Sirindhorn International Institute of Technology - Thammasat University

Bevezetés

Hivatalos Leírás

A SIIT-ről

A Sirindhorn Nemzetközi Műszaki Intézet (SIIT) egyetemi és posztgraduális programokat (mester és doktori szint) kínál a mérnöki alapképzéshez (B.Eng.), A Bachelor of Science (B.Sc.), a mérnöki mesterhez (M.Eng.). ), Okleveles mester (M.Sc.) és filozófia doktor (Ph.D.). Az alapképzés a következő területeken vehető igénybe: vegyészmérnöki (ChE), építőmérnöki (CE), számítástechnikai (CPE), elektronikai és kommunikációs mérnöki (EC), mérnöki menedzsment (EM), ipari mérnöki (IE), informatikai (IT), a menedzsment technológia (MT) és a gépipar (ME).

A SIIT három mérnöki program mestert kínál, nevezetesen a mérnöki program mérnöki programját, a beágyazott rendszerek információs és kommunikációs technológiájának mérnöki programját, valamint a logisztikai és ellátási lánc rendszerek mérnöki szakát. Emellett a mérnöki és technológiai tudományok mesterképzését, valamint a mérnöki és technológiai filozófiai doktori programot is kínál.

Jelenleg az intézet oktatói és hallgatói csereprogramokat hozott létre számos egyetemmel Ázsiában, Ausztráliában, Európában és Észak-Amerikában. Ezek a programok lehetővé teszik, hogy a kar tagjai ne csak kollégáikkal működjenek együtt kutatási projektekben, hanem a hallgatóknak is lehetőségük legyen tanfolyamokat folytatni az említett egyetemeken. Ezenkívül a SIIT tanfolyamok látogatására és tanítására szóló meghívásokat rendszeresen kiterjesztik képzett külföldi professzorokra az ilyen programok keretében.

Az igazgató által vezetett intézet adminisztratív részlegekből, könyvtári és információs szolgáltató központból, öt akadémiai iskolából, valamint az Általános és Posztgraduális Tanszékből (CGS) áll.

A SIIT működését két helyszínen hajtják végre: a Rangsit Campuson (a Thammasat Egyetem Rangsit Centerjénél) és a Bangkadi Campuson (a Bangkadi Ipari Parkban).


Történelem

A 9-én Japán Thaiföld vegyes kereskedelmi és gazdasági bizottsági ülés tartott Kobe, Japán 1989-ben, a küldöttek a Japán Gazdasági Szervezetek Szövetsége (Keidanren - most Nippon Keidanren), valamint a Szövetség a Thai Industries (FTI) felismerte, hogy annak érdekében, Thaiföld ipari fejlődésének fokozása érdekében mérnöki programokat kellett létrehozni, ahol az összes előadást és laboratóriumi tanfolyamot angolul oktatták magasan képzett oktatók, doktori fokozattal.

Együttműködési megállapodást kötöttek a Keidanren, az FTI és a Thammasat Egyetem között 1992-ben, hogy mérnöki alapképzési programokat hozzanak létre a Thammasat Egyetemen a Keidanren és az FTI által biztosított kezdeti forrásokból. Kétéves sikeres működés után 1994. szeptember 16-án megalapították a „Nemzetközi Technológiai Intézetet (IIT)”. Maha Chakri Sirindhorn királyi fenséges hercegnő kegyesen vezette a Thammasat Egyetem Rangsit Központjának új épületének sarokkövét. . Őfelsége, Bhumibol Adulyadej thaiföldi király kegyesen új nevet adott az intézetnek: „Sirindhorn Nemzetközi Technológiai Intézet (SIIT)” 1996. június 28-án.

1997. október 2-án Maha Chakri Sirindhorn királyi fenséges hercegnõ kegyesen elnökölte a Sirindhorn Nemzetközi Technológiai Intézet nevének és épületének beiktatási ünnepségét. 1999-ben az FTI a Bangkadi Ipari Parkban (BKD) egy meglévő épületet 30 éven keresztül a SIIT használatához biztosított. 2001 júniusában Anand Panyarachun volt miniszterelnök új épületet avatott Bangkadiban az információs és számítástechnikai programok számára.

Királyi Fensége, Maha Chakri Sirindhorn hercegnő kegyesen vezette a bangkadi Sirindhralai épület felavatását 2006. június 28-án. Ebben az új hatemeletes épületben található az Információs, Számítógépes és Kommunikációs Technológia (ICT) Iskola, a Menedzsmenttechnika Iskola (MT), könyvtár, számítógépes központ, laboratóriumok és tantermek.

A Sirindhorn Nemzetközi Műszaki Intézet három alapító szervezetének hátterét röviden az alábbiakban ismertetjük.

Thammasat Egyetem

Az 1934-ben alapított Thammasat Egyetemet eredetileg a bölcsész- és társadalomtudományok oktatásának szentelték. Az egyetem nagyszámú diplomát adott ki, akik nagyban hozzájárultak Thaiföld fejlődéséhez és fejlődéséhez. Felismerve a tudomány és a technológia jelentős hatását az ország gazdasági növekedésére, a Thammasat Egyetem az 1980-as és 1990-es években mérnöki, technológiai, fizikai és orvosi tudományok szakokat indított Rangsit központjában, Pathum Thaniban.

Japán Üzleti Szövetség (Nippon Keidanren)

Több gazdasági és ipari szervezet egyesülésével 1946 augusztusában létrehozták a Japán Gazdasági Szervezetek Szövetségét (Keidanren). A Keidanren egy magán, nonprofit gazdasági szervezet, amely gyakorlatilag a gazdasági tevékenység minden ágát képviseli Japánban. Keidanren szoros kapcsolatot tartott fenn mind az állami, mind a magánszektorral itthon és külföldön, és nem csupán gyakorlati megoldásokat keresett a gazdasági problémákra, hanem hozzájárult Japán és a világ más országainak gazdaságának megfelelő fejlődéséhez is.

2002 májusában Keidanren beolvadt a Nikkeirennel (Munkaadói Szövetségek Japán Szövetsége), és Nippon Keidanren lett (a Japán Üzleti Szövetség). A japán üzleti közösség nemzetközileg elismert vezetőinek élén Nippon Keidanren aktív és befolyásos szerepet játszik az egész emberiség harmonikus gazdasági jólétének elérésében.

A Thai Iparok Szövetsége

A Thai Iparok Szövetsége (ATI) néven 1987. december 29-én jött létre a Thai Iparok Szövetsége (FTI). Az ATI átalakult testülete volt, amelyet 1967-ben hoztak létre. Az FTI egy ipari magánszervezet, amely összefogja az ipar vezetőit, hogy elősegítsék Thaiföld társadalmi-gazdasági fejlődését. Az FTI fő célkitűzése a thaiföldi gyártók képviselete mind nemzeti, mind nemzetközi szinten, az ipari vállalkozások népszerűsítésének és fejlesztésének elősegítése, a kormánnyal való együttműködés a nemzeti politikák kialakításában és tanácsadási szolgáltatások kínálása a tagok számára.

Az FTI egy teljes körű szolgáltatást nyújtó szervezet, amely együttműködik a kormánnyal, hogy elősegítse a thaiföldi iparágak mozgósítását a nemzetközi piacok elérése érdekében. Úgy működik, mint „match-maker” a külföldi iparosok és a thaiföldi erőforrások között, amelyek egyesítik Thaiföld iparosainak pénzügyi erejét, tervezési képességét és meggyőző erejét.

Helyszínek

Khlong Nueng

SIIT Rangsit campus

Address
Phahonyothin Rd, Khlong Nueng, Khlong Luang District, Pathum Thani
12120 Khlong Nueng, Pathum Thani, Thaiföld

Bang Kadi

SIIT Bangkadi campus

Address
131 Moo 5, Tiwanont Road, Bangkadi Muang
Pathum Thani

12000 Bang Kadi, Pathum Thani, Thaiföld

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket