információk segítenek a vízumkérelem, a regisztráció és a tartózkodási engedély kérelmezésének folyamatában Hamburgban.

A vízumfolyamat áttekintése

Az EU-n kívüli kérelmezők, kérjük, vegye figyelembe: a vízumfolyamat legfeljebb két hónapig tart, az elfogadás dátumától számítva KLU -ig. Kérjük, ne feledje, hogy külföldi tanulmányai tervezése során számos egyéb szervezési kérdéssel is foglalkozni kell. Javasoljuk, hogy az EU-n kívüli kérelmezők a tanulmányok megkezdése előtt öt hónappal KLU időpontban jelentkezzenek, és kérjenek vízumjogot, miután KLU -ig megkapták az elfogadást.

LépésekMitMikor
1Igényeljen diákpályázói vízumot/diákvízumot hazájában, ha kéri.Közvetlenül azután, hogy elfogadta KLU
2Regisztráljon Hamburgban (minden diák/lakó állampolgárságától függetlenül)Tanulmányainak megkezdése
3Kérjen tartózkodási engedélyt, ha kér.Max. 90 nappal azután, hogy megérkezett Németországba
4Hosszabbítsa meg tartózkodási engedélyét tanulmányai végéig, ha kér.Tanulmányai alatt a KLU
5Ha Hamburgon vagy Németországon belül költözik: mindig regisztrálja új lakcímét (minden diák/lakó állampolgárságától függetlenül)Tanulmányai alatt a KLU

A vízum részletei

Az egyetemi tanulmányokra jelentkezőknek általában diákvízumot kell kérniük ahhoz, hogy Németországba léphessenek és ott tanulhassanak.

Ez nem vonatkozik:

 • EU polgárok,
 • Más európai országok állampolgárai (Izland, Norvégia, Liechtenstein, Svájc),
 • Andorra, Ausztrália, Brazília, Kanada, El Salvador, Honduras, Izrael, Japán, Monaco, Új-Zéland, San Marino, a Dél-Koreai Köztársaság és az Amerikai Egyesült Államok állampolgárai tartózkodási engedélyt („Aufenthaltstitel”) kérhetnek Németországba érkezve.

A fent említett országok állampolgárainak nincs szükségük vízumra Németországba való beutazáshoz. Az összes többi országból érkező jelentkezőknek vízumra van szükségük a Németországba való beutazáshoz és a németországi tanuláshoz. A turistavízum nem jogosít fel diákként való regisztrációra. A vízumkérelmet jó előre be kell nyújtani a helyi német nagykövetségen vagy német konzulátuson.

Kétféle vízum létezik:

 • diák jelentkező vízum,
 • Diákvízum.

A következő dokumentumokat kell bemutatni:

 • Vízum kérvény,
 • Érvényes útlevél,
 • 1 biometrikus útlevél méretű fénykép,
 • KLU felvételi levél,
 • Elegendő finanszírozás igazolása (pl. bankszámlakivonat),
 • Németországban érvényes egészségbiztosítási igazolás.

A vízumokkal kapcsolatos részletekért forduljon az Ön országában található német nagykövetséghez vagy konzulátushoz.

Regisztráció és Társ.

Miután megérkezett Hamburgba, regisztrálnia kell bármely hamburgi szolgáltató központban vagy a Hamburg Welcome Centerben (HWC). Nem számít, hogy Ön nemzetközi vagy német diák – minden új hamburgi lakosnak egy héten belül regisztrálnia kell, miután új lakásba vagy szobába költözött.

KLU a tanulók minden lényeges információt és űrlapot megtalálnak a hallgatói intraneten a következőig: KLU .

Tartózkodási engedély

A meghosszabbított németországi tartózkodás érdekében a nem uniós állampolgároknak azonnal tartózkodási engedélyt kell kérniük, amikor Németországba vándorolnak. Fontos, hogy mindig rendelkezzen érvényes tartózkodási engedéllyel a németországi tartózkodása alatt. Általános szabály, hogy ez az engedély meghosszabbítható mindaddig, amíg az Ön tartózkodási célja még érvényes.

A német Akadémiai Csereszolgálat (DAAD) részletes tájékoztatást nyújt a tartózkodási engedélyekről.

KLU a tanulók minden lényeges információt és űrlapot megtalálnak a hallgatói intraneten a következőig: KLU .

Rangsorok

Helyszínek

 • Hamburg

  Kühne Logistics University - KLU Grosser Grasbrook 17

Chat with students

Kérdések