Keystone logo
Fontbonne University - College of Arts and Sciences

Fontbonne University - College of Arts and Sciences

Fontbonne University - College of Arts and Sciences

Bevezetés

A Fontbonne Egyetem nevét St. John Fontbonne anyáról kapta, aki 1808 -ban a francia forradalom után újra megalapította a Szent József Nővérek Kongregációját (CSJ). Több mint másfél évszázaddal korábban, 1650 -ben alapították a Szent József nővéreket a franciaországi DePuy -ban. A francia forradalom alatt a nővérek kénytelenek voltak visszatérni otthonaikba, és a közösség szétszéledt. Körülbelül 28 évvel az alapítás után 1836 -ban hat St. Joseph nővér érkezett az Egyesült Államokba, és amerikai gyökereket alapított Carondeletben, egy kis közösségben, a dél -St. Louis -i Missouri államban. Öt évvel később, 1841 -ben megnyitották a Szent József Akadémiát a lányok számára.

A nővérek végül kollégiumot hoznának létre, hogy hozzáférést biztosítsanak a nők felsőoktatásához - erre szükség volt a 20. század elején. A Fontbonne College első óráit 1923 -ban tartották a dél -St. Louis -i Carondeletben, majd két évvel később az iskola a jelenlegi Clayton campusba költözött.

Az erő és a stabilitás CSJ öröksége a rend eredeti dokumentumaiban található értékekből származik, és a következő évszázadokban más feljegyzésekben is megismétlődik. A CSJ hosszú történelme során legalább nyolc érték azonosítható: minőség, tisztelet, sokszínűség, közösség, igazságosság, szolgálat, hit és katolikus jelenlét.

A szolgálat hagyományaira épül, és a Szent József Kongregáció értékein alapul a Fontbonne Egyetem. A hagyomány iránti odaadás továbbviszi Fontbonne -t a jövőbe.

Helyszínek

  • St. Louis

    Wydown Boulevard,6800, 63105, St. Louis

    Kérdések