Keystone logo
Bishop Grosseteste University BA angol nyelv és oktatás
Bishop Grosseteste University

BA angol nyelv és oktatás

Lincoln, Egyesült Királyság

3 Years

Angol

Teljes idő

Request application deadline

Request earliest startdate

GBP 12 690 / per year *

Az egyetemen

* 9 250 GBP - brit/EU hallgatók teljes munkaidőben, 2 313 GBP - részmunkaidő 30 kredites modulonként, 1 542 GBP - részmunkaidő 20 kredites modulonként; 11 820 GBP – nemzetközi diákok

Bevezetés

Áttekintés

Ez a kurzus lehetővé teszi, hogy az angol nyelvet és tanítást egyetlen kitüntetéssel tanulja, így mélyreható ismereteket szerez a témában.

Gondolt már arra, hogyan használják az angol nyelvet világszerte? Különös érdeklődést mutat a nyelvek tanulása és tanítása iránt? Ha igen, akkor izgalmas új angol nyelv és tanítás BA (angol nyelv oktatása más nyelveket beszélőknek) ideális kurzus lehet az Ön számára.

Legfontosabb tényeket

 • Díj: BA (Hons)
 • UCAS kód: X162
 • Időtartam: 3 év
 • Tanulási mód: nappali tagozat
 • Kezdés dátuma: szeptember
 • Díjátadó intézmény: Bishop Grosseteste University
 • Intézmény kódja: B38

Miért érdemes ezt a kurzust tanulni?

 • Ingyenes repülőjáratok Thaiföldre, hogy nemzetközi oktatási tapasztalatot szerezzenek.
 • Tanulás közben szerezze meg ingyenes akkreditált szakmai TESOL tanári képesítését (Trinity bizonyítvány).
 • Kiváló lehetőségek a TESOL tanításának gyakorlására különféle oktatási környezetben, az Egyesült Királyságban és a világ többi részén.
 • Ideális, ha bővíteni szeretné látókörét az oktatáson belül, túl a hagyományos alap- és középfokú oktatási útvonalakon.

Belépési követelmények

 • Általában 96-112 UCAS tarifapontra lesz szüksége (legfeljebb négy Advanced Level képesítésből).
 • Szívesen fogadunk egy sor képesítést, amelyek megfelelnek ennek a követelménynek, mint például A/AS szintek, BTEC, hozzáférési tanfolyamok, nemzetközi érettségi (IB), Cambridge Pre-U, kiterjesztett projekt.
 • Szüksége lesz egy angol nyelvű érettségire is C vagy magasabb fokozatban (vagy azzal egyenértékű).

Ösztöndíjak

A tandíj 50%-áig terjedő ösztöndíjak igényelhetők.

Pályázati folyamat

A BGU-ösztöndíjra való jelentkezéshez először jelentkeznie kell valamelyik programunkra, és helyet kell kínálnia. Miután megkapta az ajánlatot egy programra, ki kell töltenie az iskola honlapján elérhető jelentkezési lapot.

Felkérik Önt, hogy azonosítsa, melyik ösztöndíjra pályázik, és a folyamat részeként a jelentkezőket felkérik, hogy írják le tanulmányi eredményeiket, releváns szakmai tapasztalataikat és/vagy karriercéljukat. A pályázóknak hivatkozniuk kell minden egyéb, jelentkezésüket alátámasztó információra is. Ez magában foglalhatja, de nem kizárólagosan:

 • Tanulmányi érdemek – A kurzusra való belépési követelmények teljesülnek, beleértve az angol nyelvi követelményeket, a vizsgaeredményeket, az átiratokat, referenciákat, a tudományos díjakat vagy díjakat.
 • Karriertörekvések – a pályázóknak mesélniük kell választott karriercéljukról és a választott szakterületükhöz való hozzájárulási törekvéseikről. A pályázóknak meg kell határozniuk a javasolt tudományos kurzus relevanciáját karrierterveihez.
 • Pénzügyi szükséglet – A pályázóknak meg kell magyarázniuk pénzügyi helyzetüket és azt, hogy sikeres pályázat esetén hogyan kívánják fedezni a fennmaradó kiadásokat. A pályázóknak még ösztöndíjjal is igazolniuk kell, hogy fedezni tudják az Egyesült Királyságon belüli megélhetési költségeiket, hogy megfeleljenek a Tier 4 vízum követelményeinek.
 • Fejlesztési hatás – A pályázóknak el kell magyarázniuk, hogyan tervezik tanulmányaikat saját országuk társadalmának fejlődésére és a társadalomhoz való hozzájárulásra felhasználni. A pályázóknak igazolniuk kell a „fejlesztési” napirendek iránti korábbi elkötelezettségüket a vonatkozó projektekben való részvétel révén.
 • Tanórán kívüli tevékenység – A pályázóknak bizonyítékokkal kell szolgálniuk olyan tevékenységekről, amelyek javították végzettségük tulajdonságait, például önkéntességre, vezetésre, jótékonysági munkára.

A jelentkezési lapot ki kell tölteni és el kell küldeni az [email protected] címre, és a tárgysorban egyértelműen fel kell tüntetni a „Nemzetközi ösztöndíjpályázat” feliratot.

Noha a BGU kínálja az ösztöndíjak ezen körét, nem garantálhatja, hogy az egyikre vonatkozó jelentkezése sikeres lesz. Az ösztöndíjpályázati eljárás versenyképes, és a BGU fenntartja a jogot, hogy ne ítéljen oda ösztöndíjat azoknak, akik igazolják a fenti kritériumokat, ha a pályázat nem megfelelő minőségű.

Az összes odaítélt ösztöndíj a program időtartama alatt érvényes, a posztgraduális pályázók esetében ez egy év, az alapképzésben pedig három év.

A tanfolyamról

Ez a kurzus akadémiai ismereteket, gyakorlati készségeket és szakmai tapasztalatot biztosít az angol nyelvoktatás jövőjére való felkészüléshez és a nyelvészet területén történő továbbtanuláshoz. Eszközöket és forrásokat biztosít az Ön számára, hogy átgondolja szakmai gyakorlatát, és saját kutatást végezzen. Ideális minden tudományos háttérrel rendelkező hallgatók számára, mivel nincsenek tantárgyspecifikus belépési követelmények, kivéve az érettségi angol nyelvet.

Ennek a kurzusnak a részeként lehetőséged lesz megszerezni a Trinity Certificate in Teaching English to Speakers of Other Languages (CertTESOL) bizonyítványt. Ennek kitöltése:

 • Biztosítson Önnek egy nemzetközileg elismert TESOL tanúsítványt
 • Útvonalat kínál az iskolákban, főiskolákban és más helyszíneken való munkavégzéshez szerte a világon
 • Gyakorlati tanítási készségekkel ruházza fel
 • Támogatást és visszajelzést is kapsz szakértő oktatóktól és társaiktól, így a világméretű TEFL (Teaching English as a Foreign Language) részévé válik.

A kurzus olyan leendő tanárok vagy magánszemélyek számára készült, akik az angolt kiegészítő, második vagy idegen nyelvként tanulókkal szeretnének dolgozni. Együtt fogunk dolgozni Önnel, hogy javítsuk és fejlesszük a nyelvtanulás különböző megközelítési módjainak megértését. Megvizsgálja, hogyan tanulják, használják és tanítják a nyelveket a multikulturális közösségekben a globalizált világban.

Tanulmányozod az angol nyelv történetét, szerkezetét és használatát különböző társadalmi és kulturális környezetben, és megismerkedsz azzal, hogyan tanítják az angol nyelvet különböző kontextusokban. A kurzus során átfogóan megérti a szakmai kompetenciát és az angol nyelvoktatás gyakorlatának elméleti vonatkozásait. A gyakorlat és az elmélet integrációjára helyezve a hangsúlyt, megismerkedhet az angol nyelv más nyelveket beszélőknek történő tanításának megközelítéseivel és technikáival, és számos gyakorlati készség fejlesztésére szolgál.

A kurzus bevált gyakorlatokat kínál a tanítás és tanulás terén, miközben lehetőségeket nyit a tengerentúli munkához és utazáshoz. Ha nálunk tanul, áthidalhatja a szakadékot jelenlegi képesítései és a nemzetközi vagy független egyesült királyságbeli környezetben történő angoltanításhoz szükséges ismeretek és készségek között. Ideális a jövőbeli tanári karrierhez is, és kiváló felkészítést biztosít a QTS kurzusokon való hely megszerzésére, beleértve a PGCE-t alap- vagy középfokú angol nyelvből.

128621_rsz_selective-focus-photo-of-man-using-laptop-1438081.jpg

Szállítás

A BGU-n nincs mindenkire érvényes tanítási módszer – módszereinket úgy alakítjuk ki, hogy minden tantárgynak és csoportnak megfeleljenek, ötvözve a hagyományos egyetemi oktatás legjobb aspektusait innovatív technikákkal a hallgatói részvétel és interaktivitás elősegítése érdekében.

Különféle módon tanítanak majd, az előadásoktól, oktatóanyagoktól és szemináriumoktól a gyakorlati műhelyekig, tanfolyamokig, munkaalapú gyakorlatokig vagy akár laboratóriumi órákig. A kiscsoportos szemináriumok és workshopok alkalmat adnak az előadásokon felmerült kérdések áttekintésére, illetve önálló tanulmányozásra számítanak.

Az elhelyezések a BGU diplomaképzésének kulcsfontosságú részét képezik. Gazdagító tanulási élményt nyújtanak a tanfolyamon megszerzett készségek és ismeretek alkalmazásában, és ezáltal értékes, valós tapasztalatokat adnak karrierjének fellendítéséhez.

Értékelés

Tisztában vagyunk azzal, hogy az egyének sokféle háttérrel és tapasztalattal rendelkeznek, ezért tanfolyamainkon különféle értékelési stratégiákat alkalmazunk.

A TESOL & Linguistics területén végzett értékelés a BGU-n végzett tanulás szerves része, és többféle formát ölt. A hallgatók értékelése általában a módszerek széles skáláján keresztül történik, például értékelt prezentációk, írásbeli feladatok, online beszélgetések és IKT-alapú feladatok, tanítási gyakorlat és munkaportfóliók. A kurzus harmadik évében egy záródolgozat formájában megvalósuló kutatási projekt arra ösztönzi a hallgatókat, hogy kutatásban tájékozott angol nyelvtanárokká váljanak, akik képesek hozzáértő ítéleteket hozni saját gyakorlatukról.

Karrier és további tanulmányok

A BGU rendkívül magas foglalkoztathatósági besorolással büszkélkedhet, és a Tanárképző Iskolán belüli tanulók foglalkoztathatósága különösen magas. Az angol nyelv és tanítás BA tanfolyamunk szilárd alapot biztosít a nyelvészet és a TESOL területén. Sikeres elvégzése után képes lesz a nemzetközi angol nyelvoktatás legújabb elméletére, politikájára és gyakorlatára vonatkozó ismereteit különféle globális szakmákban alkalmazni. Diplomájával folytathatja szakmai fejlődését az angol nyelvoktatás, oktatás, beszéd- és nyelvterápia, média, kiadói területeken, nemzetközi és brit kontextusban egyaránt. Lehetősége lesz arra is, hogy nyelvtudományi területen folytasson további tanulmányokat. A nyelvész végzettségűek jól felszereltek ahhoz, hogy karriert vállaljanak a marketingtől és a kiadótól a beszéd- és nyelvterápiáig. A BA képzés mellett azoknak a hallgatóknak, akik a QTS megszerzése felé szeretnének haladni, lehetőségük van arra, hogy elvégezzék előtanítási tanfolyamunkat, amely segíthet abban, hogy helyet szerezzen valamelyik PGCE kurzusunkon.

Támogatás

A BGU-n való tanulás diákközpontú élmény. A személyzet és a hallgatók barátságos és támogató légkörben dolgoznak együtt egy meghitt egyetemi közösség részeként. A személyzet minden tagját személyesen ismeri, és magabiztosan fordul hozzájuk segítségért és tanácsért, a munkatársak pedig nem csak látásukból ismerik fel Önt, hanem egyedi tehetséggel és érdeklődési körrel rendelkező egyénként is. Mi személyesen és tanulmányilag is támogatjuk Önt a beiktatástól a diploma megszerzéséig.

Belépők

Az Iskoláról

Kérdések