Faculty of Veterinary Medicine - University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Iaşi

Bevezetés

Hivatalos Leírás

Állat-egészségügyi felsőoktatás Iasi nyúlik vissza, körülbelül egy évszázad.

"Az elején a 20. század, a Természettudományi Kar a Iasi, ott működött a Mezőgazdasági Minisztérium hasonló Tanszék Agrokémiai létre a Természettudományi Kar Bukarest. 1910-ben, a tanított tantárgyak ezen az osztályon a következők voltak: Táplálkozás a növények és az állatok a mezőgazdasági, a feldolgozás és a Bor Dairy. A június 7-én 1911-ben a csoport a tanárok, akik között Haralamb Vasiliu - a szék Tanszék Agrokémiai, P. Bujor, A. Popovici, és I. Simionescu javasolta az alapító a Agrártudományok Osztálya belül Természettudományi Kar.

A tanfolyamok elosztva két év és három csoportban. A május 17, 1913-től, az Agrártudományok Osztálya volt saját működését előírások, de körülbelül ugyanabban az időben, ők voltak a határán vesztes oktatók állattartás, a vidéki gazdaság és állatgyógyászatban. A pozíciók vágtak ", mert rendkívüli és kedvezőtlen körülmények, amelyek az országban találtak." (Az Állami Levéltár bukaresti, Fond. Min. Instr. Dos. 2681/1913, f.189) Bár ezek a dokumentumok bizonyítják, hogy voltak állatorvosi gyakorlatok az egyetem már a kezdetektől a 20. század, hogy csaknem hat évtizeddel e kívánalom, hogy valóra válik.

Állítsa be 1961-ben, a Kar Állatorvos volt felszerelve a legmodernebb technológia, amelyben kiemelkedő egyéniségei román állat-egészségügyi felsőoktatásban folytatott tevékenységüket.

Egészen 1974-ben a kar működött önálló egységként a Mezőgazdasági Intézet Iasi, egy 5 éves tanterv, ahol a tudományok strukturált 4 megyéiben.

1974-ben az egység összeolvadt a Kar Állattenyésztési. Innen, az Állatorvos-tudományi rész tovább fejlődni a Kar Állattenyésztési és Állatorvostudományi.

1986-ban, a következő átszervezés, a kar újra megalapította a Mezőgazdaságtudományi Kar néven Tanszék Állatorvos.

Kezdve 1990, a kar kap a saját nevét és státuszát Kar Állatorvos, szervezett elvei modern állat-egészségügyi oktatás, az Agrártudományi Egyetem és Állatorvostudományi.

Az intézmény az alábbi területeken kínál képzéseket:
  • Angol

Képzések

Az intézmény további kínálata:

Kapcsolat
Cím
8, Mihail Sadoveanu Aleey, Iasi
Iasi, 700489 RO