Northeastern State University

Bevezetés

Hivatalos Leírás

történelem

Ahogy belépsz Northeastern State University Tahlequah campus, a burkolt sétány vezet a Muskogee Avenue elviszi egy utat, amely megtestesíti a történelem és a kulturális örökség NSU. A bronz szobor Sequoyah megjegyezte 19. század Cherokee diplomata és alkotója a Cherokee szótagábécében, az óratorony Szeminárium terem ez a jelképe ennek az intézménynek, akkor részt vesz egy nagyon különleges élmény.

Még 1846-ban Northeastern State University-ben alakult, mint a Cherokee Nemzeti Női intézetbe. Ez a történelmi kapcsolat a Cherokee Nation és indián terület teszi Northeastern legrégebbi felsőoktatási intézménye Oklahomában.

A történelem, mint egy állami intézmény kezdte március 6-án, 1909, amikor az Oklahoma törvényhozás megvásárolta a női Szeminárium és létrehozott Northeastern State Normal School, ahol az első osztályba került sor szeptember 14, 1909. Egy évtizeddel később, NSNS átalakult Northeastern State Tanítóképző Főiskola, mely egy négy éves vezető tanterv diplomát. Az Oklahoma jogalkotó felhatalmazást nevének megváltoztatása NSTC Northeastern State College 1939-ben. Lettünk hivatalos nevén Northeastern State University 1985-ben.

Ma már Oklahoma negyedik legnagyobb állami négyéves intézményt és egy hat regionális intézmények által szabályozott Regionális Egyetemi Rendszer Oklahoma fórumon. Az egyetem kínál tanulási hub északkeleti Oklahoma kialakított három egyetemen - a főépületben Tahlequah és ág campusok Muskogee és Broken Arrow - amelyek együttesen szolgálják közel 9000 diák évente.

Küldetés, jövőkép és értékek

Küldetés

Nyugszik gazdag nevelési örökségének a Cherokee Nation, kampuszaiig Northeastern Állami Egyetem biztosítja a sokszínű közösségek életen át tartó tanulást széles skáláját graduális, posztgraduális és szakmai doktori fokozat. A magas elvárások hallgatói sikert, az egyetem nyújt minőségi oktatás, kihívást jelentő tanterv, a kutatás és tudományos tevékenységeket, magával ragadó tanulási lehetőségeket, és a szolgáltatás a helyi és szakmai közösségek. Az intézmény külön kar és a személyzet nyújt a szolgáltatás-orientált, támogató tanulási környezet, ahol a diákok készít elérni a szakmai és a személyes siker egy multikulturális és globális társadalomban.

Fókuszált Küldetésnyilatkozat

Mi képessé diákok, oktatók, alkalmazottak és a közösség, hogy elérjék a teljes szellemi és az emberi potenciál létrehozásával és bővülő a tanulás kultúráját, felfedezés, és a sokszínűség.

Látomás

Northeastern State University formálja a jövőben a régió oktatási partnere a választás, amelyben a kiválóság mércéjévé szolgálva az intellektuális, kulturális, szociális és gazdasági igények az egyetem különböző közösségekben.

Értékek

Sértetlenség

NSU modellek integritását erkölcsi és intellektuális viselkedés és gyakorlatok előmozdításával az őszinteség, az emberi méltóság és az elszámoltathatóság.

Együttműködés

NSU folytat együttműködést a partnerség révén, hogy hozzon létre a tanulási lehetőségek és elősegíti az oktatási és a gazdasági siker.

KREATIVITÁS

NSU előlegek kreativitás feltárása révén, az innováció, a kritikus vizsgálat, és a szellemi szabadság.

vezetés

NSU inspirálja vezetés révén elkötelezettségét, hogy előkészítse és szolgálni másokat.

Excellence

NSU folytat kiválóság folyamatos javítása által egyénileg és közösségben.

Komunikáció

NSU támogatja a kommunikáció révén a szabad információáramlás és az ötleteket.

Sokféleség

NSU értékek sokféleségét és a felhatalmazás által előmozdítása az egyének jogai és egyenlő hozzáférést az oktatási és dúsítási tapasztalatok, tiszteletben tartja a kulturális különbségek, és biztosítani kell az esélyegyenlőséget.

NSU áttekintése

Beiratkozás

  • Teljes munkaidős Part Time teljes

    Egyetemi hallgató 5001 2043 7045

    Diplomás 477 755 1231

    teljes 5478 2798 8276

Nyitvatartási regisztrációs jelentése az őszi 2015

Szakok

54 Egyetemi programok / kiadók
24 Graduate programok

Nyitvatartási regisztrációs jelentése az őszi 2015

Student Profile

62,7% a nők
37,3% Férfiak
91,9% Oklahoma Lakosság
6,4% Egyéb Egyesült Államok és területek
50,6% Fehér
19,3% amerikai indián / alaszkai őslakos
15,7% Két vagy több verseny
4,0% afroamerikai / fekete
1,7% Ismeretlen
4,8% spanyol
2,0% ázsiai
1,7% Nem rezidens idegen
0,1% Native Hawaii / óceániai

Nyitvatartási regisztrációs jelentése az őszi 2015

Legnépszerűbb szakirányokon

Tanítóképzés
biológia
Könyvelés
üzlet
pszichológia
büntető igazságszolgáltatás
Bölcsőde

Kar

51% a nők
49% Férfiak
19% -os kisebbségi
53% A legnagyobb mértékben a területen

Osztálylétszám

84% Egyetemi osztály kevesebb, mint 30 diák
97% Egyetemi osztály kevesebb, mint 50 diák

Ház

65% Új gólya él az egyetemen
18% Minden undergrads élni az egyetemen

Helyszínek

Tahlequah

Northeastern State University Tahlequah

Address
2400 W. Shawnee
74401 Tahlequah, Oklahoma, Amerikai Egyesült Államok
Telefonszám
+1 918-456-5511