University of Alcalá

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Az Alcala Egyetem (UAH) állami oktatási és kutatási kiválóság iránti elkötelezettséggel rendelkezik, amelyet képzési programjának a társadalmi változásokhoz és a társadalmi igényekhez történő hozzáigazításával, valamint a tehetségek vonzása és megtartása révén biztosít. Prioritásai között szerepel a hallgatók foglalkoztathatóságának ösztönzése; társadalmilag felelősségteljes politikák végrehajtása, amelyek megerősítik a hírnevét nyitott, integráló és elkötelezett intézményként; valamint a hatékony, felelősségteljes és átlátható gazdálkodás fejlesztése, annak elszámoltathatóságán alapulva az intézmény és a társadalom felé.

Az Alcalá de Henares történelmi városában, Madridtól 30 km-re elhelyezkedő egyetemen 28 000 hallgató, 2000 oktató és 800 szolgálat és adminisztratív személyzet működik. Három egyetemen - a történelmi, a tudományos és technológiai, valamint a Guadalajara-egyetemen - 40 egyetemi diplomát, 78 hivatalos posztgraduális programot, valamint egész életen át tartó képzést kínálnak az ismeretek minden területén.

A fő nemzeti és nemzetközi rangsorban szereplő UAH a világ legjobb egyetemeinek közé tartozik mind globális, mind olyan mutatók tekintetében, mint például az oktatás, a foglalkoztathatóság, a nemzetközivé válás, a kutatási eredmények, a berendezések és az infrastruktúra, a fenntarthatóság és a társadalmi elkötelezettség.

Egyidejűleg történelmi és avantgárd, a UAH Európa egyik tiszteletreméltóbb egyeteme, és már 1293-ban és a középkori Studia generalia-ban is nyomon követheti származását. 1499-ben Cisneros bíboros megalapította a St Hildephonse-i Főiskolát azzal a céllal, hogy létrejöjjön egy egyetemi város prototípusa, amely modellként szolgálna mások számára az Ibero-Amerikában. Leghíresebb diákjai közül olyanok, mint a Lope de Vega, a Barca, a Francisco de Quevedo, a Tirso de Molina, a Fray Luis de León, a Ignacio de Loyola vagy a Gaspar Melchor de Jovellanos, valamint a María Isidra de Guzmán - az első nő Spanyolországban, ahol doktori fokozatot szerzett.

Egyedülálló egyetemi modellje és gazdag építészeti és művészeti örökségének megőrzése az UNESCO 1998-as világörökségi nyilatkozatához vezetett.

Az University of Alcalá spanyol nyelv és kultúra oktatásának, társadalmi elkötelezettségének és az emberi jogok védelmének világméretű referenciapontja. Semmi esetre sem a történelmi Paraninfo, vagy a közterület a spanyol irodalmi Cervantes-díj, a Spanyol király Emberi Jogi Díja vagy a „Camino Real” díjátadó díjkiosztó ünnepségek.

Küldetés

A hallgatók átfogó képzése, valamint személyes és szakmai fejlődésük magas színvonalú oktatás, tudás létrehozása és átadása, valamint a tudomány és a kultúra terjesztése révén.

Látomás

Vezető egyetemnek kell lennie a nemzetközi kontextusban, elkötelezett a társadalom iránt, befogadó és nyitott a világ számára, hozzájárulva a tudás fejlesztéséhez és a polgárok képzéséhez a minőségi oktatás, a kutatás kiválósága, valamint az etikai és társadalmilag felelősségteljes előmozdítás révén. attitűdöket.

Tudtad?

  • A világ legjobb egyetemei közé tartozik a QS World University Ranking és a Times Higher Education World University rangsor.
  • University of Alcalá i University of Alcalá oktatott fokozat három (fizioterápia, angol nyelvtudomány és spanyol nyelvtudás) a legjobb Spanyolországban, az „El Mundo” újság által az „50 grados” kiegészítésben évente készített rangsor szerint.
  • 8 Az UAH Mesterképzésben tanított mesterképzések a legjobbak közé tartoznak Spanyolországban , az El Mundo újsága által évente elkészített 250 mesterfokozat szerint.
  • Az angol nyelvtanulás a világ 200 legjobb alanya közé tartozik, a Modern nyelvek pedig a legjobbak közé tartoznak, a rangos QS World University rangsor szerint.
  • A UAH az első rangsorolt spanyol állami egyetem a CYD rangsor (Knowledge and Development Foundation) szerint a kiválóság oktatásában .
  • A világ legjobb egyetemeinek környezetvédelmi fenntarthatósági politikája az UI Greenmetric World University rangsorában.

Helyszínek

Alcala de Henares

Address
Pza. San Diego, s/n
28801 - Alcalá de Henares

Alcala de Henares, Madridi közösség, Spanyolország

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket

Programok

Az intézmény további kínálata: