Művészeti Egyetem Marosvásárhelyről

Bevezetés

Jelenleg a Művészeti Egyetem színész-, bábszínész-, rendező-, mozgásművészet, színháztudomány-, zenepedagógia- és látványtervezés, szakokon nyújt alap- és mesterfokú képzést, román és magyar nyelven képez szakembereket. Ugyanakkor az Egyetem doktorátusi iskolával is rendelkezik, biztosítva az ennek megfelelő tudományos oktatást is.Az Egyetem mindezek mellett előadó intézmény is - rendelkezik egy színházi, valamint egy épülőben lévő bábszínházi előadóteremmel - művészeti és szervezési szempontból professzionális színházi évadok helyszíne. Így tehát a Művészeti Egyetem vállalt küldetésének legfőbb irányelvei a következők:

a. Az egyetemi alap-, mesteri és doktori képzés megszervezése, a színház- zene- és képzőművészeti alkotók és tudományos kutatók folyamatos oktatásának biztosítása a permanens művelődés és oktatás igényét megfogalmazó, tudásalapú társadalom minőségi elvárásaival összehangoltan;

b. Támogatja az egyetem oktatóinak és diákjainak az országos és nemzetközi követelményeknek megfelelő színházművészeti, zenei és képzőművészeti alkotói- és kutatási tevékenységét.

c. Művelődési, nyelvi és felekezeti kölcsönhatásoktól áthatott multikulturális keretet biztosít, egyenlő feltételeket teremtve ezáltal a román és magyar tannyelvű felkészülés, alkotás és kutatás számára.

d. Helyi, regionális és országos szinten hatékonyan részt vesz a közösség nevelését, kulturális és társadalmi fejlődését szolgáló tevékenységekben.A művészeti oktatás döntő mértékben vokacionális jellegű. A sajátos alkotói nyelv és formaérzék kialakítása azonban nagyarányú intellektuális alapozást is igényel. Szaktól és tannyelvtől függetlenül olyan készségek és ismeretek kialakítását nyújtja az egyetem, amelyek biztosítani tudják a végzősök állandó szakmai fejlődését.

Helyszínek

Târgu Mureș

Address
Strada Köteles Sámuel,6
540057 Târgu Mureș, Mureș County, Románia

Keystone ösztöndíj

Ismerd meg az ösztöndíjaink által kínált lehetőségeket