Keystone logo
Carleton University Undergraduate

Carleton University Undergraduate

Carleton University Undergraduate

Bevezetés

Üdvözöljük a Carleton Egyetemen, a Kanadai Fővárosi Egyetemen!

A Carleton University, a kanadai Capital University egy dinamikus és innovatív egyetem, amely határozottan elkötelezett a tanítás, a kutatás és a tanulás iránt. Akadémiai programjaink, egyetemi közösségünk, fővárosi elhelyezkedésünk és globális lehetőségeink számtalan lehetőséget kínálnak arra, hogy a tanulás az osztálytermen belül és kívül egyaránt megtörténjen.

A Carleton Egyetem Ottawában, a G7 fővárosában található, és olyan lehetőségeket kínál, amelyeket sehol máshol nem talál. Ottawa elsősorban a kanadai szövetségi kormány székhelyeként ismert, és még sok más. Több mint 130 nagykövetségnek és magas megbízatásnak ad otthont a világ minden tájáról, valamint számos nemzeti szervezetnek és múzeumnak. Kanada legnagyobb orvosi, klinikai és élettudományi kutatóközpontjainak nagy százaléka Ottawa térségében található, valamint a technológiai ipar több mint 1900 vállalatból áll.

Ottawa a világ egyik legszebb fővárosa is, számos szomszédos parkkal és nyugodt zöldterülettel, a városon át kanyargó vízi utakkal, valamint történelmi és építészeti nevezetességekkel. A csodálatos Gatineau Park, amely 165 km túraútvonalat tartalmaz, az ország fővárosi régiójában található.

A belvárostól mindössze pár percre egy gyönyörű campuson található Carleton a nemzetközi ügyek, a kereskedelem, az újságírás és a csúcstechnológia területén a legkiválóbb egyetemek egyikeként szerzett hírnevet. A hazai és nemzetközi hírű programok széles választéka rugalmasságot kínál az érdeklődési körének megfelelő szak kiválasztásához.

A legjobb tanulási környezet egyesíti az elméletet és a gyakorlatot. A kutatások azt mutatják, hogy a tapasztalati tanulás hozzájárul a hallgatói elkötelezettséghez, a mélyebb tanuláshoz, a jobb tanulmányi eredményekhez, valamint a munka- és életkészségek javításához. A Carletonnál arra törekszünk, hogy a tanulóknak valós élményeket nyújtsunk, amelyek az osztálytermet a világgá, a világot pedig az osztályterembe hozzák. Hangsúlyozzuk a gyakorlati kutatást, a közösségi elkötelezettséget, a munkatapasztalatot és a magával ragadó tanulást.

Számos programunk tartalmaz kooperációs vagy gyakorlati lehetőségeket, lehetővé téve a hallgatóknak, hogy munkahelyi környezetben fejlesszék készségeiket. Bátorítjuk továbbá az egyetemi kutatást, a vállalkozói kezdeményezéseket és a közösségi szolgáltatások tanulását. A fizetett „valódi” tapasztalat kiegészíti mindazt, amit az osztályteremben tanítanak, és lehetőségeket nyit meg az egyetemi diploma megszerzése után.

A Carleton már régóta vonzza a nemzetközi diákokat barátságos és befogadó egyetemünkre. Ma az egyetemnek körülbelül 4500 nemzetközi hallgatója van 150 országból, sokszínű és támogató akadémiai közösséget hozva létre. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy az oktatáson keresztül visszaadjuk, miközben törekszünk a közjó érdekében. Ezek az alapértékek állnak az egyetem kutatásra, közösségi partnerségekre és a kiváló oktatásra való összpontosításában.

Statisztika

Több mint 100 szak és szakirány közül választhat, a Carleton 22 alapképzési programot kínál a művészeti és társadalomtudományi, az üzleti, mérnöki és tervezési, valamint a tudományos és közügyek karán. Több mint 30 000 diák élvezi kis és interaktív osztályainkat, a legmodernebb kutatási, laboratóriumi és atlétikai létesítményeinket.

  Campus jellemzői

  COVID nyilatkozat:

  *Kérjük, látogassa meg webhelyüket, hogy naprakész legyen a jelenlegi globális válság idején a lakóhelyen éléssel kapcsolatos legfrissebb egészségügyi és biztonsági információkkal kapcsolatban.

  Szerezzen barátokat, és élvezze az egyetemi élet kényelmét

  A rezidencia ideális, ha egy lendületes, összetartó közösség tagjaként szeretné megtapasztalni az egyetemi életet. Carleton nyolc lakóháznak ad otthont, és szeretni fogja, ha percekre van távol az óráktól, a könyvtártól, az atlétikától és egy nagy étkezőtől. A rezidencia barátságot, támogatást, kényelmet és közösséget kínál!

  A Carleton díjnyertes Residence Life programját úgy alakították ki, hogy segítsen elérni tanulmányi és személyes céljait, és magában foglalja a tartózkodási tanácsadókat, a lakóhelyi személyzetet, valamint az osztálytermen kívüli tanulásra összpontosítva.

  Első éves tartózkodási garancia

  A Carletonban egy kétágyas hagyományos szoba garantált minden új, elsőéves diáknak, aki közvetlenül a középiskolából érkezik. Kérjük, látogassa meg weboldalukat a részletekért.

   Ösztöndíjak és finanszírozás

   Egyetemi felvételi ösztöndíjak

   Amikor jelentkezik a Carletonba, automatikusan figyelembe veszik a felvételi ösztöndíjakat (igen – nemzetközi hallgatók is)! Ezek a díjak évi 1000 és 4000 CAD között mozognak a felvételi átlaga alapján, és évente megújíthatók a tanulmányi teljesítmény alapján. Nincs szükség jelentkezésre. (Kérjük, látogassa meg weboldalukat, vagy küldjön tájékoztatást a részletekért.)

   Ösztöndíjak száma Érték Felvételi átlag

   • Korlátlan @ 16 000 $ 4000 $ x négy év Megújítható* 95-100%
   • Korlátlan @ 12 000 3000 $ x négy év Megújítható* 90-94,9%
   • Korlátlan @ 8000 $ 2000 $ x négy év Megújítható* 85-89,9%
   • Korlátlan @ 4000 $ 1000 $ x négy év Megújítható* 80-84,9%

   *Az ösztöndíjak A minősítéssel (éves GPA 10,0) megújíthatók. A megújulás azt jelenti, hogy ha egy év alatt elvesznek, akkor a következő években visszaszerezhetők.

   Campus élet és felszereltség

   A Caring beépült a Carleton közösségbe, minden területre kiterjedő támogatással – akadémikusok, finanszírozás, karriercélok, egészség és wellness –, sok szociális és szórakoztató tevékenységgel is! A Carleton a harmadik helyen végzett a hallgatók általános elégedettségét tekintve (Maclean's, 2021), nagyrészt a hallgatók számára elérhető szolgáltatások miatt – mindezt a sikeres egyetemi tapasztalatszerzés érdekében.

   Az akadémiai támogatás különösen erőteljes, a szakértői tanulmányi ülésekkel, a vizsgára való felkészülésről szóló workshopokkal, a tudományos írással és még sok mással. A karrier- és szövetkezeti irodák önéletrajzokkal, motivációs levelekkel és interjúkészségekkel segítenek a hallgatóknak szövetkezeti elhelyezkedést találni, hálózati eseményeket és karrierbörzéket szervezni, valamint a munkára való felkészülést.

   A diákoknak számos lehetőségük van önkéntes tevékenységre és a tágabb közösséggel való részvételre.

   A nemzetközi hallgatók külön támogatást kapnak a Carleton Nemzetközi Diákszolgálati Irodájától. Ez az iroda szervezi a külföldi hallgatók tájékozódását és érkezését tanulmányaik kezdetekor, valamint szórakoztató kulturális és társadalmi tevékenységeket egész évben. A nemzetközi hallgatók hozzáférhetnek dedikált szakértői tanácsadókhoz, valamint tanácsokhoz és workshopokhoz számos kérdésben, többek között:

   • költségvetés
   • Egészségbiztosítás
   • Bevándorlás
   • Tanulmányi és munkavállalási engedélyek

   FELSZERELÉS

   Ha szép tanulási helyet keres, a Carleton egy gyönyörű, 62 hektáros campuson található, amelyet a Rideau folyó és a történelmi Rideau-csatorna határol. Tölthet időt a természetben nemzetük fővárosának szívében!

   A Carleton iparilag támogatott laboratóriumokkal és létesítményekkel rendelkezik (az Alcatel, a Texas Instruments, a Huawei és a TELUS, hogy csak néhányat említsünk), új, környezetbarát épületekkel, amelyeket együttműködésre és fenntarthatóságra terveztek, valamint egy díjnyertes könyvtárral rendelkezik a Discovery Centerrel (játéklabor, 3- D nyomtatók és edzőasztalok).

   Emellett kiterjedt atlétikai létesítményekkel is rendelkeznek:

   • 50 méteres medence búvártoronnyal
   • Nemzetközi squash pályák
   • Fitneszközpont számos kardio- és súlyzós edzési lehetőséggel
   • Szaunák és tornatermek
   • Fedett sportpálya futópályával
   • Twin-pad jégfelület
   • Öt teniszpálya
   • 3000 férőhelyes futball-/futballstadion
   • Több mint 120 izgalmas tanfolyamot kínálnak

   Győződjön meg Ön is: Tegyen egy virtuális túrát Carletonba a weboldalukon!

   Az órákon való részvétel csak egy része az egyetemi tapasztalatnak. A campus élete a klubokhoz és társaságokhoz való csatlakozásról, a különleges események és előadások előnyeinek kihasználásáról, a barátokkal való kapcsolattartásról és a közösségi ismeretterjesztési programok egyikéről is szól.

   Több mint 300 klub és társaság

   A klubok és társaságok kiterjedt hálózata egy másik nagyszerű módja annak, hogy új emberekkel találkozzon, és az osztálytermen kívül is foglalkozzon érdeklődési köreivel.

   Sokszínű és támogató közösség

   Az egyetemi közösségük nagy hangsúlyt fektet arra, hogy tiszteletteljes és támogató környezetet biztosítson, amelyben a hallgatók tudományosan és társadalmilag boldogulhatnak.

   A Carleton régóta fogadja a diákokat a világ minden tájáról – több mint 31 000 diákunk 14 százaléka nemzetközi hallgató, több mint 140 országból.

   Együtt erősebbek

   Gyorsan látni fogja, hogy a Carleton kultúra egy része jelentős mértékben hozzájárul. A hallgatók, oktatók és munkatársak – kutatás és együttműködés, valamint önkéntesség és közösségépítés révén – helyi és nemzetközi szinten egyaránt részt vesznek. A Carletonnál számos lehetőség kínálkozik arra, hogy tanuljon és fejlődjön különböző nézőpontokból, és elkötelezett globális polgárokká váljon.

   Atlétika

   Bármi is legyen a sportolási érdeklődése vagy edzettségi szintje, biztosan talál valamit, ami megfelel Önnek. Kipróbálhat egy csapatot, regisztrálhat a számos fitneszóránk egyikére, vagy igénybe veheti kiterjedt létesítményeinket.

   Helyszínek

   • Ottawa

    315 Robertson Hall 1125 Colonel By Drive, K1S 5B6, Ottawa

    Kérdések