Keystone logo
Edutus College

Edutus College

Edutus College

Bevezetés

Az Edutus Egyetem (a Modern Vállalkozástudományi Főiskola és a Harsányi János Főiskola egyesülésével létrejött felsőoktatási intézmény) egy fiatal, dinamikusan fejlődő, környezettudatos egyetem. Az Edutus Egyetem fő célja a „tudásközpont” jellegének megerősítése azáltal, hogy megerősíti kapcsolatait a közoktatással és az üzleti szférával, valamint új együttműködési módokat épít ki, hogy szolgáltatásai elősegítsék a régió versenyképességét.

Az Edutus Egyetem jogelődjét, a Modern Vállalkozás Főiskoláját 1992-ben alapították Tatabányán, alapvetően az üzleti oktatásra szakosodva, mint Magyarország első magánfőiskolája. Több mint húszéves fennállása alatt számos jelentős változáson ment keresztül: az eredetileg tatabányai főiskolát egy budapesti, majd később a székelyudvarhelyi határon túli fiókkal bővítették. 2017-től a képzés a sümegi közösségi felsőoktatási képzési központban kezdődött, 2018-tól pedig a főiskola tatai Civitas Sapiens központjában kezdődött az oktatás. 2017 végén a Főiskola megfelelt az „Alkalmazott Tudományok Egyeteme” minősítés kritériumainak, így 2018-tól továbbra is Edutus Egyetemként működik.

Tatabányán az üzleti tanfolyamok mellett megkezdődött a műszaki képzés. Az európai szinten is elismert lézergép biztosítja a nemzetközi szintű oktatáskutatást és a technológia piacképes gyakorlati alkalmazását. A Harsányi János Főiskola 2011-es csatlakozásával kínálatunk több szempontból is elismert, piacvezető turisztikai és vendéglátóipari képzési területtel egészült ki. Ennek révén társult tagokká váltunk a turizmus első számú világszervezetének, a madridi székhelyű Turisztikai Világszervezetnek (UNWTO), mint egyetlen magyarországi felsőoktatási intézménynek. Azóta az UNWTO az Promotion University-t választotta globális idegenforgalmi tudáshálózatának.

Helyszínek

  • Tatabánya

    Stúdium tér,1, 2800, Tatabánya

    Kérdések