University of Alcalá

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Az Alcala Egyetem (UAH) állami oktatási és kutatási kiválóság iránti elkötelezettséggel rendelkezik, amelyet képzési programjának a társadalmi változásokhoz és a társadalmi igényekhez történő hozzáigazításával, valamint a tehetségek vonzása és megtartása révén biztosít. Prioritásai között szerepel a hallgatók foglalkoztathatóságának ösztönzése; társadalmilag felelős politikák végrehajtása, amelyek megerősítik a hírnevét nyitott, integráló és elkötelezett intézményként; valamint a hatékony, felelősségteljes és átlátható gazdálkodás fejlesztése, annak elszámoltathatóságán alapulva az intézmény és a társadalom felé.

Alcalá de Henares történelmi városában, Madridtól 30 kilométerre található, az egyetemnek 28 000 hallgatója, 2000 oktatója és 800 szerviz és adminisztrációja van. Három egyeteme - a történelem, a tudomány és a technológia, valamint a Guadalajara egyetem - 40 alapképzési programot, 78 hivatalos posztgraduális programot és az egész életen át tartó képzési kurzusok széles skáláját kínálja minden tudásterületen.

A főbb nemzeti és nemzetközi rangsorok közé tartozik, hogy a UAH a világ legjobb egyeteme közé tartozik mind globálisan, mind olyan mutatók esetében, mint a tanítás, a foglalkoztathatóság, a nemzetközivé válás, a kutatási teljesítmény, a berendezések és az infrastruktúrák, a fenntarthatóság és a társadalmi elkötelezettség.

Egyidejűleg történelmi és avantgárd, a UAH Európa egyik tiszteletreméltóbb egyeteme, és már 1293-ban és a középkori Studia generalia-ban is nyomon követheti származását. 1499-ben Cisneros bíboros megalapította a St Hildephonse-i Főiskolát azzal a céllal, hogy létrejöjjön egy egyetemi város prototípusa, amely modellként szolgálna mások számára az Ibero-Amerikában. Leghíresebb diákjai közül olyanok, mint a Lope de Vega, a Barca, a Francisco de Quevedo, a Tirso de Molina, a Fray Luis de León, a Ignacio de Loyola vagy a Gaspar Melchor de Jovellanos, valamint a María Isidra de Guzmán - az első nő Spanyolországban, ahol doktori fokozatot szerzett.

Egyedülálló egyetemi modellje és gazdag építészeti és művészeti örökségének megőrzése az UNESCO 1998-as világörökségi nyilatkozatához vezetett.

Az University of Alcalá spanyol nyelv és kultúra oktatásának, társadalmi elkötelezettségének és az emberi jogok védelmének világszintű mércéje. A történelmi Paraninfo vagy a csarnok a Cervantes-i irodalmi díjat a spanyolul, a spanyol király emberi jogi díjának, vagy a „Camino Real” díjának díjátadó ünnepségének színpadává tette.

Küldetés

A hallgatók átfogó képzése és személyes és szakmai fejlődésük kiváló minőségű tanítással, a tudás létrehozásával és továbbításával, valamint a tudomány és a kultúra terjesztésével.

Látomás

A nemzetközi kontextusban vezető, a társadalom iránt elkötelezett és a világ számára nyitva álló egyetem legyen, hozzájárulva a tudás előmozdításához és a polgárok képzéséhez a minőségi oktatás, a kutatás kiválósága és az etikai és társadalmi felelősségteljes hozzáállás előmozdítása révén. .

Tudtad...?

  • A világ legjobb egyetemei közé tartozik a QS World University Ranking és a Times Higher Education World University rangsor.
  • University of Alcalá i University of Alcalá tanított diplomamunka három (fizioterápia, angol és spanyol tanulmányok) a legjobb Spanyolországban, az „El Mundo” újság által évente „50 grados” kiegészítésében elkészített rangsor szerint.
  • 8 Az UAH Mesterképzésben tanított mesterképzések a legjobbak közé tartoznak Spanyolországban , az El Mundo újsága által évente elkészített 250 mesterfokozat szerint.
  • Az angol nyelvtanulás a világ 200 legjobb alanya közé tartozik, a Modern nyelvek pedig a legjobbak közé tartoznak, a rangos QS World University rangsor szerint.
  • A UAH az első rangsorolt spanyol állami egyetem a CYD rangsor (Knowledge and Development Foundation) szerint a kiválóság oktatásában .
  • A világ legjobb egyetemeinek környezetvédelmi fenntarthatósági politikája az UI Greenmetric World University rangsorában.

Helyszínek

Alcala de Henares

Address
Pza. San Diego, s/n 28801 - Alcalá de Henares
Alcala de Henares, Madridi közösség, Spanyolország

Programok

Az intézmény további kínálata: