The Faculty of Electrical Engineering and Computer Science - University of Maribor

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Villamosmérnöki és Számítástechnikai Kar (UM FERI)

A Villamosmérnöki és Számítástechnikai Kar (UM FERI) nemzetközileg elismert, ambiciózus műszaki kar, amely a felső műszaki ismereteket sikeresen továbbítja az ipar számára. Ez a Maribori Egyetem legnagyobb karja, körülbelül 2000 nappali tagozatos hallgatóval, több mint 9000 hallgatóval végeztek, és közel 300 Ph.D. téziseket megvédték.

A tanulmányi programok folyamatos fejlesztése és kiegészítése dinamikus folyamatot jelent az új társadalmi kihívásokkal, a társadalmi igényekkel és a tudományos haladással szemben. A három ciklus alatt végrehajtott programok megkönnyítik az alapvető ismeretek és a releváns szakmai kompetenciák elsajátítását, kiváló karrierlehetőségeket biztosítva itthon és külföldön.

126729_pexels-photo-1595391.jpeg

Fox / Pexels

A Bachelor (első ciklus) programok kötelező ipari elhelyezésre vonatkoznak, lehetővé téve a hallgatók számára a független problémamegoldáshoz szükséges ismeretek megszerzését. A doktori és doktori hallgatók részt vehetnek az FERI-nál nemzetközileg elismert tudósok által végzett alap- és alkalmazott kutatásokban. A hallgatók beiratkozhatnak akár a gyakorlati képzésre, mind a korai foglalkoztatásra összpontosító szakképzési programokba, akár nemzetközileg összehasonlítható akadémiai programokba, amelyek megkönnyítik a mesterképzésre (második ciklus) és doktori (harmadik ciklus) programokra való áttérést.

A tanulmány típusától függetlenül a FERI által vezetett programok tartalma a modern technológiai fejlesztés legnépszerűbb tudományágait foglalja magában az elektrotechnika, a számítástechnika, a médiakommunikáció, a telekommunikáció és a mechatronika területén. Mivel a FERI tisztában van a gazdasággal és az iparral való szoros kapcsolatok fontosságával, a Programtanácsok éves üléseit szerveznek annak érdekében, hogy információkat szerezzenek a munkaadók fejlesztési tevékenységeiről és elvárásaikról a diplomások szakmai kompetenciáival kapcsolatban. A FERI aktívan együttműködik a szélesebb nemzetközi tudományos közösséggel is, különféle diákok és oktatók csereprogramjain keresztül.

Tanuljon velünk!

128479_pexels-photo-1438072.jpegBuro Millennial / Pexels

A FERI-n tanulni

  • F - rugalmas,
  • E - Kiváló,
  • R - kutatás-orientált,
  • I - Innovatív!

A FERI olyan fokozatot kínál, amelyben nem csak egy diploma lesz a kezedben. Kiváló életszínvonal, amely Szlovéniában, Európában és világszerte biztosítja a foglalkoztathatóságot.

Helyszínek

Maribor

Address
University of Maribor,
Faculty of Electrical Engineering and Computer Science,
Koroška cesta 46

SI-2000 Maribor, Maribor közigazgatási egység, Szlovénia

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket