Keystone logo
Hong Kong Baptist University - Faculty of Arts

Hong Kong Baptist University - Faculty of Arts

Hong Kong Baptist University - Faculty of Arts

Bevezetés

Üdvözöljük a Hong Kong Baptista Egyetem Művészeti Karán

A Művészetek Kar elengedhetetlen része a hongkongi Baptista Egyetemnek, amely intézmény szilárdan elkötelezett amellett, hogy „Ázsia vezető szabadidős művészeti egyeteme a világ minden tájáról, és akadémiai kiválóságot biztosítson a gondoskodó, kreatív és globális kultúrában”.

Az 1961-ben alapított Bölcsészettudományi Kar öt tanszékkel, egy Nyelvi Központtal, négy Kutatóközponttal és két intézettel rendelkezik:

- Kínai Nyelv és Irodalom Tanszék
- Angol Nyelv és Irodalom Tanszék
- Bölcsészettudományi és Kreatív Írás Tanszék
- Vallás- és Filozófiai Tanszék
- Fordítási, Tolmácsolási és Interkulturális Tanulmányok Tanszék
- Nyelvi Központ (az egész egyetemet kiszolgálja)

- Alkalmazott Etikai Központ
- Kínai Kulturális Örökség Központja
- Kínai Keresztény Tanulmányok Központja
- Fordítási Központ
- Jao Tsung-I Sinológiai Akadémia
- Simon Suen és Mary Suen Sino-Humanitas Intézet

Az Egyetem küldetésének megfelelően a Művészeti Kar elkötelezett amellett, hogy globális szempontból releváns és etikusan tudatos oktatást és kutatást nyújtson a közjóhoz való hozzájárulás céljából. A Bölcsészettudományi Kar régészeti kutatási területének a „ jólét, érték és a közjó ” fogalmát jelölte meg. Ez a stratégiai fókusz különféle hat karon átnyúló kutatócsoportban tükröződik (teljesítménytanulmányok; kínai és kultúrák közötti egészségi humán tudományok; közkultúra kialakítása; kreativitás, önmaga és társadalma; kisebbségi tanulmányok / marginalizált populációk tanulmányai és antropocén tanulmányok). A Művészeti Kar jelentős mértékben hozzájárul az egyetem Kreatív Média / Gyakorlati Kutatási klaszteréhez, és teljes mértékben részt vesz az egyetem ambiciózus Talent100 toborzási programjában.

Felszerelés
A Bölcsészettudományi Kar olyan környezetben folytatja törekvéseit, amely világosan tükrözi az egyetem szabad művészeti küldetését. A szolgáltatások között:

  • Tolmácsolási laboratórium
    támogatást nyújt a folyamatos és egyidejű fordítási módok képzéséhez
  • Fonológiai laboratórium és egy nyelvtanulási oázis
    független nyelvtanulási források biztosítása

Brooke Cagle / Unsplash

127065_photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpg

Művészeti Kar niche kutatási területe

Jólét, érték és a közjó

A Művészetek Karának réstanulási területe három központi téma, a jólét, az érték és a közjó. A kar munkatársai külön-külön végeznek kutatást ezeknek a témáknak a vonatkozásában, de az is, hogy miként kapcsolódnak egymáshoz. A régészeti kutatási terület középpontjában annak a kérdése van, hogy a (kultúrák közötti) kulturális és kreatív gyakorlatok milyen értéket teremtenek nemcsak az egyének, hanem az egész közösség életében, ezáltal konstitutív szerepet játszanak a jó társadalmak felépítésében és a közjó előállításában. A virágzó kormány által finanszírozott Liberális Művészeti Egyetem, amely várhatóan a társadalom szempontjából releváns kutatásokat fog készíteni, a HKBU termékeny környezetet kínál a képzeletbeli kutatásokhoz annak előnyeiről, amelyeket a kultúra és a kreatív gyakorlatok nyújtanak a világ számára. Többek között a Művészeti Kar kollégáit érdekli a zene hozzájárulása az életminőséghez az idő múlásával, a kreatív írás szerepe a trauma és a kezelés során, az ima értéke és a hatások. a szolidaritás és a társadalmi kötelék kreatív gyakorlata a különféle társadalmak és a marginalizált közösségek között.

A kar niche kutatási területének felépítése és szerepe

Hat altemat (teljesítménytanulmányok; kínai és kultúrák közötti egészségi humán tudományok; közkultúra kereteinek kialakítása; kreativitás, önkép és társadalom; kisebbségi tanulmányok / marginalizált populációk tanulmányai és antropocén tanulmányok) biztosítják a réskutatási terület felépítéséhez, mindegyik alcsoportban - kapcsolódnak egy interdiszciplináris kutatócsoporthoz. Az interdiszciplinaritás megkönnyítése érdekében minden csoportnak vannak horgonyai és társhorgonyai, amelyek különböző osztályokból származnak. A Bölcsészettudományi Kar összes kutatói posztgraduális hallgatóját arra ösztönzik, hogy csatlakozzon legalább egy kutatócsoporthoz, így az FNRA fontos szerepet játszik a kutatói tehetségek fejlesztésében. A kutatócsoportok tevékenységei között szerepel a csapatalapú támogatási javaslatok kidolgozása, az egyedi támogatási javaslatok megvitatása, a folyamatban lévő munka bemutatása, valamint workshopok a csoport helyi és nemzetközi hálózatainak kutatóival. A külső tevékenységek térképe (például a kutatóközpontokkal és a közösségi szervezetekkel) tájékoztatja az egyes kutatócsoportok tevékenységeit, lehetővé téve mind a hatást, mind a jelentős kiterjedésű és méretű helyi és nemzetközi kutatási projektek fejlesztését.

Helyszínek

  • Hong Kong

    OEW 1100, Arts Faculty Dean's Office, Oen Hall Building (West), Ho Sin Hang Campus, Hong Kong Baptist University, , Hong Kong

Kérdések