Mezőgazdasági és élelmiszeripari BSc
Czech University of Life Sciences - Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources
Kulcs információ
Campus helye
Prague, Csehország
Nyelvek
Angol
Tanulmányi formátum
Az egyetemen
Időtartam
3 évek
Pace
Teljes idő
Tandíjak
CZK 57 000 / per year
Jelentkezési határidő
Kérjen információt
Legkorábbi kezdési dátum
Kérjen információt
Ösztöndíjak
Fedezze fel az ösztöndíj lehetőségeket tanulmányai finanszírozásának elősegítésére
Bevezetés
Ismerje meg ételeink elkészítését, a gazdaságtól a villáig
A hároméves alapképzési programot azoknak a hallgatóknak szabták, akik érdeklődnek az ételek tényleges elkészítése iránt, mi határozza meg az élelmiszer minőségét a gazdaságtól a villáig terjedő láncban.
Az élelmiszertermelés új kihívásokkal néz szembe, mivel a fogyasztók nagyobb nyomást gyakorolnak a minőségére és biztonságára. A minőség különböző szempontokból értelmezhető, és nemcsak a gyártás, hanem a mezőgazdasági gyakorlat is meghatározza. A peszticidek, élelmiszer -adalékanyagok túlzott használata és a jelenlegi élelmiszerek magas szén -dioxid -kibocsátása jövőbeli kihívást jelent az élelmiszer -ágazat és az agrárgazdaság vezetői számára. Ezenkívül az ökológiai gazdálkodás és a változó fogyasztói preferenciák piaci lehetőségeket nyitnak meg a fiatal, lelkes biogazdálkodók és az innovatív kis- és középvállalkozások (kkv-k) előtt. A választás a tiéd. Ez a program szilárd tudást biztosít a jövőbeli karrierje számára.
A programot angol nyelven oktatják barátságos nemzetközi környezetben, egy gyönyörű zöld egyetemi campusban, Prága történelmi városának közelében, az UNESCO listáján. Megismerheti a mezőgazdasági gyakorlatokat, a fenntartható mezőgazdaság meghatározását, ismereteket szerezhet mind a növény-, mind az állatbiológiáról, a táplálkozási igényekről, a körülöttünk lévő mikrobákról, a talajról és a környezetről. A tanulmány utolsó éve nagyrészt az élelmiszerek minőségére és technológiájára összpontosít. Az egyetem új élelmiszer-bemutató létesítményeiben és jól felszerelt élelmiszer-elemző laboratóriumaiban részt vesz az élelmiszergyártás gyakorlati képzésében.
Ez a program akkor megfelelő az Ön számára, ha:
- szenvedélye a környezet, a biológia, a kémia
- szeretném tudni, hogyan készülnek ételeink a „Farm -tól a villáig”
- törődik az élelmiszerek minőségével és biztonságával, és szeretné tudni, hogyan készülnek élelmiszereink a helyszínen, majd feldolgozzák
- gyakorlati tapasztalattal szeretne rendelkezni az élelmiszergyártásban és az élelmiszer-elemzésben
Mik lesznek a karrierlehetőségeim?
Nagyon rugalmas karrierlehetőségeket kínál az élelmiszer -ágazatban, mind nemzeti, mind nemzetközi szinten. Erős jelölt leszel
- pozíciók kormányzati szervezetekben
- élelmiszeripari ágazatok
- KKV -k vagy más, az élelmiszer- és mezőgazdasági ágazatban érintett szervezetek
Információk az ösztöndíjakról:
A kar érdemi ösztöndíja:
Az Agrobiológia, Élelmiszer és Természeti Erőforrások Kar érdemben ösztöndíjat kínál az angol nyelvű alapképzési és mesterképzési programok nemzetközi hallgatóinak, akik kiváló tanulmányi eredményeket érnek el.
A mesterképzésben részt vevő hallgatók érdemi ösztöndíjra pályázhatnak második tanulmányi évükben, feltéve, hogy az első tanulmányi évben elérték az alt = "1,0-2,0 tanulmányi átlagot. Az ösztöndíj 50% és alt =" 10% között mozog. az éves tandíjból.
A főiskolai hallgatók érdemi ösztöndíjra pályázhatnak második és/vagy harmadik tanulmányi évükben, feltéve, hogy az első és/vagy a második tanulmányi évben elérték a tanulmányi átlagot = "1,0-2,0". Az ösztöndíj 50% alt = "az éves tandíj 10% -a.
Egyéb ösztöndíj lehetőségek:
További információkat találhat az egyéb ösztöndíj -lehetőségekről, például a fejlődő országok állami ösztöndíjairól, a visegrádi alapok ösztöndíjairól és az AKTION program ösztöndíjairól az Oktatási, Ifjúsági és Sportminisztérium honlapján
Képtár
A program eredménye
A program angol nyelven zajlik, barátságos nemzetközi környezetben egy gyönyörű zöld egyetemi kampuszon, közel Prága történelmi városához, amely az UNESCO listáján szerepel. Megismerheti a mezőgazdasági gyakorlatokat, a fenntartható mezőgazdaságot, ismereteket szerezhet növény- és állatbiológiáról, táplálkozási szükségletekről, körülöttünk lévő mikrobákról, talajról és környezetről. Tanulmányának utolsó éve nagyrészt az élelmiszerek minőségére és technológiájára fog összpontosítani. Az élelmiszergyártás gyakorlati képzését az egyetem új élelmiszer-bemutató létesítményeiben és jól felszerelt élelmiszer-elemző laboratóriumaiban veheti igénybe.
Ösztöndíjak és finanszírozás
Ideális Diákok
Ez a program megfelelő Önnek, ha:
- szenvedélye van a környezetvédelem, a biológia, a kémia iránt
- szeretné tudni, hogyan készül az ételünk „farmától a villáig”
- törődik az élelmiszerek minőségével és biztonságával, és szeretné tudni, hogyan állítják elő élelmiszereinket a helyszínen, és hogyan dolgozzák fel
- gyakorlati tapasztalatot szeretne szerezni az élelmiszergyártás és élelmiszerelemzés terén
Karrierlehetőségek
Milyen karrierlehetőségeim lesznek?
Nagyon rugalmas karrierlehetőségei lesznek az élelmiszerszektorban, nemzeti és nemzetközi szinten egyaránt. Erős jelölt leszel
- kormányzati szervezetekben betöltött pozíciók
- élelmiszeripari ágazatok
- KKV-k vagy más, az élelmiszer- és mezőgazdasági ágazatban érintett szervezetek
Tanulói beszámolók
Az Iskoláról
Kérdések
Hasonló tanfolyamok
Agrármérnöki (BSc)
- Hódmezővásárhely, Magyarország
BSc (Hons) az erdőgazdálkodásban
- Inverness, Egyesült Királyság
- Daliburgh, Egyesült Királyság + 2 több
Agronómiai alapképzés
- Las Cruces, Amerikai Egyesült Államok