Élelmezéstudományi és Technológiai Bachelor
IPB University
Kulcs információ
Campus helye
Dramaga, Indonézia
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
8 félévben
Pace
Teljes idő
Tandíjak
IDR 25 000 000 *
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
* BPIF díj - UKT díj; 30.000.000 IDR
Ösztöndíjak
Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére
Bevezetés
Kiválósági központ
Nagyon erős hálózattal rendelkezik az élelmiszeriparral foglalkozó ügynökségekkel, mind hazájában, mind külföldön. A termékfejlesztés, a tanácsadási szolgáltatások és az elemzés területén az élelmiszeriparral való partnerség kölcsönös tapasztalata, sőt ösztöndíjak a hallgatók számára a különféle versenyek megnyerésére.
Foglalkoztatás
Terméktermelési, kutatási és fejlesztési részleg és az élelmiszer-feldolgozó és élelmiszer-összetevő ipar, az élelmiszer-csomagoló berendezések iparának, az élelmiszer-szolgáltató információs központnak, az élelmiszer-forgalmazónak, az oktatási intézménynek, az élelmiszer-szolgáltató iparnak, az újságírásnak, a tanácsadónak, a közösségi felhatalmazásnak, a kormányzati hivatalnak, az élelmiszeriparnak vállalkozó.
A Bogori Agrártudományi Egyetem (IPB) Agrártudományi és Technológiai Karának Élelmezési és Technológiai Tanszékének Élelmiszer-technológiai Programja (FTP) egy egyetemi oktatási program, amelynek célja az, hogy diplomások készítését végezzék, akiknek kompetenciája van az élelmiszer-alapanyagok biztonságos feldolgozásában, minőségi és egészséges élelmiszeripari termékek ipari méretekben.
Az FTP-IPB 1964-es megnyitása óta olyan diplomásokat táplálkozik, akik képesek különféle pozíciókon vagy területeken dolgozni a nemzeti és nemzetközi élelmiszeriparban, kormányzati ügynökségekben vagy sikeres élelmiszer-vállalkozókként.
Az FTSP-IPB a legjobb és a legrégebbi tanulmányi program a mezõgazdasági alapú élelmiszer-feldolgozás területén, amely az A szint elérését a Felsõoktatási Nemzeti Akkreditációs Testület (BAN-PT) kapta. Az FTP-IPB-t 2010 óta nemzetközileg akkreditálta az Amerikai Élelmiszer-technológiai Intézet (IFT) és 2013 óta a Nemzetközi Élelmiszertudományi és Technológiai Egyesület (IUFoST). Észak-Amerika, amelyet az IFT elismert "fejlett" státusszal az oktatás irányításában. Ilyen nemzeti és nemzetközi elismeréssel az FTP-IPB a középiskolás diákok számára rendkívül kívánatos programmá válik, következésképpen magas szintű versenyképességi mutatót eredményez a belépésnél. Ezenkívül az FTSP-IPB elfogadja az IFT oktatási szabványnak megfelelő nemzetközi tanulmányi tanterveket.
Látomás
Vezetőképes felsőoktatási intézménnyé válni, amely nemzetközi színvonalú, és mint trendindító az élelmiszertudomány és a technológia fejlesztésében.
Küldetés
- Kiváló minőségű felsőoktatás végzése kompetens és nemzetközi színvonalú diplomások készítésére az élelmiszertudomány és a technológia területén.
- Kreatív, élelmezéshez kapcsolódó kutatások elvégzése a trópusi élelmezési erőforrások alapján, amelyek támogatják az oktatási folyamatot és az élelmiszertudomány és -technológia fejlesztését.
- Közösségi szolgáltatások nyújtása, amelyek hozzájárulnak az élelmiszeripar versenyképességéhez és jövedelmezőségéhez, valamint a lakosság jólétéhez.
kkolosov / Pixabay
A Campus
Az IPB Dramaga-ban, Bogorban található, Nyugat-Jáva, Indonézia. Városok veszik körül, amelyek megkönnyítik a hely elérhetőségét és a városból való kilépést. Az IPB Campus jó környezetet és rengeteg szállítási rendszert kínál, amelyek támogatják az ideális környezetet az akadémiai és nem tudományos tevékenységekhez.
Felszerelés
Oktatási és kutatási laboratóriumok
A hallgatók hozzáférhetnek az Élelmiszertudományi és Technológiai Tanszék és a SEAFAST Központ oktatási és kutatási laboratóriumaihoz, ideértve az élelmiszer-kémiai laboratóriumot, az élelmiszer-mikrobiológiai laboratóriumot, az élelmiszer-biokémiai és az emberi táplálkozási laboratóriumot, az élelmiszer-feldolgozó és a mérnöki laboratóriumot, valamint az érzékszervi kiértékelési laboratóriumot.
Élelmiszer-feldolgozó Kísérleti növények szintén rendelkezésre állnak, hogy gyakorlati munkát biztosítsanak a hallgatóknak az élelmiszeripar nagyobb kiterjedésű feldolgozásában. A kísérleti üzemek feldolgozó gépekkel és berendezésekkel vannak felszerelve, amelyeket rendszeresen használnak egy integrált élelmiszer-feldolgozó laboratóriumi kurzusra, amelyet egy miniatürizált, mégis komplett élelmiszeripari modell utánozására terveztek.
Kutatási létesítmények
A laboratóriumok kifinomult berendezéseket biztosítanak az elemzéshez, mint például GC, GCMS, HPLC, AAS, DNS szekvencer, elektroforézis, ultraszűrés, polarizációs mikroszkópok, Rancimat, reométer, PCR, impulzus NMR stb.
Könyvtárak és információs központ
A könyvtárakat és az Információs Központot elsősorban az IPB Központi Könyvtára támogatja. A könyvtárak információkat és különféle irodalmakat nyújtanak az élelmiszertudomány és -technológia, valamint a mezőgazdasági technológia és más vonatkozó témák számára.
Nemzetközi Élelmiszer-technológiai Program
A program célkitűzése
Az élelmiszer-technológia nemzetközi egyetemi programját (IUP-FT) kifejezetten arra tervezték, hogy kielégítse az szilárd nemzetközi perspektívával rendelkező élelmiszer-technológiák iránti igényt.
kompetenciák
A posztgraduális kompetencia megfelel az IFT élelmiszer-tudományi alapképzési program alapvető kompetenciáinak és teljesíti az indonéz képesítési keretrendszert. A programot befejező hallgatók:
- Elegendő ismeretekkel kell rendelkezni az élelmiszertudomány alapelveiről (kémia és élelmiszer-elemzés, mikrobiológia, valamint az élelmiszer-biztonság, a műszaki és élelmiszer-feldolgozás, az ételek biokémiája és a táplálkozás) az élelmiszerlánc egészében a biztonságos élelmiszerek és minőség előállítása során.
- Képesek megtervezni az élelmiszerek hozzáadottérték-hozzáadási folyamatát a különféle egységműveletek kombinálásával biztonságos és minőségi ételek előállításához.
- Erős tudatában kell lennie az élelmiszeripar nemzetközi kérdéseinek.
- Erős sikeres képességekkel (kommunikációs készségek, kritikus gondolkodás / problémamegoldó készségek, élethosszig tartó tanulási készségek, professzionalizmus, interakciós készségek, információszerzési képességek és szervezési készségek) kell rendelkezniük.
Hallgatói felvétel
A Nemzetközi Egyetemi hallgatók számára a felvételi folyamat a Bogor Mezőgazdasági Egyetem (IPB) által bejelentett ütemterv szerint zajlik. Ezt a tesztet az SBMPTN pontszám vagy az Ujian Talenta Masuk (UTM) IPB eredményei alapján lehet elvégezni.
Felvételi eljárás és követelmények
- A jelentkezőknek középiskolát vagy azzal egyenértékű tudományos fokozatot kell teljesíteniük. A középiskolát vagy annak egyenértékű szintjét elvégző bizonyítvány vagy más igazolás szükséges.
- A nem angol nyelvű országokból származó jelöltek esetében az angol nyelvtudás igazolására (TOEFL / IELTS) van szükség, amelyet csatolni kell a pályázat benyújtásához.
- Az indonéz jelölteknek letölthető jelentkezési űrlap kitöltésével kell jelentkezniük az IUP-FT-hez való beiratkozáshoz. Két kiválasztási módszer alkalmazható:
- SBMPTN pontszám felhasználásával;
- Írásbeli vizsga (Ujian Talenta Mandiri).
- A nemzetközi jelölteknek kötelesek elvégezni az IPB által meghatározott képesítési kiválasztást, amelyet a saját országuk kényelmes helyén kell tartani (valószínűleg az indonéz nagykövetségen vagy konzulátuson). A vizsga a kémia, a matematika, a biológia, a fizika és az angol nyelv kompetenciáját méri. Magas tudományos eredményekkel rendelkező jelölt mentesülhet az írásbeli vizsga alól.
- Az IUP-FT-n történő elfogadáshoz a vizsgát és egyéb követelményeket teljesítő leendő hallgatóknak regisztrálniuk kell az ütemterv és az IPB által meghatározott követelmények szerint.
Akadémiai tevékenységek
Diákcsereprogram / Hitelszerzési tevékenység
A hallgató jelentkezését veheti igénybe egy szemeszterre szóló hitelkeresési programban egy partner-egyetemen az ASEAN-ban, Japánban vagy Európában. Ennek a programnak a segítségével a hallgatók több élelmiszer-tudományt vagy választható kurzust vesznek részt a partner egyetemeken.
Záró év projekt
A hallgatók szemeszteren keresztül végzik az utolsó év kutatási projektjét egy partner egyetemen. A kutatást mind az IPB (otthoni), mind a partner (fogadó) egyetemi oktatók felügyelik. A végső év kutatási projektjének lehetőségeként a hallgatónak lehetősége van gyakorlati programot tartani egy külföldi nemzetközi élelmiszeripari vállalatnál is.
Rövid távú nemzetközi mobilitás
A hallgatók részt vehetnek egy nemzetközi tudományos programban, például nyári kurzusokon, képzéseken vagy konferenciákon.
Tanterv
Két négyéves alapképzési program (144 kredit egység) célja, hogy alternatívákat biztosítson a hallgatók számára a teljes program befejezéséhez az IPB-ben (4 + 0 program), vagy a végső (negyedik) évet a külföldi partner egyetemeken (3+) 1 vagy 3,5 0,5 program). Az IUP-FT-t kitöltő hallgatók megkapják a mezőgazdasági technológia Bachelor fokozatát.
Tanulói tanórán kívüli tevékenységek
Az Élelmiszer-technológiai Diákszövetség vagy a Himitepa tanulói tantervközi tevékenységeket szervez. Számos tanórán kívüli hallgatói tevékenység a következő:
Élelmiszer-fejlesztési verseny (FPDC)
Az FPDC célja, hogy meghívja a hallgatókat az összes készség és élelmiszertudományi ismeretek átvételére és valódi helyzetben történő alkalmazására. Minden részt vevő hallgatói csapat kidolgoz egy új élelmiszer-ötletet, amelyet marketing és termelés útján hordoz. Kihívást jelent a szervezeti, a csapatmunka, a kreatív és a tudományos készségek terén. A HIMITEPA a versenyt a SEAFAST Központtal és az Élelmiszer-összetevőkkel Ázsia (FIA) együttműködésben szervezi meg.
Ksatria Pangan (Kapangan)
A Kapangan olyan hely a hallgatók számára, akiknek szenvedélye van arra, hogy közvetlenül alkalmazzák az élelmiszer-tudományos ismereteket a közösség számára az élelmiszer-biztonság és az élelmiszer-feldolgozás fejlesztése területén. A megcélzott közösség kis méretű élelmiszer-előállító, általános iskolás tanulók és élelmiszer-értékesítők.
Élelmiszer-figyelmeztetés
Az Élelmiszer-figyelmeztetés egy olyan platform, amely a közösségi média, plakátok vagy más média útján tájékoztatja a közösséget az élelmiszertudományról és a technológiáról a gyakorlatban.
Élelmiszer-feldolgozó Klub (FPC)
Az FPC egy hallgatói klub, amely elősegíti a hallgatók érdeklődését az élelmiszer-feldolgozási és termékfejlesztési ismereteik megerősítése érdekében.
Élelmezési Világnap (WFD)
A WFD egy éves hallgatói rendezvény, amely október 16-án ünnepli az élelmiszer világnapját.
Az Iskoláról
Kérdések
Hasonló tanfolyamok
Élelmiszertechnológia (B.Sc.)
- Fulda, Németország
Élelmiszermérnöki alapképzés
- Ho Chi Minh City, Vietnam
Bachelor of Science (BSc) majoring in Food Science
- Dunedin, Új-Zéland