Chulalongkorn University

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Thaiföld első felsőoktatási intézménye hivatalosan jött létre március 1917. Az alapozás és előkészítés azonban sor került több mint egy évszázaddal ezelőtt. A világméretű gazdasági, társadalmi és politikai változások a század végén hozzájárult Siam azon döntését, hogy alkalmazkodjanak annak érdekében, hogy elkerüljék, hogy a nyugati hatalmak gyarmatosították ( "Siam" lett a "Thaiföld" az év, 1939). Így Chulalongkorn király (V. Rama) bevezette a királyi politika megerősítése és javítsa a kormány, így az ország sikeresen ellenállni a dagály a gyarmatosítás. Az egyik legfontosabb része ennek a politikának az volt, hogy javítsa a sziámi oktatási rendszer előállítására alkalmas személyzete munka a köz- és a magánszektorban. Ennek eredményeként, egy iskola-ben alakult 1871, a Royal Pages laktanyában, a Grand Palace vegyület. Később, 1882-ben, király Chulalongkorn fejlesztett az iskolában, és adta a nevét "Suankularb". Ugyanebben az évben, a király is létrehozott más iskolák, a hadsereg Cadet School, a Térképészeti Iskola, az iskola a hercegeket és az iskola a Dhamma Studies.

"... Minden tárgyak, a mi királyi gyermekek egészen a legalacsonyabb közemberek, ugyanaz lesz a lehetőséget, hogy tanulmányozza - legyenek azok uralkodók, nemesek vagy közemberek ..."

Ez az idézet azt mutatta, hogy a király nem felejtette el közös polgárok. Volt egy politika létrehozott iskolák az egész királyságot, valamint a felsőoktatási intézményeket. Azt állította, hogy "... Oktatás ebben az országban az első prioritás, amely Eltökélt fejleszteni ..." Az 1899-es Prince Damrong Rajanupab, öccse Chulalongkorn király, aki a belügyminiszter idején, javaslatot nyújtott be talált a Közszolgálati Training School Phraya Wisutsuriyasak (MR Pia Malakul - aki később felvette a címet Chao Phraya Phrasadej Surendradhibodi), mint a fő. Azonban, mivel az iskola tanulói kellett dolgozni, mint királyi oldal tanulóikkal harmadik tanév érettségi előtt, a nevét az iskola változott a Royal Pages Iskola 1902. A Royal oldalak School előrehaladtával folyamatosan és gyártott egyre több diplomás a kormány minden évben. Azonban király Vajiravudh (Rama VI) látta, hogy az eredeti szándék az apja, Chulalongkorn király volt, hogy hozzanak létre egy felsőoktatási intézménye. Míg az elején, a tanulmányok középpontjában a kormány, az idő múlásával, a tananyag kiterjesztették több tudományág, hogy megfeleljen a növekvő igények a királyságot. Ilyen szakterületek szerepelnek jog, nemzetközi kapcsolatok, kereskedelem, mezőgazdasági, műszaki, orvosi és tanárképzés. Így király Vajiravudh elrendelte, hogy a királyi Pages School vált a felsőoktatási intézmény és a nevet adta neki a "Közszolgálati Kollégium király Chulalongkorn" a január 1, 1911.

A Közszolgálati Kollégium majd használni bevétel adományozott tagjai a királyi család, kormányzati tisztviselők és a polgárok, hogy egyenesen a király szobra Chulalongkorn Nagy. Miután a szobor elkészült, mintegy nyolcszázezer baht maradtak a Királyi Kincstár Minisztérium. Érdeklődéssel összege nőtt, hogy 982.672 baht. Király Vajiravudh aztán megadta ezt az összeget kell használni, mint az eredeti tőke a kollégium. Továbbá ő kegyesen adományozott a palota a testvére, a néhai trónörökös Vajirunhis, mint a helyén a főiskola, és adott egy nagy telek, mintegy 523 hektáron, közel a palota Patumwan kerületben, a jövőbeli terjeszkedés. Később az Administration Building épült, mint a főiskola első épület.

Miután a Közszolgálati Kollégium volt működik egy ideje, Király Vajiravudh úgy vélte, hogy szintet értek el, készen, és így március 26-án, 1917-ben úgy nyilatkozott, hogy legyen Chulalongkorn Egyetem, egy emlékmű, hogy az apja. Az újonnan alapított egyetem felügyelete alatt állt az egyetem Ügyek Osztálya, az Oktatási Minisztérium. Phraya Anukijwithoon volt az első igazgatója (a cím változott rektor 1935-ben). Volt egy Egyetemi Tanács, melynek feladata a politikai döntéshozatal, tervezés és tanácsadás az ügyek az egyetem. Prince Damrong Rajanupab volt a Tanács elnöke, valamint a fő az egyetem titkára volt.

Amikor először alakult, az egyetem volt 380 diák vesz osztályok négy karon található 2 egyetemen. Az orvosi kar található Siriraj Kórház, míg a karok, a Közigazgatási és Mérnöki tartották az igazgatási épület és a Bölcsészettudományi Kar és Tudomány Prince Vajirunhis "palotában Patumwan kerületben. A Law School volt felelőssége alatt az Igazságügyi Minisztérium, amíg az egyetem készen áll átvenni, és Tanárképző Iskola átadták az Oktatási Minisztérium.

1923-ban, az egyetem elfogadta érettségizettek, hogy tanulmányozza az Általános Orvostudományi Kar, amely támogatást kapott a Rockefeller Alapítvány szervez alapképzési szak. Öt évvel később, az első csoport 18 diplomások befejezték tanulmányaikat, és megkapta az első fokkal osztanak ki a királyságban. 1929-ben a Közigazgatástudományi Kar lett Kar Jog- és Államtudományi Kar. 1933-ban, miután a létesítmény a alkotmányos monarchia 1932-ben a kormány át ezt kar Thammasat Egyetem, amely 1934-ben alakult. Az eredmény az volt, hogy a Chulalongkorn Egyetem csak három kara ez idő alatt.

A fejlesztés a Chulalongkorn Egyetemen folytatták. 1934-től 1958-egyetem hangsúlyozta javítása alapképzésben; így több karok jöttek létre. 1961-ben, az egyetem létrehozott Graduate School majd kutatóközpontok és intézetek.

Helyszínek

Bangkok

Address
Chulalongkorn University
254 Pathumwan, Bangkok Thailand. 10330

Bangkok, Thaiföld

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket