Wright State University

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Rólunk

Wright State University egy nemzeti állami egyetem Daytonban, Ohioban, több mint 15 000 hallgatóval, köztük közel 1000 nemzetközi hallgatóval, több mint 60 országból. A 295 fokos programokat kínáló egyetem nyolc főiskolából, három iskolából és egy fióktelepből áll, az ohiói Celinában. A Wright testvéreknek nevezett Wright State University kivételes, megfizethető oktatást kínál az amerikai szomszédságban.

Kik vagyunk

Küldetés

Átalakítjuk diákjaink és az általunk szolgáltatott közösségek életét.

Mi fogunk:

 • Szilárd alapot kell teremteni a hallgatók sikeréhez minden szinten, kiváló minőségű, innovatív programok révén;
 • Tudományos kutatás és kreatív erőfeszítések folytatása, amelyek befolyásolják az életminőséget;
 • Vegyen részt értelmes közösségi munkában;
 • Hajtja régiónk és államunk gazdasági revitalizációját, és minden hallgatónknak, oktatóknak, alkalmazottaknak és öregdiákoknak ösztönözheti a szakmai, szellemi és személyes fejlődést.

Látomás

Wright State University , a Wright testvérek kreatív szellemének inspirálta, Ohio tanulóközpontú és innovatív egyeteme lesz, amely ismert és csodálatos az inkluzív kultúránk iránt, amely tiszteletben tartja minden diákunk, oktatónk, személyzet és alumni és egyedülálló értékét. a pozitív transzformációs hatásunkra a diákjaink és az általunk szolgáltatott közösségek életére.

értékek

Wright State University értékei

 • Emberek: siker, sokféleség
 • Tanulás: felfedezés, innováció, ösztöndíj
 • Partnerségek: regionális, vállalkozói, globális
 • Kapcsolatok: kollegialista, szakmai, etikai
 • Fenntarthatóság: társadalmi igazságosság, gazdasági lehetőség, környezetvédelem
 • Gondnokság: Fiskális, szellemi

Régiónkról

A Daytoni régió az innováció keresztútjaként ismert, de sokkal több.

A dél-nyugati részén található Miami Valley régióban található Dayton egy közepes méretű város, melyet egy közel egymillió lakosú nagyvárosi terület vesz körül. Dayton a Legjobb Megfizethető Helyek listáján az Életképesség 2. listáján szerepelt. „A Daytoni életből eredő valódi alku az élet magas színvonalú lakói,” a Livability.com szerint. „A Dayton gazdag választékát kínálja a szabadidős kikapcsolódásnak, amely magában foglalja a kenuzást és a korcsolyázást a kulturális szolgáltatásokra, mint például a Daytoni Filharmonikus Zenekar és a Benjamin és a Marian Schuster Előadóművészeti Központ.”

Az egyik legjobb

 • "Legjobb hely az élethez" - US News and World Report
 • "Amerika legfizethetőbb városai" - Forbes
 • "Top-10 városok karrierlehetőségekért" - SmartAsset
 • "Top-10 legtöbb művészi közepes méretű város" - Gogobot
 • "A 25 legjobb város 2017-ben" - kívül
 • "Ezek az amerikai városok a legtöbb zöld területet" - National Geographic

Történelem

A Miami-völgy az innováció hosszú története. Az 1900-as évek elején Dayton lett az Egyesült Államok találmányának fővárosa, az egy főre jutó legtöbb szabadalommal. A légiközlekedési helyként Dayton otthont ad az Egyesült Államok Légierőinek Nemzeti Múzeumának - a világ legrégebbi és legnagyobb katonai repülési múzeumának - és Ohio 1. számú turisztikai látványosságának, valamint az ország egyik legjelentősebb légi showjának. A város egyéb hatásos találmányai közé tartozik a pénztárgép, az autók önindító gyújtása, a pop-top italok, az elektromos kerekesszék, a létrák és a parkolómérő. A látogatók felfedezhetik ezt a gazdag történelmet, és megnézhetik az eredeti 1905-ös Wright Flyer III-at, a nagyszámú pénztárgépgyűjteményt és a helyi történelem egyéb drágáit a Carillon Történelmi Parkban.

Finom és előadóművészet

A régió művészeti színtere élénkebb, mint sok nagyobb városé. A Benjamin

A nagy szabadban

A Miami Valley egy nagyszerű hely a szabadtéri kalandorok számára. A környéken hét MetroParks található, valamint több mint 35 000 hektáros park, természetvédelmi terület és egy népszerű folyami folyosó a Nagy Miami-folyó mentén. A kerékpárosok több, mint 330 mérföldnyi nyomvonalat fedezhetnek fel, és több útra juthat a pályák között. A vidéki Greene megye túrázást kínál a Clifton Gorge State Nature Preserve-ben, a Glen Helen természetvédelmi területen, a kempingezés és a túrázás a John Bryan State Parkban, és a kenuzás a Little Miami-folyó mentén, Ohio első patakja, amelyet nemzeti festői folyónak neveznek.

Sport

A sport rajongók örömmel hívják Raider Country otthonát. A Wright State NCAA DI sportprogramjával és a Columbusban és Cincinnatiban folytatott szakmai csapatokkal a régió bőséges lehetőségeket kínál a sport rajongóknak. Az NCAA Daytonot is tartalmazza a kilenc nagy kosárlabda városának listáján. Minden évben az NCAA-verseny Daytonban kezdődik, az első négy játék helyén, amely egy 64-csapat csapatot tartalmaz. A Dayton Dragons baseball csapata a Sports Illustrated magazin egyik legjobb tíz leggyorsabb jegyének nevezték el.

Vásárlás és étkezés

A terület legnagyobb bevásárlóközpontja, a Fairfield Commons bevásárlóközpontja, Wright State campus közelében található. A Greene - egy 72 hektáros városközpont, amely sétálóbarát utcákat, kiskereskedelmi üzleteket és éttermeket kínál - mindössze 15 perc alatt elérhető. Az egyedülálló éttermek és üzletek a Dayton történelmi belvárosának részét képezik. A régió több mint egy tucat mikrogöröggyárral „ugrál”, a New York Times pedig a „Pine Club steakhouse” nevet viseli a „világ tíz legnagyobb hagyományos étkezési intézményének”.

Hétvégi kiruccanások

A Miami-völgy elsődleges pozíciója az Interstate 70 és az Interstate 75 metszéspontja közelében megkönnyíti a nagyobb városok, például Cincinnati, Columbus és Indianapolis látogatását. A Midwest legnagyobb szórakoztató és vízi parkja, Kings Island, mindössze 35 mérföldre délre Daytontól. A világszínvonalú múzeumok, beltéri és kültéri koncerttermek, folyami hajókirándulások, díjnyertes állatkertek és professzionális sportcsapatok egy órás autóútra vannak.

Raider Country

Raider Country a szomszédos 16-megyei régió nyugati Ohioban, melyet Wright State University két egyeteme rögzít. Szintén a Wright-Patterson légierő bázisának otthona, a régió ismert az információs technológia, a repülőgépkutatás és -fejlesztés, a fejlett anyaggyártás, valamint az egészségügy és az emberi szolgáltatások területén. A Raider Country ínyenc éttermek, eklektikus üzletek, zöldterületek és kiváló iskolák.

Helyszínek

Dayton

Address
Colonel Glenn Highway,3640
45435 Dayton, Ohio, Amerikai Egyesült Államok