Hivatalos Leírás

Thaiföld első felsőoktatási intézménye hivatalosan jött létre március 1917. Az alapozás és előkészítés azonban sor került több mint egy évszázaddal ezelőtt. A világméretű gazdasági, társadalmi és politikai változások a század végén hozzájárult Siam azon döntését, hogy alkalmazkodjanak annak érdekében, hogy elkerüljék, hogy a nyugati hatalmak gyarmatosították ( "Siam" lett a "Thaiföld" az év, 1939). Így Chulalongkorn király (V. Rama) bevezette a királyi politika megerősítése és javítsa a kormány, így az ország sikeresen ellenállni a dagály a gyarmatosítás. Az egyik legfontosabb része ennek a politikának az volt, hogy javítsa a sziámi oktatási rendszer előállítására alkalmas személyzete munka a köz- és a magánszektorban. Ennek eredményeként, egy iskola-ben alakult 1871, a Royal Pages laktanyában, a Grand Palace vegyület. Később, 1882-ben, király Chulalongkorn fejlesztett az iskolában, és adta a nevét "Suankularb". Ugyanebben az évben, a király is létrehozott más iskolák, a hadsereg Cadet School, a Térképészeti Iskola, az iskola a hercegeket és az iskola a Dhamma Studies.

"... Minden tárgyak, a mi királyi gyermekek egészen a legalacsonyabb közemberek, ugyanaz lesz a lehetőséget, hogy tanulmányozza - legyenek azok uralkodók, nemesek vagy közemberek ..."

Ez az idézet azt mutatta, hogy a király nem felejtette el közös polgárok. Volt egy politika létrehozott iskolák az egész királyságot, valamint a felsőoktatási intézményeket. Azt állította, hogy "... Oktatás ebben az országban az első prioritás, amely Eltökélt fejleszteni ..." Az 1899-es Prince Damrong Rajanupab, öccse Chulalongkorn király, aki a belügyminiszter idején, javaslatot nyújtott be talált a Közszolgálati Training School Phraya Wisutsuriyasak (MR Pia Malakul - aki később felvette a címet Chao Phraya Phrasadej Surendradhibodi), mint a fő. Azonban, mivel az iskola tanulói kellett dolgozni, mint királyi oldal tanulóikkal harmadik tanév érettségi előtt, a nevét az iskola változott a Royal Pages Iskola 1902. A Royal oldalak School előrehaladtával folyamatosan és gyártott egyre több diplomás a kormány minden évben. Azonban király Vajiravudh (Rama VI) látta, hogy az eredeti szándék az apja, Chulalongkorn király volt, hogy hozzanak létre egy felsőoktatási intézménye. Míg az elején, a tanulmányok középpontjában a kormány, az idő múlásával, a tananyag kiterjesztették több tudományág, hogy megfeleljen a növekvő igények a királyságot. Ilyen szakterületek szerepelnek jog, nemzetközi kapcsolatok, kereskedelem, mezőgazdasági, műszaki, orvosi és tanárképzés. Így király Vajiravudh elrendelte, hogy a királyi Pages School vált a felsőoktatási intézmény és a nevet adta neki a "Közszolgálati Kollégium király Chulalongkorn" a január 1, 1911.

A Közszolgálati Kollégium majd használni bevétel adományozott tagjai a királyi család, kormányzati tisztviselők és a polgárok, hogy egyenesen a király szobra Chulalongkorn Nagy. Miután a szobor elkészült, mintegy nyolcszázezer baht maradtak a Királyi Kincstár Minisztérium. Érdeklődéssel összege nőtt, hogy 982.672 baht. Király Vajiravudh aztán megadta ezt az összeget kell használni, mint az eredeti tőke a kollégium. Továbbá ő kegyesen adományozott a palota a testvére, a néhai trónörökös Vajirunhis, mint a helyén a főiskola, és adott egy nagy telek, mintegy 523 hektáron, közel a palota Patumwan kerületben, a jövőbeli terjeszkedés. Később az Administration Building épült, mint a főiskola első épület.

Miután a Közszolgálati Kollégium volt működik egy ideje, Király Vajiravudh úgy vélte, hogy szintet értek el, készen, és így március 26-án, 1917-ben úgy nyilatkozott, hogy legyen Chulalongkorn Egyetem, egy emlékmű, hogy az apja. Az újonnan alapított egyetem felügyelete alatt állt az egyetem Ügyek Osztálya, az Oktatási Minisztérium. Phraya Anukijwithoon volt az első igazgatója (a cím változott rektor 1935-ben). Volt egy Egyetemi Tanács, melynek feladata a politikai döntéshozatal, tervezés és tanácsadás az ügyek az egyetem. Prince Damrong Rajanupab volt a Tanács elnöke, valamint a fő az egyetem titkára volt.

Amikor először alakult, az egyetem volt 380 diák vesz osztályok négy karon található 2 egyetemen. Az orvosi kar található Siriraj Kórház, míg a karok, a Közigazgatási és Mérnöki tartották az igazgatási épület és a Bölcsészettudományi Kar és Tudomány Prince Vajirunhis "palotában Patumwan kerületben. A Law School volt felelőssége alatt az Igazságügyi Minisztérium, amíg az egyetem készen áll átvenni, és Tanárképző Iskola átadták az Oktatási Minisztérium.

1923-ban, az egyetem elfogadta érettségizettek, hogy tanulmányozza az Általános Orvostudományi Kar, amely támogatást kapott a Rockefeller Alapítvány szervez alapképzési szak. Öt évvel később, az első csoport 18 diplomások befejezték tanulmányaikat, és megkapta az első fokkal osztanak ki a királyságban. 1929-ben a Közigazgatástudományi Kar lett Kar Jog- és Államtudományi Kar. 1933-ban, miután a létesítmény a alkotmányos monarchia 1932-ben a kormány át ezt kar Thammasat Egyetem, amely 1934-ben alakult. Az eredmény az volt, hogy a Chulalongkorn Egyetem csak három kara ez idő alatt.

A fejlesztés a Chulalongkorn Egyetemen folytatták. 1934-től 1958-egyetem hangsúlyozta javítása alapképzésben; így több karok jöttek létre. 1961-ben, az egyetem létrehozott Graduate School majd kutatóközpontok és intézetek.

Program oktatási nyelve:
  • Angol

Az intézmény további kínálata:

Alapképzés

Chulalongkorn University

A globalizáció azt jelenti, a verseny a nemzetközi színtéren minden szempontból az üzletből. Termelő és szolgáltató ágazatok különösen nagy hatással van a hajtás, hogy me ... [+]

A globalizáció azt jelenti, a verseny a nemzetközi színtéren minden szempontból az üzletből. Termelő és szolgáltató ágazatok különösen nagy hatással van a hajtás, hogy megtalálja a legolcsóbb szállítók és legtájékozottabb dolgozók. Csak azok a cégek, illetve a nemzetek, hogy teljes mértékben kihasználják a fejlett technológia jól felszerelt, hogy válaszoljon az igényeinek 21. századi fogyasztókat. A nanotechnológia egyik ilyen előlegek hogy lehet, és lesz, hatása az összes feldolgozóipari szektor: a nehéz iparágak kis származó autó és petrolkémiai textil- és ruházati. Azok a szolgáltatási ágazatok, így lépést kell tartaniuk a fejlődés a nanotechnológia, ha azok az ügyfelek a legkorszerűbb és hatékony megoldásokat, mint például nanochip megoldásokat orvosbiológiai vagy távközlési szolgáltatók. ... [-]

Thaiföld Bangkok
Június 2020
Angol
Nappali
8 félévek
Campus
Bővebben magyarul
Chulalongkorn University

Az autóipar valóban világméretű üzleti álló nemzetközi multidiszciplináris funkciók high-tech műszaki, gyártási, tervezési, kutatási és fejlesztési, logisztika, menedzsme ... [+]

Az autóipar valóban világméretű üzleti álló nemzetközi multidiszciplináris funkciók high-tech műszaki, gyártási, tervezési, kutatási és fejlesztési, logisztika, menedzsment és marketing, valamint minden területét lefedi a hét kontinensen, mint például az USA, Európa, Afrika Ausztrália és különösen Ázsiában, ahol ebben az évtizedben minden autóipari koncentráció 60% -át a globális autóipar számára.

Ennek fő gyártója hub ASEAN, Thaiföld elhelyezni, mint egy stratégiai exportáló helyet biztosít annak a nemzetközi autópiac. Thaiföldön régóta jól ismert része, és alkatrész-beszállítók nagy infrastruktúrával és lehetővé teszi az üzleti környezet által támogatott politikai stabilitás. A thai kormány foglalkoztató politikák, amelyek lehetővé teszik Thaiföld, hogy a "Detroit Ázsia", egy autóipari központja a régióban, a befektetések ösztönzése és a gyártás, valamint egyéb tevékenységek, mint a kutatás és fejlesztés. Számos stratégiai tervek ki az ilyen igény kielégítésére.... [-]

Thaiföld Bangkok
Június 2020
Angol
Nappali
9 félévek
Campus
Bővebben magyarul
Chulalongkorn University

ICE egy izgalmas és ígéretes integrálása Computer Engineering, Villamosmérnöki és ipari technika, a kombináció, amely a lelkéről Chulalongkorn Engineering School. ... [+]

ICE egy izgalmas és ígéretes integrálása Computer Engineering, Villamosmérnöki és ipari technika, a kombináció, amely a lelkéről Chulalongkorn Engineering School. A program a diákok a lehetőséget, hogy legyen kemény programozók szolgálja a nemzetközi közösség IT-architektúra a vállalatok, a szoftver a mobil eszközök, műholdas kommunikáció, a játék programozás, számítógépes hálózatok, és a szoftverfejlesztés nagy szervezetek, csak hogy néhányat említsünk. A fegyelem erősíteni fogja az elismerését Management Science, amely növeli a kompetencia nemzetközi szinten. ICE is a jövőben.

[-]
Thaiföld Bangkok
Június 2020
Angol
Nappali
8 félévek
Campus
Bővebben magyarul
Chulalongkorn University

A közös nemzetközi Pszichológia Program (JIPP) által kínált Chulalongkorn University együtt a University of Queensland (Ausztrália), egy innovatív négyéves program, amely ... [+]

Vizsgálatból Chula és UQ

A közös nemzetközi Pszichológia Program (JIPP) által kínált Chulalongkorn University együtt a University of Queensland (Ausztrália), egy innovatív négyéves program, amely felett a diákok meg kell keresni legalább 125-kredit tanfolyam. JIPP kínál sugárút diákok szert rengeteg tapasztalattal tanul két neves intézmények. A diákok töltik az első két év (4 félév) a Chulalongkorn Egyetem, és a következő három félév tanfolyamot a School of Psychology, a University of Queensland. Az utolsó félévben kerül töltött Chulalongkorn Egyetemen.

1 év és 2-es Chula

A különféle bevezető tanfolyamok, a diákok megtanulják az általános megközelítés a pszichológia első két évben. Egyéb tanfolyamok diákoknak meg kell tennie azok, angol, statisztikák és kutatás módszertani mivel ez elengedhetetlen bármely akkreditált program a pszichológia. Ezen felül a diákok választhatnak a különféle általános tanfolyamok.... [-]

Thaiföld Bangkok
Június 2020
Angol
Nappali
4 év
Campus
Bővebben magyarul

BA

Chulalongkorn University

A ... [+]

A

[-]
Thaiföld Bangkok
Június 2020
Angol
Nappali
Campus
Bővebben magyarul
Chulalongkorn University

Ebben továbbra is a mi hagyomány a kutatás és a tudományos bővítése, a kar most kínál egy négy éves egyetemi program Communication Management. Mint egy nemzetközi program ... [+]

Ebben továbbra is a mi hagyomány a kutatás és a tudományos bővítése, a kar most kínál egy négy éves egyetemi program Communication Management. Mint egy nemzetközi program, amit az angol nyelv használata, mint egy közepes tanítás, és mi kombinálni a különböző elemek a kommunikáció művészetek vezetés annak érdekében, hogy jól lekerekített, magasan képzett diplomások. Először a 2004 őszén, a közlemény Management program célja, hogy a szellemi és szakmai szükséges eszközök fejlesztésében a magas szintű diplomások, akik fel vannak szerelve egy alapos ismerete a nemzeti és nemzetközi kommunikáció és képesek kezelni fajta kommunikációs feladatok. Minden kurzus tanítják tapasztalt oktatók és elismert szakemberek különböző kommunikációs területeken egyaránt Thaiföldön és a tengerentúlon annak érdekében, hogy biztosítsák a legmagasabb szintű tananyag.... [-]

Thaiföld Bangkok
Június 2020
Angol
Nappali
4 év
Campus
Bővebben magyarul
Chulalongkorn University

Kommunikációs Design [CommDe] új program által kínált Department of Industrial Design, Építészmérnöki Kar, Chulalongkorn Egyetemen. ... [+]

Kommunikációs Design [CommDe] új program által kínált Department of Industrial Design, Építészmérnöki Kar, Chulalongkorn Egyetemen. CommDe egy nemzetközi program középpontjában a számtalan területén a kommunikáció, a tervezéstől a kiadói áthaladó új média kommunikáció, grafikai tervezés, illusztráció és mozgóképek. Ez egy négy éves program, és a diákok kapnak Bachelor of Arts Kommunikációs Design amikor diplomás.

Felvételi követelmények 2017

1.. Jelentkezési lap hamarosan elérhető lesz minden kérelmezőnek a jelentkezési lapot, amelyben a személyes adatok és egy ajánlólevelet tartalmazza.

Tanúsítványok képesítések (gimnázium, angol nyelvtudás, és matematikai képesség) pontban megadott 2., 3., és 4. is be kell nyújtani, ha a jelentkezési lap beadott... [-]

Thaiföld Bangkok
Június 2020
Angol
Nappali
4 év
Campus
Bővebben magyarul
Chulalongkorn University

Az elképzelés, hogy "nemzetközileg elismert kiváló egyetemi oktatás közgazdasági", a fő cél az, hogy kiváló hallgatók, jól felszerelt tudományos szakértelemmel közgazdasá ... [+]

Alapítva 2002-ben, az EBA-program Thaiföld vezető és a legtöbb élvonalbeli program a gazdaság területén. Az elképzelés, hogy "nemzetközileg elismert kiváló egyetemi oktatás közgazdasági", a fő cél az, hogy kiváló hallgatók, jól felszerelt tudományos szakértelemmel közgazdasági, valamint a globális ismeretek és tapasztalatok, amelyre a legfényesebb jövő karrier lehet épült. Céljának látás, a EBA program célja a következő küldetés:

Hogy felkészítsen a jól lekerekített és mélyreható ismerete, amely megfelel a nemzetközi szabványoknak kiválósági Hangsúlyozni a alapkompetenciák fejlesztése az élethosszig tartó tanulás, mint a készségek és a személyes attitűdök, és úgy vélik, szerves részét képezi a minőségi alapképzésben gazdaság; Hogy fokozza a diákok jobban megértsék az etikai, társadalmi tudatosság és a társadalmi felelősség, és fejleszteni a jövő generációk részt és felelős polgárok és az ország vezetői és a világ. Az EBA program up-to-date tanterv középpontjában a magánszektor gazdaság, egy olyan területen, amely előírja, hogy a tanulók az általános érdekek és karrier célok. Többoldalú és kétoldalú csere megállapodások számos vezető intézmény az Európai Unióban és Ázsiában nyújtott nagyszerű lehetőségeket EBA diákok külföldre egy vagy két félév. Az EBA program sikeresen folytatta küldetését és jövőképét, és elnyerte az Aun-QA (ASEAN University Network Minőségbiztosítás) minősítést július 24-én 2015 közötti időszakban 24 július 2015 a július 23, 2019. ... [-]
Thaiföld Bangkok
Június 2020
Angol
Nappali
4 év
Campus
Bővebben magyarul

BBA

Chulalongkorn University

International Business Management nemzetközi üzleti Könyvelés 2.. egy A . . . Megjegyzés: 6.. ... [+]

International Business Management

nemzetközi üzleti

Könyvelés

2.. egy

A

. . .

Megjegyzés:

6..

[-]
Thaiföld Bangkok
Június 2020
Angol
Nappali
Campus
Bővebben magyarul

BSc

Chulalongkorn University

A kiváló és innovatív Alkalmazott Kémia programot kínált ipari menedzsment és az anyagtudomány. A program nagy hangsúlyt fektet az integrált kémiai oktatás alkalmazásáva ... [+]

A kiváló és innovatív Alkalmazott Kémia programot kínált ipari menedzsment és az anyagtudomány. A program nagy hangsúlyt fektet az integrált kémiai oktatás alkalmazásával elméleti kémia fogalmak gyakorlati alkalmazások és a kihívások által támasztott igényeit a helyi és a nemzetközi üzleti életben. Nagy tanulási környezet, a diákok munkáját, mint egy csapat foglalkozik valós problémák alkalmazásokkal kémia és megértik, hogyan lehet fenntartani az egyensúlyt a technológia, a társadalom és az emberi szükségletek.

Industrial Chemistry and Management: tervezett jövőbeli műszaki vezetők kémiai kapcsolódó ipar és az üzleti. A program kiegyensúlyozza tudományos ismeretek gyakorlati szempontok a finanszírozás, menedzsment és számvitel szerinti kilátásai a nemzetközi minőségi rendszerek.... [-]

Thaiföld Bangkok
Június 2020
Angol
Nappali
4 év
Campus
Bővebben magyarul
Chulalongkorn University

INDA, a Nemzetközi program a Design és építészet, egy angol nyelvű program tanítják az Építészmérnöki Karán Chulalongkorn Egyetem Bangkokban, Thaiföldön. ... [+]

INDA, a Nemzetközi program a Design és építészet, egy angol nyelvű program tanítják az Építészmérnöki Karán Chulalongkorn Egyetem Bangkokban, Thaiföldön. Chulalongkorn a legrégebbi egyetem Thaiföldön, 1917-ben alapították Rama király VI tiszteletére apja, Chulalongkorn király. Az Építészet Kar-ban alapították, 1939-ben, és egy hosszú és sikeres múltra nevelése szakemberek gyakorlat Thaiföldön. A nemzetközi program - INDA - 2006-ban alakult, amelynek célja az, hogy kielégítse a növekvő igény az angol nyelv tanítása, hogy jobban felkészítse a tanulókat az egyetemi tanulmány külföldön.

4 éves Bachelor of Science in Architectural Design fok ... [-]
Thaiföld Bangkok
Június 2020
Angol
Nappali
4 év
Campus
Bővebben magyarul