Mezőgazdaság-, élelmiszer- és hegyvidéki környezettudományok alapképzése
Free University of Bozen-Bolzano
Kulcs információ
Campus helye
Bolzano, Olaszország
Nyelvek
Angol, Német, Olasz
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
3 évek
Pace
Teljes idő
Tandíjak
EUR 1 350 / per year
Jelentkezési határidő
07 May 2024
Legkorábbi kezdési dátum
Sep 2024
Bevezetés
Ez az alapképzés lehetővé teszi az interdiszciplináris kompetenciák megszerzését, amelyek a termények és állati termékek termelése és forgalmazása, a mezőgazdasági áruk élelmiszertermékekké történő feldolgozása, valamint az erdők és hegyvidéki területek fenntartható kezelése területén szükségesek.
A modern technológia alkalmazása a mezőgazdaságot is átalakította. Napjainkban az olyan fogalmak, mint a fenntarthatóság és a környezetvédelem szorosan kapcsolódnak a növénytermesztéshez és az élelmiszertermeléshez. Az agrárszektor az egyes tudományterületek határain túlmutató tudást és folyamatos szakmai fejlődést igényel, hogy lépést tartson a szakterület legújabb fejleményeivel.
Ez a kurzus különböző tudományos ágakból meríti a tartalmat: természettudományból, mérnöki tudományból és közgazdaságtanból, hogy átfogó, szilárd oktatási hátteret kínáljon Önnek.
A harmadik évben az alábbi területek egyikére fog szakosodni a választott útnak megfelelően:
- Mezőgazdasági termelés
- A hegyvidéki környezet kezelése
- Élelmiszertudományok
Minden tanterv csak akkor ajánlható fel, ha eléri a minimális hallgatói létszámot.
Belépők
Tanterv
A kurzus első részében elsajátíthatja azokat az alapfogalmakat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a következő években sikeresen folytathassák a tanulást. A harmadik évtől a mezőgazdaság, a hegyvidéki környezet gazdálkodás és az élelmiszer-technológia területéhez kapcsolódó szakismeretekre tesz szert. Általában a második és a harmadik év között szakmai gyakorlatot várnak el.
1. év
- Matematika és alkalmazott statisztika
- A fizika alapjai
- Agrárgazdasági igazgatás és pénzügy
- A kémia alapjai
- Alkalmazott Informatika
- Mezőgazdasági ökológia és növénytermesztési alapelvek
- Növény- és állatbiológia
- Növénytan
- Anatómia, élettan és állatgenetika
- Növénygenetika
2. év
- A fatermesztés alapelvei
- Agrárgazdaságtan, politika és jog
- Agrárgazdaságtan és -politika
- Mezőgazdasági, környezetvédelmi és élelmiszerjog
- Mikrobiológia és agráripar
- Mikroorganizmusbiológia és mezőgazdasági mikrobiológia
- Agráripar
- Mezőgazdasági gép
- Rovartan és fitopatológia
- Rovartan
- Fitopatológia
- Talajkémia és termékenység
- A mezőgazdasági növények biokémiája és élettana
3. év
- gyakorlat
- Záróvizsga
1. út: Mezőgazdasági termelés*
- Vidéki értékelés
- Állattenyésztés és gyepgazdálkodás
- Állattenyésztés és állattenyésztés
- Gyepgazdálkodás és szántóföldi növénytermesztés
- Hidrológia és hidraulika
- Gyümölcstermesztés
- Növényvédelem
- Szabadon választott tanfolyamok**
2. út: a hegyvidéki környezet kezelése*
- Vidéki értékelés
Állattenyésztés és gyepgazdálkodás
- Erdészet és Erdőökológia
- Erdészet
- Erdőökológia
- Hidrológia és hidraulika
- Környezeti geomatika és távérzékelés
- A hegyi ökoszisztémák szerkezete és működése
Szabadon választott tanfolyamok**
3. út: Élelmiszertudomány*
- Vidéki értékelés
- Élelmiszer-technológiák
- Egységműveletek az élelmiszermérnöki területen
- Az agrár- élelmiszeripar gépei, üzemei és logisztikája
- Élelmiszer mikrobiológia
- Analitikai kémia
- A tárolt termékek védelme
- Szabadon választott tanfolyamok**
* Tanösvények
A 3. évfolyamon a hallgatóknak az alábbi utak közül kell választaniuk.
** Szabadon választott tanfolyamok
A hallgatók választhatnak szabadon választott kurzusokat belsőleg és külsőleg egyaránt.
Program tandíj
Karrierlehetőségek
Pályakezdőink a növénytermesztés, a szarvasmarha-tenyésztés, vagy a hegyvidéki területek erdő- és zöldterület-gazdálkodása területén találnak munkát. Dolgoznak továbbá üzleti/műszaki menedzsment vagy tanácsadás agrárvállalkozásoknál, fenntartható erdőgazdálkodás, földvédelem és hegyvidéki területek tervezése, minőségtanúsítás, mezőgazdasági gépek kezelése és biztonsági értékelése, valamint élelmiszeripari termékek marketingje vagy feldolgozása és forgalmazása.
A kurzus felkészíti a hallgatókat az államvizsga letételére, hogy hozzáférhessenek az Okleveles Agronómusok és Erdészek Nemzeti Nyilvántartásához (B szakasz) . Az alapképzés után dönthet úgy, hogy folytatja a felsőoktatást, és regisztrálhat mesterképzésre az élelmiszertermelés, a környezeti erőforrások kezelése és az élelmiszertechnológia ágazatokban.
Jól felkészült és készen áll a munkaerőpiacra. Az AlmaLaurea honlapján a végzettek elégedettségére és foglalkoztathatóságára vonatkozó statisztikai adatok tekinthetők meg.