Keystone logo
© Catalyst - Institute for Creative Arts and Technology
Catalyst - Institute for Creative Arts and Technology GmbH

Catalyst - Institute for Creative Arts and Technology GmbH

Catalyst - Institute for Creative Arts and Technology GmbH

Bevezetés

Tanulás

Mit csináljunk?

A Catalyst – Institute for Creative Arts and Technology egy nemzetközi kreatív tanulási közösség, amelynek székhelye az ikonikus Funkhaus, Berlin kreatív média metropoliszában.

Egyetemi, posztgraduális és nyári rövid kurzusaink az elektronikus zenei produkciót és előadást, a hanggyártást, a hangtechnikát, a vizuális média hangosítását, a filmkészítést, a forgatókönyvírást, a vizuális effektusokat és a színészetet ölelik fel.

Diákjaink angolul tanulnak egy több mint 75 nemzetiségű közösség részeként. A projekt alapú tanulás és együttműködés révén, valamint szakértő oktatók vezetésével képesek lesznek felfedezni egyedi kreatív identitásukat.

Családfa

Honnan jövünk?

Régi dBs Music Berlin és dBs Film Berlin márkaneveink alatt 20 éve nyújtunk világszínvonalú kreatív produkciós képzést az Egyesült Királyságban, Berlinben pedig több mint 7 éve. Jó hírnevünk van az izgalmas, gyakorlatias, releváns és lebilincselő oktatás nyújtásáról, nyugodt és felnőtt környezetben.

A berlini alapképzési és mesterképzési programjainkat a Plymouth Marjon Egyetemmel együttműködve biztosítjuk, amely az Egyesült Királyságban érvényesítő intézményünk. Folyamatosan kiváló minősítéseket értünk el oktatási szolgáltatásaink minőségére vonatkozóan az összes állami ellenőrzés során, és számos öregdiák dolgozik a kreatív iparágakban.

Módszer

Mi erősíti a tanulásunkat?

Az a meggyőződésünk, hogy „a nagyság nem születik meg”, minden cselekedetünkre hatással van. Olyan tanulási és önfejlesztési folyamatot biztosítunk számodra, amely lehetővé teszi a legjobb éned felépítését és saját egyedi nagyszerűségének maximalizálását.

Forradalmi képzési programjaink projektalapú tanulásra épülnek. Progresszív oktatási modellt alkalmazunk, miközben megfelelünk az Egyesült Királyság egyetemei szigorú követelményeinek. A progresszív oktatás nem csak a speciális kreatív képességek fejlesztésére összpontosít, hanem a valós, mindennapi készségekre is, amelyek továbbra is átalakítják mindennapi életét azután is, hogy elhagyta a Catalystot.

Hiszünk abban, hogy a legjobb tanulás az, ha kézbe kapod a felszerelést, és maximalizálod a „csinálással” eltöltött időt. A katalizátor módszer kulcsa a cselekvésen és a másokkal való együttműködésen keresztül történő tanulás.

Természetesen diákjaink elsajátítják azt az elméletet is, amely támogatja és gazdagítja tevékenységüket. De a cselekvés a legfontosabb, és úgy gondoljuk, kötelességünknek része, hogy legalább egy részét biztosítsuk nekik abból a tízezer órányi tudatos gyakorlatból, amelyre Anders Ericsson kutatása szerint mindannyiunknak szüksége van ahhoz, hogy igazi szakértővé váljunk.

Sokszínű kreatív tanuló közösség

Amikor azt mondjuk, hogy a Catalyst biztonságos hely a nagy álmokhoz, akkor komolyan gondoljuk. A biztonságos szó manapság túlzottan használt szó, ezért megfelelően definiálni kell. A legegyszerűbben erre gondolunk. Nem számít, honnan jössz (hitvallás, kultúra, nem, bőrszín), olyan teret szeretnénk létrehozni, ahol kreatív emberként szabadon kifejezheti magát.

Kezdetben több mint 75 különböző nemzetiségnek adunk otthont iskolánkban. Ez egy valóban nemzetközi közösség. De mindig van még tennivaló. Ez egy hegy, amelynek nincs teteje.

Csapatunk továbbra is felmászik arra a hegyre, és olyan befogadó közösséget épít, amely mindannyiunkat gazdagít, és lehetővé teszi diákjaink számára, hogy kreatívként és emberi lényként is virágozhassanak.

Ez kiterjed a felvételi eljárásunkra is. Konkrétan egyik tanfolyamunkhoz sincs „megfelelő illeszkedés”. Közösségünk erősebb lesz, és jobb helyzetben lesz ahhoz, hogy olyan történeteket meséljen el, amelyek tükrözik azt a világot, amelyben élünk, és azt a jövőt, amelyet közösen szeretnénk létrehozni.

Szeretettel várunk minden korosztálytól, etnikumtól, nemi identitástól, fizikai képességtől, vallástól, iskolai végzettségtől, földrajzi elhelyezkedéstől és élethelyzettől függetlenül. Csatlakozzon hozzánk, és ossza meg velünk, hogyan tehetjük közösségünket kihívásokkal teli, de biztonságos térnek az Ön számára is.

Campus jellemzői

Berlin kreatív médiametropoliszában, nyolc percnyi villamosútra Ostkreuzból a betongyárak és erőművek ipari tája mellett az ikonikus és történelmi Funkhaus komplexum tárul elénk.

Folyóparti campusunk a Funkhausban annak a történelmi épületnek a része, amely egykor az NDK műsorszóró állomásának adott otthont, és a szovjet korszakban a világ egyik legnagyobb többstúdiós komplexuma volt.

Iparági szabványos létesítményeink egy dolgot szem előtt tartva épülnek: maximalizáljuk a „kézzel kapcsolatos” hozzáférést ahhoz, hogy azt csinálhasd, amit szeretsz. Tekints rá úgy, mint a saját technológiai játszóterére.

Mindezt részletesen megtalálja az oldal lejjebb, de ha szűkös az ideje, itt van egy gyors áttekintés mindenről.

 • 31 zenei/filmes felvételi és produkciós stúdió
 • 110 teljesen feltöltött digitális audio Mac munkaállomás
 • 9 nagy teljesítményű VFX PC munkaállomás
 • 1 nagy filmstúdió zöld képernyővel
 • 2900 foglalható tétel, beleértve a szintetizátorokat, dobgépeket, mikrofonokat, keverőpultokat, előerősítőket, FX-eket, terepi felvevőket, MIDI-vezérlőket, deckeket, CDJ-ket, gitárokat, erősítőket, pedálokat, vezeték nélküli rendszereket, kamerákat, lámpákat, ködgépeket, szűrőkészleteket, objektíveket, lemezjátszót ,
 • Barátságos konyha ingyenes kávéval és teával
 • Több gyönyörű hangulatú helyszín
 • Folyóparti elhelyezkedés nyugágyakkal és ingyenes napsütéssel

  Belépők

  Jelentkezési határidők

  • Diákvízum-igényes jelentkezők beérkezésének határideje: 2024. március 29. péntek
  • Kiemelt határidő: 2024. április 5. péntek
  • Nyári rövid tanfolyam határideje: 2024. május 17. péntek
  • Végső határidő: 2024. május 31. péntek
  • Késői jelentkezés: 2024 júniusától

  Egyéb pályázók (beleértve az EU/EFTA-állampolgárokat is): Ha nincs szüksége diákvízumra, erősen javasoljuk, hogy jelentkezzen a kiemelt határidőig (2024. április 5.), hogy a legjobb esélye legyen arra, hogy helyet biztosítson a választott tanfolyamon. Legkésőbb a végső határidőnkig (2024. május 31-ig) lehet jelentkezni, bár nem tudjuk garantálni, hogy még lesznek szabad helyek. Ha a kurzus betelt, felkerül a várólistára.

  Késői jelentkezés: Csak olyanok késői jelentkezését fogadjuk el, akiknek nem kell diákvízum. Ha van még szabad helyünk a választott tanfolyamon, 2024 júniusától tudjuk fogadni a késői jelentkezéseket. Ha a kurzus betelt, felkerül a várólistára.

  Hogyan kell alkalmazni

  Már megnyílik a jelentkezés a 2024-es tanfolyamainkra. Minden pályázatot digitálisan kell benyújtani online pályázati portálunkon keresztül. Mielőtt azonban rákattint a linkre, olvassa el a fontos információkat a belépési követelményekről, a felvételi folyamatról és arról, hogy mit kell tartalmaznia a jelentkezésében.

  Jelentkezési lap

  A nyári rövid tanfolyam jelentkezési lapja csak egy oldal. Meg kell adnia személyes és elérhetőségi adatait, valamint egy rövid motivációs nyilatkozatot (250-300 szó). Ha valamelyik közép- vagy emelt szintű nyári tanfolyamunkra jelentkezik, feltétlenül ossza meg velünk korábbi tapasztalatait a témával és a kapcsolódó szoftverekkel, ha releváns.

  Az alapképzési (HE Certificate és BA diploma) jelentkezési lapunk 7 részből áll:

  • Tanfolyami szint kiválasztása
  • Tanfolyamválasztás
  • Személyes adatok
  • Korábbi oktatás
  • Portfolio
  • Személyes bemutatkozás
  • Felhasználási feltételek*

  Posztgraduális (MA) jelentkezési lapunk 7 részből áll:

  • Tanfolyami szint kiválasztása
  • Tanfolyamválasztás
  • Személyes adatok
  • Korábbi oktatás
  • MA Projektjavaslat
  • Portfolio
  • Felhasználási feltételek*

  *A jelentkezési űrlap végén található „Küldés” gombra kattintva elfogadja az Általános Szerződési Feltételeinket

  Belépési követelmények

  Kor

  Nincs felső korhatárunk, de van egy alsó korhatárunk: 18 év. Ahhoz, hogy 2024-ben csatlakozhasson hozzánk, születési dátumának 2006. december 31-e előtt kell lennie. Ha még mindig 17 éves lesz a tanfolyam kezdetén , szükségünk lesz egy szülő vagy törvényes gyám hozzájárulási űrlapjára, amelyet akkor kérünk, miután helyet kínáltunk Önnek.

  Nyelv

  Minden kurzusunk angol nyelven zajlik, és a jelentkezőknek IELTS 6-nak megfelelő szintet kell igazolniuk. Hivatalos vizsgaeredményeket nem kérünk, de a jelentkezési és segédanyagokban értékeljük az angol nyelv színvonalát. Német nyelvtudást nem kérünk.

  Oktatás

  Nyári rövid kurzus: végzettség nélkül

  BA (Hons) fokozat / HE bizonyítvány: olyan szintű középiskolai végzettség, amely általában lehetővé teszi a felvételt az egyetemre abban az országban, ahol megszerezte. Ez például az A-Levels lenne az Egyesült Királyságban és az Abitur Németországban. Nem igényelünk konkrét tantárgyakat vagy akadémiai irányzatokat.

  MA: Bachelor fokozat egy releváns tudományterületen, kitüntetéssel (pl. 2:1 az Egyesült Királyság egyetemi rendszerében).

  Ha a tanulmányok utolsó évében jársz, legyen az középiskolai vagy harmadik szintű képzés, továbbra is jelentkezhetsz. A záróoklevele helyett kérjük, küldje el nekünk a legfrissebb vagy várható érdemjegyeinek átiratát. Ha ennek eredeti nyelve nem angol vagy német, kérjük, mellékelje az angol fordítást is.

  Helyszínek

  • Berlin

   Funkhaus Berlin Nalepastraße 18, 12459, Berlin

  Kérdések