Keystone logo
HZ University of Applied Sciences

HZ University of Applied Sciences

HZ University of Applied Sciences

Bevezetés

HZ University of Applied Sciences Hollandia délnyugati részén található. Mintegy 4800 hazai és nemzetközi diákkal rendelkező kis egyetem vagyunk, személyes megközelítéssel. A HZ magas színvonalú tanulmányi programokat kínál. 2011 óta – tehát az elmúlt tizenegy évben – a HZ az első három holland multidiszciplináris alkalmazott tudományegyetem között van.

Alkalmazott tudományegyetemként a gyakorlat alapú oktatási és kutatási lehetőségekre koncentrálunk. Kiemelkedő jelentőséggel bír az üzleti világgal, a különböző kutatóközpontokkal és a globális partneregyetemi hálózatunkkal való szoros együttműködésünk.

Rólunk

A HZ-nek körülbelül 4800 diákja van négy tanulmányi évre osztva, és mintegy 25 alapképzési programja van, amelyek közül nyolcat angolul tanítanak. Körülbelül 500 diák érkezik Hollandián kívülről, így remekül keverednek a holland és a nemzetközi hallgatók. Az egyszerű matematika megmondja, hogy ilyen számokkal az osztályok kicsik lesznek.

Hol számítanak a hallgatók

A tanárok és a személyzet nagy hangsúlyt fektet az egyéni coachingra. Tanulmányi edzője segít a kurzusok kiválasztásában és a karrierlehetőségek feltárásában. Kérdezzen meg bármelyik nemzetközi hallgatót, aki elmondja, hogy az oktatók és oktatók készségesen állnak rendelkezésére, hogy szükség esetén segítséget nyújtsanak Önnek. A HZ fogyatékossággal élő vagy krónikus betegségben szenvedő diákok számára is biztosít szolgáltatásokat és egyéni szolgáltatásokat.

Szakmai szakértelem

Alkalmazott tudományok egyetemeként a víz, az energia és a vitalitás szakértőjeként helyeztük el magunkat. Programjaink teljes mértékben összhangban vannak ezekkel a lándzsahegyekkel.

A csúcson

A „Keuzegids Hoger Onderwijs” (Felsőoktatási útmutató) minden évben felmérést készít a holland felsőoktatásról. 2011 óta az útmutató a HZ-t a 3 legjobb multidiszciplináris holland alkalmazott tudományegyetem közé sorolja. Oktatóink és a kis hallgatói csoportok minősége és elérhetősége a HZ értékei közé tartozik. De az osztálytermeket, a munkaterületeket és a számítógépes létesítményeket is kiválónak értékelték.

Minőség és akkreditáció

HZ a top 3-ban

Hollandia folyamatosan a világ legjobb oktatási rendszerei közé tartozik. A „Keuzegids Hoger Onderwijs” (Útmutató a felsőoktatáshoz) évente felmérést készít a felsőoktatásról Hollandiában. A HZ 2011 óta az első három multidiszciplináris alkalmazott tudományi egyetem között van.

Akkreditáció

A HZ egy kormány által finanszírozott Alkalmazott Tudományi Egyetem (HBO). A holland kormányzati finanszírozás megszerzéséhez az intézeteknek folyamatosan teljesíteniük kell számos minőségi követelményt. A tanszékek és programok minőségét az Oktatási, Kulturális és Tudományos Minisztérium elismert VBI (Visiting Assessment Organisations) rendszeresen értékeli.

A HZ-n oktatott alapképzési programokat, beleértve az angol nyelvű képzéseket is, az NVAO (Hollandia-Flander Akkreditációs Szervezet) nemzetközi megállapodások alapján akkreditálta.

Küldetésnyilatkozat

Világszerte elterjedt tudásintézet vagyunk, amely a tartósság és a víz, a biztonság, az innováció és a vállalati tudás területén van sajátos orientációval.

A különböző célcsoportok testre szabott oktatással sajátíthatják el választott kompetenciáikat egy élethosszig tartó karrier érdekében egy multikulturális és multiformális társadalomban. Cégek, intézmények és hatóságok partnerei akarunk lenni, hogy minden tudás- és innovációs igényüket kielégíthessük. Ezért számos lándzsahegyre összpontosítunk, ami vonzóvá tesz bennünket egy olyan piac számára, amely messze túlmutat a regionális, sőt az országos határokon is. Ezek a lándzsahegyek a tartósság és a víz, a biztonság és az innováció és a vállalkozás jegyei. Ezt az is újból kihangsúlyozza, hogy ezeken a speciális területeken vannak oktatók.

Minden ember számít

A küldetés szintén állandóan beágyazódik egy „értékek” csoportjába, amely iránymutatást ad a gondolatokhoz és a cselekedetekhez. Alapvető értékeink a minőség, a személyes fejlődés, a kölcsönös tisztelet és a szakmai orientáció. A különféle HZ-helyek és dokumentumok is hangsúlyozzák az etnikai és értelmezési kérdésekre szükséges figyelmet, mind általánosságban, mind szakmai helyzetben. Olyan közösség akarunk lenni, ahol minden ember számít, és ahol minden embert egyéninek tekintenek, ahol a közös munka kiemelten szerepel a prioritások listáján, és ahol kölcsönösen tiszteletben tartják az összes érintett fejlődési lehetőségeit.

Helyszínek

 • Vlissingen

  Edisonweg 4, 4382 NW, Vlissingen

  • Middelburg

   Het Groene Woud 1-3, 4331 NB, Middelburg

   • Velp

    Larensteinselaan, 26-A, 6882 CT, Velp

    Kérdések