Keystone logo
Kauno Kolegija

Kauno Kolegija

Kauno Kolegija

Bevezetés

Kauno Kolegija Felsőoktatási Intézmény (litván – Kauno Kolegija , a továbbiakban KK) egy nagy és folyamatosan fejlődő, akkreditált állami felsőoktatási intézmény a balti régióban. Az alkalmazott tudományok multidiszciplináris egyetemeként az alapképzési programok széles spektrumát kínálja gyakorlati elfogultsággal. Elkötelezettek vagyunk a magasan képzett szakemberek képzése iránt a mérnöki, technológiai, társadalomtudományi, bölcsész-, művészeti-, orvos- és egészségtudományi területeken.

A KK stratégiai törekvései között szerepel a tudományos és oktatási tevékenység interakciója, a kutatások integrálása a tanulmányi folyamatba, az innovációk bevezetése, a hallgatói igények iránti figyelem, a kompetenciafejlesztés. A felelősség, a professzionalizmus, a nyitottság, a tisztelet és a közösségi érzés a mögöttes értékek, amelyeket az egyetem minden tevékenysége során figyelembe vesz. Egyetemünk fő célja a magas színvonalú tanulmányok és a hallgatói igényekre való odafigyelés, miközben arra törekszünk, hogy a régió és az ország társadalmi-gazdasági változásait sikeresen befolyásoló vezető intézményré váljunk.

Főbb tények és adatok

 • Körülbelül 5500 hallgató
 • Több mint 600 tudományos munkatárs
 • Évente mintegy 200 bejövő és több mint 350 kimenő hallgató
 • Több mint 250 külföldi partner
 • A litván felsőoktatási intézmények minősítésében elfoglalt vezető pozíciók
 • A hallgatókat 4 karon, Kaunas városában és egy regionális tanszéken Tauragėban oktatják
 • Hibrid modellben elérhető kurzusok is elérhetők, ami távolról és tantermekben is megrendezett kurzusok kombinációját jelenti
 • Dupla fokozat megszerzésének lehetőségei a nemzetközi mobilitási rendszeren keresztül

Intézményünk ma

Ma a KK az egyik legnagyobb szakmai felsőoktatási intézmény Litvániában, mintegy 5 500 hallgatóból, körülbelül 1 000 alkalmazottból és több mint 30 000 diplomásból álló közösséggel, akik sikeresen megalapozták pályafutásukat litván és külföldi vállalatoknál. Az egyetem biztosítja a szakmai alapképzéshez vezető első tanulmányi ciklust. Négy karral és egy regionális tanszékkel rendelkezik.

Az átlagos hallgatói életkor 22–23 év. A jövőbeni szakemberek majdnem kétharmadának tandíját az állam fedezi, míg a fennmaradó hallgatók tandíjat fizetnek. Évente több mint 1.600 hallgató végez az egyetemen.

Helyszínek

 • Kaunas

  Pramonės prospektas, 20, 50468, Kaunas

Kérdések