Keystone logo
Karl Landsteiner University of Health Sciences

Karl Landsteiner University of Health Sciences

Karl Landsteiner University of Health Sciences

Bevezetés

Az egyetem célja, hogy az egészséggel kapcsolatos tudomány és technológia előrehaladásában úttörő szerepet töltsön be, négy tudományterületre összpontosítva: egészségtudományok, humán gyógyászat, pszichoterápia és tanácsadás, valamint neurorehabilitáció.

A nemzetközi szemléletmódot, az interdiszciplináris tervezést és az orvosbiológiai mérnöki és egészségügyi közgazdasági hangsúlyt fektető továbbképző tanfolyamok széles skáláját értékes kiegészítő lesz az osztrák állami egyetemeken kínált tanfolyamoknak.

A felsőoktatási és egészségügyi szolgáltatási ágazatok szakértői csoportja alkotja az egyetemi képzési program tanácsadó testületét. Az egyetem a Bécsi Egyetem, a Krems Duna Egyetem, az IMC Krems Egyetem, a Bécsi Műszaki Egyetem, az Alsó-ausztriai kórházi bizalom, a NÖ Landeskliniken-Holding és a Bázeli Egyetem szakértői.

Küldetésnyilatkozat

A jövő új perspektívákat igényel az egészségügy terén. Meg kell találni a problémákat a növekvő populációk, a hosszabb várható élettartam, a növekvő költségek és a magasan képzett szakemberek növekvő igénye miatt.

Úgy látjuk, hogy úttörő szerepet tölt be az orvostudomány és az egészségügy területén az oktatás és a kutatás innovációjában, és egy olyan katalizátor, amely a társadalom számára előnyös lesz.

Egy olyan átfogó, holisztikus megközelítés részeként, amely a fizikai, szellemi és lelki jó közérzet egészségét látja, négy olyan tudományágat hoztunk össze, amelyek meghatározó hatást gyakorolnak az egészségpolitikára - az egészségügyre, az emberi orvostudományra, a pszichoterápiára és a tanácsadásra, és neurorehabilitation - az egészségtudományok zászlaja alatt. A biomedicinológia és az egészséggazdaságtan szakos hallgatók képezik a szakképzési programok fontos részét.

A humán orvostudomány, az orvostudományi mérnöki és az egészségügyi közgazdaságtan egymással összefüggő területeinek kiemelt fontossága az integratív, interdiszciplináris filozófiánk másik aspektusa. A három tudományág közötti kölcsönhatás új szakterületeket nyit meg az akadémiai tanulmányok és kutatások számára az egészségügyi szakemberek számára, akik nagy a kereslet a nemzetközi munkaerőpiacon.

célok

Karl Landsteiner University of Health Sciences oktatja a következő generációs egészségügyi szakembereket és orvosokat. Úttörők lesznek az új kutatási területeken és a zászlótartók számára egy interdiszciplináris megközelítésben az egészségügy és az orvostudomány számára. Új szabványokat fogalmaznak meg a megelőzésre, diagnózisra és kezelésre, valamint a 21. századi betegségekre és orvosi állapotokra.

Egészségtudományi, humán orvosi, pszichoterápiás és tanácsadási, valamint neurorehabilitációs képzési programok fejlesztik a diákok kommunikációját, szakmai és problémamegoldó készségeit. A St. Pölten, a Krems és a Tulln partner kórházak hálózatának köszönhetően minőségi, kutatási alapú oktatást biztosítunk a hallgatóknak, és kiváló nemzetközi hírnévvel rendelkező kiváló klinikai kutatásokat végeznek.

A Karl Landsteiner Egyetem középpontjában a biomedikai mérnöki és egészségügyi közgazdaságtan áll. Mindkét tantárgy szerves részét képezi a legmodernebb tantervünknek és a képzési programok és kutatási kezdeményezések alapvető elemeinek. Munkatársaink képesek megérteni az újítások hatását az orvosbiológiai mérnöki feladatokra és kezelni az egészségügyi politikák által támasztott kihívásokat.

A kereslet-alapú képzési programok erős nemzetközi fókusszal az első osztályú oktatás, az új szakmák, az értékes kutatások és az innovatív vállalkozások alapjait képezik. Ez a kombináció viszont a betegek számára biztosít hozzáférést a csúcsminőségű egészségügyi szolgáltatásokhoz, melyeket az élvonalbeli oktatás, kutatás és technológia támogat.

Helyszínek

  • Krems an der Donau

    Karl Landsteiner University of Health Sciences Dr.-Karl-Dorrek-Straße 30 A-3500 Krems an der Donau, 3500, Krems an der Donau

Kérdések