Bilkent University

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Bilkent University

Bilkent University világszerte elismert és rangsorolt ​​világszerte, mint a törökországi felsőoktatási intézmény. Bilkent University - az első privát, nonprofit egyetem Törökországban - 1984. október 20-án alapította meg Dr. İhsan Doğramacı professzor, amelynek alapvető célja a felsőoktatásban és a kutatásban egy kiválósági központ létrehozása. A "Bilkent" név ezt a célt szemlélteti, mivel a "bilim kenti" rövidítése: a török ​​a "tanulás és tudomány városa". Az ország fővárosában Ankara, 5 millió élénk metropolisz, az egyetem az akadémiai, társadalmi és kulturális tevékenység központja.

7902_international3.jpg

Bilkent University 1984-ben alakult Törökország első, felsőoktatási magánprofit intézménye. A világhírű tudósok között a kar és a csúcsminőségű létesítmények egész campus, Bilkent vonzza a legtöbb török ​​legfényesebb középiskolai diplomások. Az egyetem közel 13 ezer hallgatója 34 egyetemi hallgató és 58 doktori programot folytat.

Bilkent University büszke a valóban nemzetközi perspektívára. A Bilkent oktatásának médiuma az angol, és a nemzetközi tudósok és diákok közössége alkotja az egyetem tudományos és társadalmi életének lényeges elemét. A nemzetközi kar és oktatók több mint egynegyedét alkotják az összes tudományos munkatársakból, akik 34 különböző országot képviselnek. Napjainkban egyre több nemzetközi diák vesz részt és 67 országból érkező diákokat.

A Bilkent élénk kulturális és társadalmi légkört kínál. Az 500 hektáros campus mindössze 12 kilométerre fekszik Ankara központjától, ahonnan könnyen megközelíthető a város parkjai, bevásárló negyedei, kulturális tevékenységek, múzeumok és szórakozóhelyek. Emellett Bilkent helyzete a történelmileg gazdag Anatólia szívében lehetővé teszi a könnyű hozzáférést más városokhoz, hagyományos falvakhoz, lenyűgöző tájakhoz, történelmi helyszínekhez és nagy kulturális érdeklődésű helyszínekhez az ország egész területén.

Bilkent University volt

· Törökország legmagasabban rangsorolt ​​egyetemének nevezik a Quacquarelli Symonds Graduate Employability Rankings-hez 2019-ig

· Rangsorolt ​​54. helyen a Times Higher Education ázsiai egyetemi ranglistán 2018-ban

· A Quacquarelli Symonds Emerging Europe-ban a 12. helyen szerepel

· Törökország legmagasabb rangú egyetemének nevezték el a Quacquarelli Symonds Top 50 Under 50 listáján 2017-ben

7904_international4.jpg

A Bilkentben a magas színvonalú oktatást biztosító tényezők közé tartozik egy olyan kar, amely aktívan részt vesz a kutatásban. Mint mentorok és oktatók, a modern tantermekben és a legmodernebb laboratóriumokban dolgozó hallgatókkal folytatnak interakciót, kiterjedt számítógépes és internetes infrastruktúrával. A Bilkent aktívan fektet be új oktatási és kutatási technológiákba. A hallgatók részt vehetnek a csúcstechnológiai létesítményekben megvalósított projektekben, a nanotechnológiai központoktól kezdve a digitális tartalomkészítésig és szerkesztőlaborig. A diákok akadémiai sikerének támogatása érdekében a Bilkent korlátlan hozzáférést biztosít számítógépes laboratóriumokhoz éjjel-nappal. A Bilkent University Könyvtár az ország legszélesebb akadémiai könyvtára. A könyvtár nagy gyűjteménye mellett a könyvtár helyszíni és távoli hozzáférést biztosít a folyóiratokhoz és adatbázisokhoz, hogy megfeleljen a hallgatók és oktatók tudományos igényeinek. Bilkent University gazdag és változatos környezetet biztosít a tanuláshoz és az intellektuális növekedéshez.

Jöjjön Bilkentbe és fedezze fel a világot!

Helyszínek

Ankara

Address
Ankara, Ankara, Törökország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket