Nueta Hidatsa Sahnish College

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A Nueta Hidatsa Sahnish Főiskola adták folytatás akkreditációs július 12-én, 2006, a Bizottság által a Felsőoktatási Intézmények a North Central Association of főiskolák és iskolák.

Általános Információ

A Nueta Hidatsa Sahnish Főiskola (NHSC) van törzsileg által bérelt három kapcsolt Tribes az erőd Berthold foglalás központja New Town, North Dakota. NHSC van törzsileg által irányított Igazgatóság, melynek keretében hét tagját a hat részes tanács tagjai és az egyik törzsi elnöke. Eredetileg nevű Fort Berthold Community College, hogy alakult május 2, 1973, a hivatal a felsőoktatásért felelős a Fort Berthold foglalás. Március 27-én 2015 három kapcsolt Tribes Üzleti Tanács aláírta indítvány nevének megváltoztatása a főiskola Nueta Hidatsa Sahnish Főiskola. A három kapcsolt Tribes támogatta az elképzelést, hogy a helyi székhelyű felsőoktatási intézmény volt szükség, hogy a vonat törzsi tagok és cselekedni, mint pozitív hatást megtartva a törzsi kultúrákban. Egy irányító bizottság nevezték ki, hogy felügyelje a kezdeti működéséről a testület. Ez a bizottság váltotta a kiválasztási egy igazgatósági 1974.

Az első osztályok kínált NHSC voltak kiterjesztése alapján a koordináló akkreditált intézmények. Az artikuláció megállapodások az elején voltak a University of Mary, Bismarck, ND; Minot State College, Minot, ND; és a University of North Dakota, Williston Center, Williston, ND. A testület folytatta, hogy dolgozzon ki hosszú távú tervezési modellek. Ez a tervezés eredményeként a fejlesztés kereteit végző küldetését és céljait a Kollégium, valamint a javítása az oktatási és szakképzési szolgáltatások a közösség egész foglalás.

Nueta Hidatsa Sahnish Főiskola kapta meg az akkreditációt február 12-én, 1988-ban, a North Central Association of iskolák és kollégiumok. Július 12-én, 2006, Nueta Hidatsa Sahnish College adták folytatta a 10 éves akkreditációs keresztül a Higher Learning Bizottság (HLC), és ad otthont a jövő megerősítését akkreditációs látogatás 2017-18. A testület is az egyik harminc négy törzsi főiskolák nyújtott 1994 Land Grant Intézmény állapotát. A Nueta Hidatsa Sahnish Főiskola szintén tagja az amerikai indián Felsőoktatási Konzorcium (AIHEC). Február 25-én, 2011, HLC intézményi Hozzászólások Tanács (IAC) megszavazta, hogy meghosszabbítja az Akadémia Akkreditációs tartalmazza Bachelor of Science fokozatok általános iskolai és Környezettudományi Kar, valamint a Bachelor of Arts Native American Studies, így NHSC négyéves Intézmény.

Oktatási célokra Filozófia

Hisszük, hogy Nueta Hidatsa Sahnish Főiskola célja, hogy: Fokozza az életminőség a Mandan, Hidatsa és Arikara Nemzet

Ajánlatok fejlesztési lehetőségeket a gazdasági jólét és az életminőség. 10 Kezdeményezi és hajtja végre az új vagy innovatív ötleteket javára a Tribe, beleértve a vezetés és a képzés.

Építsd pozitív erős identitás a három kapcsolt Tribes

Egy építész emberek és közösségek a Mandan, Hidatsa és Arikara Nemzet Integrálja három kapcsolt Tribes kultúra, a hagyományok és a nyelv, minden tudományos és társadalmi tevékenységek képessé az embereket. Egy hely, ahol minden ember jön először a nevelési igényeinek.

Gondoskodjon fejlesztése globális állampolgárság biztosításával szükséges képzést és vezetői

Kihasználja a művészet technológia segítségével tanfolyamokat. Készítsünk globálisan kezelni hatását más kultúrák, gazdaságok, a környezet és intézkedéseket. Fejlesztésének és hasznosításának a meglévő forrásokat a további fejlődés a személyzet / kar és az Igazgatóság.

Fejleszteni kell a tőkeerős intézmény, amely megfelel az igényeinek a hallgatók által a biztonságos tanulási környezet, amely elősegíti a sokszínűség és a megfelelő tananyag / programok.

Adjon meg egy gondoskodó és tápláló légkört, amely megfelel az igényeinek a diákok. Hasznosítani több tanítási módszerek és technikák a különböző tanulási stílusokat. Ajánlat önfejlesztés lehetőségeket, miközben a kultúra a Mandan, Hidatsa és Arikara Nemzet. Válassza ki és dolgozzon ki egy kari, akik hisznek a jövőkép és a küldetés a testület. Folyamatos értékelése

o Az oktatási módszerek / tananyag / közösségi igények és trendek meghatározására tanfolyam és programok kínálatát, pihenés, sport, gyermekgondozás, tanuló ház.

Ösztönözni kell, hogy szükség van, hogy hangot tájékozott véleményeket, hogy a pozitív változást. Legyél vezető között törzsileg ellenőrzött főiskolák, hogy a legjobb minőségű a kultúra, a tudományos és a hallgatói szolgáltatások.

Küldetés

A Nueta Hidatsa Sahnish Főiskola nyújt színvonalas kulturális, oktatási és szakoktatási és szolgáltatások Mandan, Hidatsa és Arikara Nemzet

Látomás

Mandan, Hidatsa és Arikara Nemzet Nueta Hidatsa Sahnish Főiskola: A dinamikus jelenség, amely megőrzi a múltunk, és felkészülünk a jövőre

Értékek

A Nueta Hidatsa Sahnish akadémia értékek jól szemléltetik a föld benyújtani, amely a közös otthont a Nueta, Hidatsa, és Sahnish emberek. Unity, hogy a legfontosabb érték található központjában (tűz pit), amely a többi kapott érték köré épített. Spiritualitás, nép, kultúra, és a jövő a négy tartományok által képviselt négy fő üzenete. A külső tizenkét hozzászólások értékeket képviselnek belül mind a négy területen.

A tudományos élet szabadságát

Nueta Hidatsa Sahnish Főiskola elkötelezett a szellemi gondolkodás és törekvés. A főiskolai kar ösztönzi, hogy megismertesse a hallgatókat széles és változatos nézőpontokat és a kutatás. Ennek része a főiskola indián hagyomány, el kell ismerni bizonyos tételei fogják kifejezni része a tantervnek és elfogadható, ha alkalmazható. Mindenkor, oktatók kell megalapozott értékítéletet, tiszteletben tartja mások jogait, hogy a gondolatait és véleményét, és arról, hogy ugyanazt a szabadságot kell terjeszteni a diákok és a kollégák.

Felvételi Információs és politika

Felvételi:

Nueta Hidatsa Sahnish Főiskola előfizet egy nyitott ajtó Felvételi feltételek. Minden olyan személy, aki egy diplomás akkreditált középiskolában, vagy aki saját Közoktatás-fejlesztési (GED®) tanúsítványt is elismerte, hogy NHSC. Felvételi NHSC nem biztosítja bebocsátást adott tantárgyat. Egyes programok követelményeinek túlmutat a szokásos egyetemi felvételi, hogy teljesíteni kell.

Eljárások:

A következő elemek szükségesek Belépőjegyek NHSC:

Jelentkezés Felvételi Hivatalos példányát középiskolai átiratát vagy GED bizonyítványt vagy GED átirat A teljes ingyenes alkalmazás szövetségi Student támogatás (FAFSA) Másolatát jogosítvány, állami ID, vagy társadalombiztosítási kártya Minden indián beiratkozott hallgatók egy államilag elismert törzs be kell nyújtaniuk egy hivatalos ellenőrzés törzsi beiratkozás Adott esetben, indián diákok nem vettek részt olyan államilag elismert törzs be kell nyújtaniuk egy hivatalos ellenőrzés törzsi beiratkozási egyik szülője Diákok kell egy hivatalos együttműködés y az átirat (ek) re korábban járt egyetemre (ek) közvetlenül az anyakönyvi hivatal NHSC Új és cserediák kell vállalniuk vizsga és benyújtja vizsgálat pontszámok elhelyezés Matek és angol Kettős hitel diákok be kell nyújtaniuk a Du l Hitel formájában kapják el a középiskolát adott kurzus Nem amerikai állampolgárok megfelelő dokumentumokkal igazolnia kell, hogy ellenőrizze, hogy azok jogosultak állampolgársággal nem

Ez a felelőssége a hallgató, hogy biztosítsák az összes dokumentum fogadása. A hold kapnak a hallgató tanulmányi eredménye, ha az összes dokumentáció nem az ő / ő fájl végén az első 6 hét a félév. A diák nem szabad megengedni, hogy beiratkozik, amíg az összes dokumentáció benyújtása. Pénzügyi támogatást is késhet, ha a dokumentáció nem nyújtott be, mielőtt a pénzügyi támogatás folyósítását.

Pénzügyi támogatás Információs és politika

A Nueta Hidatsa Sahnish College Hivatal hallgatói pénzügyi támogatást nyújt segítséget a diákoknak biztosítva a megfelelő források, hogy részt vegyen NHSC. A változatos programok állnak rendelkezésre minden diák kell alkalmazni a pénzügyi támogatást.

Típusú pénzügyi támogatás kapható

477 Demonstrációs Projekt

Amerikai indián College Alap: www.collegefund.org
Észak-Dakota Diák pénzügyi támogatás Grant (SSIG)
Három Társult Tribes Felsőoktatási Program
Három Társult Tribes Job Training Partner törvény (477)
Veteránok előnyei
Rehabilitációjáról
IV alapokból szerzett és a nem munkából származó

Egyéb ösztöndíjak állnak rendelkezésre Nueta Hidatsa Sahnish Főiskola.

Helyszínek

Új város

Address
Nueta Hidatsa Sahnish College
PO Box 490/220 8th Ave N

58763 Új város, Észak-Dakota, Amerikai Egyesült Államok