Keystone logo
© Eikei University of Hiroshima
Eikei University of Hiroshima

Eikei University of Hiroshima

Eikei University of Hiroshima

Bevezetés

Eikei University of Hiroshima ( EUH ) egy állami egyetem, amelyet a japán Hirosima prefektusi kormánya hozott létre 2021-ben. EUH egyetlen, Társadalmi Rendszertervezés nevű tanszéket kínál, amely SDG-orientált bölcsészettudományi tárgyakon és gyakorlati programokon alapul. „22. századi típusú egyetem”, amely olyan változásokhoz vezet, akik pozitívan változtatják meg a társadalmat. Az egyetem a társadalom megváltoztatásához szükséges gyakorlati készségeket és a globálisan elismert kulturális készségeket ápolja, hogy a hallgatók megtervezhessék egy jövőbeli térképet az előttünk álló évszázadra. Az egyetem aktívan támogatja a globális együttműködést, és működésének második évében is 25 országból fogadott egyetemi hallgatókat, és több mint 20 egyetemmel kötött partneri megállapodást a világ minden tájáról, amelyek mindegyike hozzájárult a globális környezet megteremtéséhez. az egyetemet.

203065_202981_other_images-0084.png

célok

Eikei University of Hiroshima célja, hogy elősegítse a fiatalok körét azáltal, hogy az interdiszciplináris készségek és ismeretek bővítésével figyelmen kívül hagyja a társadalmakat, azonosítja a problémákat, megoldásokat talál másokkal együttműködve, új értékeket teremt, valamint helyi és globális szinten is hozzájárul.

Kit kívánunk támogatni

Eikei University of Hiroshima célja, hogy olyan fiatalokból álló keretet támogasson, akik a bizonytalan társadalmi-gazdasági körülmények közepette nagy vágyakkal járulnak hozzá a helyi közösségekhez és a világhoz, valamint bátran vállalják a megoldatlan kihívásokat, és kitartóan egyengetik az utat egy új korszak felé. olyan oktatást kínál, amely fejleszti a társadalomban való boldoguláshoz szükséges 5 kompetenciát (képességeket és készségeket).

Tanulóink az alábbi kompetenciákat (képességeket és készségeket) fejlesztik

  • Az a képesség, hogy globális perspektívából fedezzük fel a problémákat, és stratégiai terveket készítsünk a széles körű oktatáson és digitális írástudáson alapuló megoldások egységesítésére
  • A sokszínűség tiszteletben tartása és másokkal való együttműködés, akik eltérő kulturális hátterűek, például kultúrával és értékekkel stb.
  • Képes feladatokat teljesíteni a kitűzött célok elérése érdekében, miközben vezetőként vállalja a kihívásokat, élethosszig tartó tanulási vágy mellett

Miért Eikei

Fejlesztjük a tanulók készségeit, hogy különféle kihívásokra átfogó megoldásokat alkossanak, amelyek gazdasági és társadalmi értékeket is teremtenek. Célja nemcsak az egyének javára, hanem az SDG-k szem előtt tartásával új társadalmi értékek létrehozása is.

Célunk, hogy a hallgatók előrelátásra tegyenek szert a különböző kérdések alapvető problémáinak felfedezésére, stratégiai készségek a megoldások megalkotására, képességük arra, hogy vezetőként átlássák a dolgokat, önfejlesztési készségek, hogy magas motivációval folytassák a tanulást, valamint a sokszínűség tiszteletben tartása és a globális együttműködés készségei. együttműködni másokkal.

A nemzetközi béke városa Hirosima

Hirosima, amelynek lakossága körülbelül 1,2 millió, egy város a Chugoku régióban, Japán nyugati részén, és az a hely, ahol az emberiség történetének első atombombáját ledobták.

Sok turista érkezik Japánon belülről és külföldről, hogy megtekintse a prefektúra két világörökségi helyszínét, valamint a mintegy 140 lebegő szigettel rendelkező Szeto beltenger gyönyörű kilátását.
Hirosima valóban a béke és a kultúra nemzetközi városává fejlődik.

Ösztöndíjak és finanszírozás

A nemzetközi hallgatók pályázhatnak az egyetem saját tandíjcsökkentési és halasztási programjaira, vagy a Japan Student Services Organisation (JASSO) és az egyetemen kívüli alapítványok ösztöndíjaira. Minden programnak megvannak a saját jogosultsági követelményei a jelentkezéshez, és van egy szűrési folyamat, amely olyan kritériumokon alapul, mint a családi pénzügyek és a tanulmányi adatok.

Különleges ösztöndíj nemzetközi hallgatók számára

2023 őszi beiratkozástól külön ösztöndíj kerül bevezetésre.

Felhívjuk figyelmét, hogy előfeltételként a Hirosima prefektúra és a Hirosima Corporation for Higher Education költségvetését 2023 márciusában vagy később jóvá kell hagyni.

Tandíj levonása/mentessége

Tartalom Alkalmazható hallgatók
50%-os mentesség Nemzetközi vagy japán diákok, akikre nem vonatkozik az ország tanulástámogató rendszere
100% vagy 50% mentesség Minden olyan diák, akinél a körülmények hirtelen megváltoztak a megélhetést fenntartók halála, sérülése vagy betegsége miatt (beleértve a COVID-19 miatti hirtelen változásokat is)

Monbukagakusho (MEXT) kitüntetések ösztöndíja

Azok a pályázók, akik nem Japánban élnek, pályázhatnak a Monbukagakusho (MEXT) Honors-ösztöndíjra a magánfinanszírozású nemzetközi hallgatók számára, érkezés előtti belépéssel az egyetemen keresztül.

Helyszínek

  • Hiroshima

    1-5 Nobori-cho Naka-ku Hiroshima City, Japan, 730-0016, Hiroshima

Kérdések